Νέα από ΕλλάδαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

ΕΠΟ: Πέφτουν δύο από τη Super League, ανεβαίνουν δύο από τη Super League 2

‼ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ THΣ ΕΠΟ! ↘ Δύο πέφτουν από τη Super League ↗ Δύο ανεβαίνουν από τη Super League 2 ⚽ Παιχνίδια μπαράζ για μια άνοδο και μια πτώση

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ ψήφισε να ανεβαίνουν απευθείας δύο από τη Super League 2 και θα πέφτουν δύο από τη Super League.

Μέσω μπαράζ δυνατότητα να ανεβαίνει στη μεγάλη κατηγορία και τρίτη ομάδα.

Με νέα δεδομένα θα διεξαχθούν τα πρωταθλήματα της Super League 1 και της Super League 2 στη σεζόν 2022/23, καθώς η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου «υιοθέτησε» σήμερα (22/7) την προκύρηξη της δεύτερης κατηγορίας. Πέρασε με ψήφους 8-5.

Τι σημαίνει αυτό; Πώς από την πρώτη θα υποβιβαστούν απευθείας δύο ομάδες (η 13η και η 14η) και αντίστοιχα θα προβιβαστούν οι πρωταθλητές των δύο ομίλων της SL2.

Την ίδια στιγμή ο 12ος της SL1 θα δώσει διπλό μπαράζ με ακόμη μία ομάδα της SL2, προφανώς με μία εκ των δύο δευτεραθλητών των ομίλων της (απομένει να ξεκαθαρίσει το σχετικό format).

Δηλαδή πλέον τίθεται σε ισχύ το 2+1, ενώ μέχρι πέρσι ήταν το 1+1, δηλαδή από τους «μεγάλους» έπεφτε ένας (ο 14ος) και ο 13ος έπαιζε μπαράζ.

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button