Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Μαθαίνουν τους επόμενους αντιπάλους τους οι 4 «Ευρωπαίοι»

Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Άρης και Παναθηναϊκός μπαίνουν το μεσημέρι στις κληρωτίδες της UEFA και μαθαίνουν τους επόμενους αντιπάλους τους στα προκριματικά του Champions και του Conference League. #slgr #olympiacosfc #panathinaikosfc #paokfc #arisfc #Europa #ChampionsLeague #ConferenceLeague #draw #season2022_2023

Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Άρης και Παναθηναϊκός μπαίνουν το μεσημέρι στις κληρωτίδες της UEFA και μαθαίνουν τους επόμενους αντιπάλους τους στα προκριματικά του Champions και του Conference League.

Στη Νιόν της Ελβετίας συγκεντρώνεται το ενδιαφέρον του ελληνικού ποδοσφαίρου το απόγευμα της Δευτέρας. Στις 13:00, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός μαθαίνει τον επόμενο αντίπαλο, στον Γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, εάν φυσικά περάσει το εμπόδιο της Μακάμπι Χάιφα. Αντίστοιχα, ΠΑΟΚ και Άρης, εφόσον περάσουν Λέφσκι και Γκόμελ, θα μάθουν  στις 15:00 τους επόμενους αντιπάλους τους στον Γ’ προκριματικό γύρο του Conference League. Το ίδιο ισχύει και για τον κυπελλούχο Παναθηναϊκό, ο οποίος βέβαια ξεκινάει το δικό του ταξίδι από τον Γ’ γύρο της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης παρότι κατέλαβε την 4η θέση στο περσινό πρωτάθλημα.

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Champions League

Η αρχή στις «ελληνικές» κληρώσεις θα γίνει φυσικά με αυτή του Γ’ προκριματικού γύρου του Champions League, στις 13:00. Από αυτή τη διαδικασία, εάν ο πρωταθλητής Ολυμπιακός περάσει τη Μακάμπι Χάιφα, θα μάθει τον επόμενο αντίπαλό του ή το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει αυτός. Συγκεκριμένα, με δεδομένο τον διαχωρισμό των ομάδων από την UEFA σε υπογκρουπ, οι επόμενοι πιθανοί αντίπαλοι των «ερυθρόλευκων» είναι πέντε, ο Απόλλων Λεμεσού ή ο νικητής ενός εκ των δύο ζευγαριών Λουντογκόρετς – Σάμροκ Ρόβερς και Φερεντσβάρος – Σλόβαν Μπρατισλάβας. Σημειώνεται ότι ο Ολυμπιακός μπαίνει ως ισχυρός τόσο στην κλήρωση για τον Γ’ προκριματικό, όπως θα ισχύσει και για αυτή των πλέι-οφ εάν συνεχίσει, κάτι που σημαίνει ότι όλοι οι επόμενοι αντίπαλοι προκύπτουν από τα γκρουπ των ανίσχυρων.Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στον Γ’ προκ. γύρο:

-Απόλλων Λεμεσού (Κύπρος)
-Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) ή Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία)
-Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) ή Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία)

Οι ομάδες που γλιτώνουν οι «ερυθρόλευκοι» στην κλήρωση μετά τον διαχωρισμό των ομάδων σε υπογκρουπ από την UEFA είναι οι:

Μάριμπορ (Σλοβενία) ή Σέριφ (Μολδαβία)
Πιουνίκ (Αρμενία) ή Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο)
Λίνφιλντ (Βόρεια Ιρλανδία) ή Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία)

Τα ματς του Γ’ προκριματικού γύρου είναι προγραμματισμένα για τα διήμερα 2/3 Αυγούστου και 9 Αυγούστου, ενώ αυτά των πλέι-οφ για τα διήμερα 16/17 Αυγούστου και 23/24 Αυγούστου. Η δε κλήρωση των πλέι-οφ είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη, 2 Αυγούστου.

