ΑφιερώματαΜεταγραφέςΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Κατσίκας & Τζανδάρης: Από πουλέν του ΠΑΟΚ στο στόχαστρο του ΠΑΣ Λαμία (φωτογραφίες+βίντεο)

Τα μεταγραφικά σενάρια για τον ΠΑΣ Λαμία ξεκίνησαν και το LamiaSports πιάνει δουλειά... Το who is who του Γιώργου Κατσίκα και του Θεοφάνη Τζανδάρη.

Τα μεταγραφικά σενάρια για τον ΠΑΣ Λαμία ξεκίνησαν και το LamiaSports πιάνει δουλειά… Το who is who του Γιώργου Κατσίκα και του Θεοφάνη Τζανδάρη.

Δύο νέα ονόματα βγήκαν στην επιφάνεια όσο αφορά τις μεταγραφές που αναμένεται να κάνει ο ΠΑΣ Λαμία, τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Καλά ίσως και νωρίτερα. ?

Μετά το όνομα του Φράνκο Μπέλοκ, το οποίο μάλλον θα ξεχαστεί γρήγορα αν δεν έχει ήδη ξεχαστεί, σήμερα διαβάσαμε πως η Λαμία κινείται για την απόκτηση του κεντρικού αμυντικού Γιώργου Κατσίκα και του αμυντικού χαφ Θεοφάνη Τζανδάρη.

Από την στιγμή τώρα που τα μεταγραφικά σενάρια ξεκίνησαν το LamiaSports όπως κάνει άλλωστε σε κάθε μεταγραφική περίοδο, πιάνει δουλειά!

Ψάξαμε και βρήκαμε (δεν ήταν δα και τόσο δύσκολο) όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τους δύο υποψήφιους παίκτες του ΠΑΣ, για να γνωρίζετε περί τίνος πρόκειται.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν το who is who του Κατσίκα και του Τζανδάρη:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ

Γιώργος Κατσίκας: Πρόκειτα για έναν Έλληνα σέντερ μπακ, 30 ετών, γεννημένο στη Θεσσαλονίκη, με ύψος 1,87μ. και είναι αριστεροπόδαρος.

Αν και το καλό του πόδι είναι το αριστερό, μπορεί να παίξει στη δεξιά πλευρά της άμυνας ενώ έχει παίξει και ένα παιχνίδι ως αριστερός μπακ.

Η τωρινή του αξία, σύμφωνα με το transfermarkt.com είναι στα 250χιλ€, ενώ η ανώτατη αξία του ήταν το 2012 και ήταν τα 800χιλ€.

Είναι ελεύθερος από τον Μάιο του 2020.

Η ποδοσφαιρική του καριέρα ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Ηρακλή, όπου αγωνιζόταν στην ομάδα Κ20 του συλλόγου. Το 2008 φορά για πρώτη φορά τη φανέλα της ανδρικής ομάδας του «Γηραιού». Επαιξε συνολικά με την ομάδα της Θεσσαλονίκη σε 17 ματς έχοντας 1 ασίστ.

Παρόλο αυτά δεν πείθει και δίνεται δανεικός για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Η ομάδα όπου αγωνίστηκε ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου, όπου και τα πήγε αρκετά καλά. ‘Επαιξε σε 20 αγώνες, σκόραρε 1 φορά και αποτελέσε ένα από τα βασικά στελέχη της ομάδας από τη Μαγνησία.

Τις εμφανίσεις του αυτές είδε η ομάδα του ΠΑΟΚ, όπου έψαχνε Έλληνας ποδοσφαιριστές να στελεχώσει το ρόστερ του το 2011 και τον έκανε δικό του.

Στον ΠΑΟΚ μένει για τέσσερα χρόνια, φορώντας τη φανέλα του σε 58 ματς. Ως παίκτης του «Δικεφάλου» σκόραρε 5 φορές κυρίως με το κεφάλι ενώ μοίρασε άλλο ένα γκολ.

Όταν αποφάσισε να αποχωρήσει από την Ελλάδα, έγινε κάτοικος Ολλανδίας για λογαριασμό της Τβέντε.

Στην ολλανδική ομάδα αγωνίστηκε για ενάμιση χρόνο, φορώντας τη φανέλα της σε 7 αγώνες μόλις ενώ έπαιξε σε 4 ματς της ομάδας Κ21 πετυχαίνοντας και 1 τέρμα.

(Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

Στην Ολλανδία δεν κατάφερε να βρει τον εαυτό του και αποχώρησε. Επόμενος προορισμός του η Δανία και η Έσμπεργκ.

Έκατσε ένα εξάμηνο στη Δανία, καθώς από την Ολλανδία έφυγε τον Γενάρη του 2017, σημειώνοντας 13 εμφανίσεις.

