Άλλα αθλήματα

Η ΕΟΕ ενημέρωσε τη ΔΟΕ για το νέο Αθλητικό Νόμο

Η ΕΟΕ, ενημέρωσε τη ΔΟΕ για τις ενστάσεις και τις αντιρρήσεις που υπάρχουν σχετικά με πολλά άρθρα του νέου Αθλητικού Νόμου ο οποίος ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή, τα οποία, όπως υποστηρίζει, παραβιάζουν ρητές διατάξεις του Ολυμπιακού Καταστατικού Χάρτη.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με επιστολή στον Ζερόμ Πεβέ, Επικεφαλής Θεσμικών Σχέσεων και Διακυβέρνησης της ΔΟΕ, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Σπύρος Καπράλος και ο γενικός γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης, τον ενημερώνουν για τις αντιρρήσεις που έχει σε άρθρα του νέου Αθλητικού Νόμου, τις οποίες δεν έκανε δεκτές το υπουργείο Αθλητισμού.

Η είδηση για την επίσημη ενημέρωση της ΔΟΕ έγινε γνωστή με ανάρτηση της σχετικής επιστολής στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας μπάσκετ (www.basket.gr).
Όπως αναφέρεται στην επιστολή, το υπουργείο Αθλητισμού δεν εκπλήρωσε τη δέσμευσή του να παράσχει νομική στήριξη στο νέο καταστατικό της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που είχε ήδη λάβει την έγκριση της ΔΟΕ από τις 24 Αυγούστου 2018.

«Σαν αποτέλεσμα των παραπάνω, η ΕΟΕ εξακολουθεί να λειτουργεί βάσει παρωχημένου καταστατικού, οι διατάξεις του οποίου  οδήγησαν στην διοικητική κρίση της  Ολυμπιακής μας Επιτροπής κατά τη διάρκεια των δέκα πρώτων μηνών του 2017», αναφέρει για το θέμα.

Επίσης τονίζεται ότι βάσει του νέου Νόμου, ο υπουργός  Αθλητισμού  είναι σε θέση να  συγχωνεύει εθνικές ομοσπονδίες, γεγονός που  έχει ήδη προκαλέσει ορισμένα  προβλήματα στο Ολυμπιακό κίνημα στη χώρα μας, όπως την ένταξη του τριάθλου μέσα στην Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου.

Ακόμη ενημερώνει η ΕΟΕ τη ΔΟΕ, ότι πολλοί από τους κανονισμούς παραβιάζουν την αυτονομία και το αυτοδιοίκητο των Εθνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών, αφού παρεμβαίνουν σχετικά με:
α. Το σύστημα εκλογών που θα πρέπει να ακολουθήσει το κάθε άθλημα και η κάθε ομοσπονδία για να εκλέξει το διοικητικό της συμβούλιο.
β. Τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας για τους υποψηφίους και τους ψηφοφόρους.
γ. Την υποχρεωτική εποπτεία της εκλογικής διαδικασίας από έναν νόμιμο εκπρόσωπο.
δ. Τις προδιαγραφές για την εκπροσώπηση των δύο φύλων στα ψηφοδέλτια, ωστόσο με ειδικές διατάξεις που σε πολλές περιπτώσεις είναι δύσκολο να επιτευχθούν.
Τέλος η ΕΟΕ επισημαίνει στην επιστολή της ότι θα ακολουθήσει και νεότερη ενημέρωση για τα επιμέρους άρθρα του Νόμου, ενώ θα ενημερώσει και τις Διεθνείς Ομοσπονδίες των Ολυμπιακών Αθλημάτων.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button