Οι ομάδες που θα προκριθούν από τον Γ’ προκριματικό γύρο προχωρούν στα πλέι-οφ της διοργάνωσης, ένα βήμα πριν τους ομίλους. Αυτοί που θα αποκλειστούν από τον Γ’ προκ. γύρο και το μονοπάτι των πρωταθλητών στο οποίο βρίσκεται ο Ολυμπιακός, θα «υποβιβαστούν» στα πλέι-οφ του Europa League. Εκεί, όσοι προκριθούν φυσικά μετά αγωνίζονται στους ομίλους του Europa, ενώ οι ηττημένοι μπαίνουν στους ομίλους του Conference League. Τέλος, οι ομάδες που θα ηττηθούν στα πλέι-οφ του Champions League, μπαίνουν απευθείας στους ομίλους του Europa League.

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι για ΠΑΟΚ και Άρη στο Europa Conference League

Στο πέμπτο υπογκρουπ ως ισχυρός τοποθετήθηκε ο ΠΑΟΚ μαζί με τη Λέφσκι Σόφιας εν αναμονή της κλήρωσης για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Ειδικότερα, το ζευγάρι του «Δικεφάλου» έχει ως υποψήφιους αντιπάλους την ελβετική Λουγκάνο και τα ζευγάρια:

Καϊράτ Αλμάτι (Καζακστάν) – Κισβάρντα (Ουγγαρία)
Άρης Λεμεσού (Κύπρος) – Νέφτσι Μπακού (Αζερμπαϊτζάν)
Βέλεζ Μόσταρ (Βοσνία) – Χαμρούν Σπάρτανς (Μάλτα)
Ουνιόν (Λουξεμβούργο) – Τσουκαρίτσκι (Σερβία)

Ομάδες διαφορετικών ταχυτήτων και πρωταθλημάτων που ομολογουμένως δεν μπορούν να τρομάξουν σε καμία περίπτωση το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου, ωστόσο όπως το πρόσφατο παρελθόν έχει αποδείξει (λέγε με Έστερσουντ ή Σλόβαν Μπρατισλάβας) καμία ομάδα δεν χαρίζεται στα προκριματικά των κυπέλλων Ευρώπης.

Mεταξύ των υποψηφίων ομάδων συναντάμε τη Βέλεζ που πέρσι έκανε κυριολεκτικά κηδεία στην ΑΕΚ αφήνοντάς την εκτός Ευρώπης από νωρίς, την αναπτυσσόμενη κυπριακή ομάδα του πρώην «ασπρόμαυρου», Γκόρντον Σίλντεφενλντ, Άρη Λεμεσού, που αγωνίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία του, στα κύπελλα Ευρώπης αλλά και την τέταρτη στο περσινό ελβετικό πρωτάθλημα, Λουγκάνο.

Υπενθυμίζεται ότι η UEFA υπέπεσε σε γκάφα με τους Θεσσαλονικείς καθώς το βράδυ του περασμένου Σαββάτου τους τοποθέτησε τόσο στο τρίτο, όσο και στο πέμπτο υπογκρουπ, ξεχνώντας να τοποθετήσει το ζευγάρι Μακεντόνιγια – ΤΣΣΚΑ Σόφιας, κάτι που ξεκαθάρισε το πρωί της Κυριακής, με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία να διορθώνει το λάθος της.

Αντίστοιχα, ως ανίσχυρος, ο Άρης τοποθετήθηκε μαζί με τη Γκόμελ στο τέταρτο υπογκρουπ και έχει ως υποψήφιους αντιπάλους, την πορτογαλική Ζιλ Βιθέντε, την αυστριακή Βολφσμπέργκερ και τα ζευγάρια:

Ζίρα (Αζερμπαϊτζάν) – Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Μπότεφ Πλόβντιβ (Βουλγαρία) – ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)
Σαμπουρτάλο (Γεωργία) – Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)

Οι «κιτρινόμαυροι» αγωνίζονται για τέταρτη σερί φορά στα προκριματικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης (Europa και Conference League) θέλοντας επιτέλους να καταφέρουν να προχωρήσουν μέχρι τους ομίλους, κάτι το οποίο και δεν έχουν πετύχει εδώ και 12 χρόνια.