Την Έσμπεργκ και τη Δανία διαδέχθηκε η Ντιναμό Βουκουρεστίου και η Ρουμανία. Το καλοκαίρι του 2017 φορά τη φανέλα της Ντιναμό για δύο αγωνιστικές χρονιές όπου μπορούμε να πούμε πως ήταν επιτυχημένες.

Δύο σεζόν στη Ρουμανία και μέτρησε 45 αγώνες και 3 γκολ. Όμως και από εκεί αποχώρησε για τέταρτη χώρα. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Ντιναμό Μπρεστ από τη Λευκορωσία η οποία τότε είχε ως επίτιμο πρόεδρό της τον αθάνατο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Mε την ομάδα της Μπρεστ δεν έκανε κάτι το ιδιαίτερο καθώς αγωνίστηκε σε 8 ματς, παρόλο αυτά στο τέλος της σεζόν στέφθηκε πρωταθλητής Λευκορωσίας!

Από τις 29 Μαΐου του 2020 έχει μείνει ελεύθερος και αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Η Ευρώπη και η Εθνική:

Εκτός από αγώνες πρωταθλήματος ο Κατσίκας έχει αγωνιστεί σε 8 αγώνες ομίλων του Europa League και 4 για τα προκριματικά.

Επίσης, είναι διεθνής τόσο με την Εθνική Κ19 αλλά και με την Κ21 με 4 και 5 ματς αντίστοιχα.

Δείτε βίντεο με τις καλύτερες στιγμές του Κατσίκα:

 

ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΤΖΑΝΔΑΡΗΣ

Θεοφάνης Τζανδάρης: Γεννημένος στο Σοχό στις 13 Ιουνίου του 1993 ο Τζανδάρης, είναι 27 ετών, αμυντικός χαφ, με ύψος 1,82μ. και δεξιοπόδαρος.

Αν και η φυσική του θέση είναι ως αμυντικός χαφ, δηλαδή κλασσικό 6άρι, μπορεί να αγωνιστεί και ως μέσος, ένα 8άρι δηλαδή με αμυντικές χάρες… κάτι που αρέσει στον προπονητή του ΠΑΣ Λαμία, αν σημαίνει κάτι αυτό!

Η ποδοσφαιρική καριέρα του Τζανδάρη ξεκίνησε από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, όπου αγωνίστηκε στην ομάδα Κ20 του συλλόγου.

Ο Τζανδάρης στο ματς του ΠΑΟΚ με τη Φιορεντίνα για το Europa League.
Ο Τζανδάρης στο ματς του ΠΑΟΚ με τη Γκινγκάμπ για το Europa League.

Με την ανδρική ομάδα της Θεσσαλονίκης αγωνίστηκε συνολικά σε 32 ματς, έχοντας 1 γκολ και 3 ασίστ, ενώ τα χρόνια που βρισκόταν στην πρώτη ομάδα δόθηκε δανεικός σε δύο ομάδες.

Πρωτά στην Αναγέννηση Επανωμής όπου έπαιξε σε 34 αγώνες με 2 γκολ και 2 ασίστ, ενώ έπειτα εμφανίστηκε σε 11 αγώνες με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς με 2 γκολ.

Έκανε το μπακ, όταν έμεινε ελεύθερος και αποφάσισε να κάνει το βήμα παραπάνω, φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού. Θεωρητικά ήταν μία σούπερ μεταγραφή αλλά δεν έπαιξε ποτέ στους Πειραιώτες, παρά μόνο σε έναν αγώνα.

Δόθηκε δανεικός στον Πανιώνιο όπου έπαιξε σε 11 αγώνες της SuperLeague για να φύγει δανεικός και πάλι τον Φλεβάρη του 2017.

Τότε ήταν που έφυγε για πρώτη φορά από τη χώρα παίζοντας στην Σλοβακία και την Κοπέρ. Εκεί είχε 1 γκολ σε 5 αγώνες και όταν επέστρεψε Ελλάδα έμεινε ελεύθερος.

Από τον Ολυμπιακό όπου και άνηκε, πήγε στον Παναθηναϊκό τον Αύγουστο του 2017. Έκατσε έως το 2020 παίζοντας 29 αγώνες με το «τριφύλλι» στο στήθος.

Ο Τζανδάρης με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, δέχεται μαρκάρισμα από τον Αναστασόπουλο του ΠΑΣ Λαμία.
Ο Τζανδάρης με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, μαρκάρει τον Ντένις Επστάιν της Κέρκυρας.

Όταν έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό έφυγε ξανά από τη χώρα και αυτή τη φορά αγωνίστηκε στην Σλοβανία και στην Σπαρτάκ Τρνάβα.

Με τη φανέλα της Σπαρτάκ έκανε 10 εμφανίσεις με 1 και από τον Ιούλιο του 2020 έχει μείνει ελεύθερος.

Δείτε βίντεο με τις καλύτερες στιγμές του Τζανδάρη από τα γήπεδα:

Διαβάστε επίσης

Back to top button