Όπως και στον ΠΑΟΚ έτσι και εδώ υπάρχει κυπριακό στοιχείο, συγκεκριμένα το ΑΠΟΕΛ του «πρώην» Τσιλιγκίρη, η Μπότεφ με τους οπαδούς της οποίας υπάρχει αδελφοποίηση, η ανερχόμενη στο Αζερμπαϊτζάν, Ζίρα του Δημήτρη Χαντάκια, η αυστριακή Βολφσμπέργκερ του Νίκου Βέργου και η Μακάμπι Τελ Αβίβ στο τιμόνι της οποίας επέστρεψε ο Βλάνταν Ίβιτς.

Οι αγώνες των δύο ομάδων αν και εφόσον πάντα ξεπεράσουν τα εμπόδια των Λέφσκι Σόφιας και Γκόμελ αντίστοιχα είναι προγραμματισμένοι για τις 4 και 11 Αυγούστου αντίστοιχα.

Σημειώνεται πως εφόσον προχωρήσουν οι «ασπρόμαυροι» τότε θα φτάσουν μέχρι και τα play-off ως ισχυροί. Αντίστοιχα, το ίδιο θα συμβεί για τους «κιτρινόμαυρους», αν καταφέρουν να προκριθούν κόντρα σε αντίπαλο που προκύπτει από τα τρία ζευγάρια του υπογκρουπ, καθώς αν υπερκεράσουν το εμπόδιο μίας εκ των Ζιλ Βιθέντε ή Βολφσμπέργκερ τότε στην κλήρωση για τους αγώνες στον προθάλαμο των ομίλων (σ.σ θα πραγματοποιηθεί στις 2 Αυγούστου) θα μπουν ως ανίσχυροι.

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στο Conference League

Όπως προαναφέρθηκε, ο Παναθηναϊκός -ως Κυπέλλούχος Ελλάδας- ξεκινάει το δικό του φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι από τον Γ’ προκριματικό γύρο του Conference και το κυρίως μονοπάτι της διοργάνωσης. Οι «πράσινοι» είναι η μία από τις 9 συνολικά ομάδες που μπαίνουν σε αυτή τη φάση μαζί με τις υπόλοιπες 45 του κυρίως μονοπατιού που θα προκριθούν από τον Β’ προκριματικό. Οι 54 αυτές, μαζί με τις 10 του μονοπατιού των πρωταθλητών συνθέτουν τις 64 της Γ’ προκριματικής φάσης. Όσον αφορά στο κυρίως μονοπάτι όπου βρίσκεται το «τριφύλλι», η UEFA έχει δημιουργήσει 6 διαφορετικά υπογκρουπ, τα οποία αντίστοιχα χωρίζονται σε δυνατούς και αδύναμους.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο 6ο υπογκρουπ, ως αδύναμος, κάτι που σημαίνει ότι οι πιθανοί αντίπαλοί του είναι η ουκρανική Ζόρια και οι νικητές των ζευγαριών Σεντ Τζόζεφς (Γιβραλτάρ) – Σλάβια Πράγας (Τσεχία), Μπάτε Μπόρισοφ (Βουλγαρία) – Κόνιασπορ (Τουρκία), Ριέκα (Κροατία) – Τζουγκάρντεν (Σουηδία), Φέχερβαρ (Ουγγαρία) – Γκαμπάλα (Αζερμπαϊτζάν).

Τα ματς της Γ’ προκριματικής φάσης του Conference είναι προγραμματισμένα για τις 4 και 11 Αυγούστου. Ακολούθως, τα πλέι-οφ της διοργάνωσης είναι προγραμματισμένα για τις 18 και 25 Αυγούστου. Η κλήρωση των πλέι-οφ θα διεξαχθεί στις 2 Αυγούστου.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button