Ανακοίνωση από τον Α.Ο. Στυλίδας – «Η ομάδα οδηγείται σε υποβιβασμό»
Με μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση, η διοίκηση του Α.Ο Στυλίδας, ομάδας της Α' Φθιώτιδας, τοποθετείται δημόσια για όσα έχουν συμβεί από το περασμένο καλοκαίρι έως σήμερα, κάνοντας λόγο για διοικητική αστάθεια, χαμένο χρόνο και καταστάσεις που –όπως τονίζεται– οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον υποβιβασμό.

Με μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση, η διοίκηση του Α.Ο Στυλίδας, ομάδας της Α’ Φθιώτιδας, τοποθετείται δημόσια για όσα έχουν συμβεί από το περασμένο καλοκαίρι έως σήμερα, κάνοντας λόγο για διοικητική αστάθεια, χαμένο χρόνο και καταστάσεις που –όπως τονίζεται– οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον υποβιβασμό.
Η διοίκηση του συλλόγου αναφέρεται σε επαναλαμβανόμενα μοτίβα πίεσης για αποχώρηση, ακύρωση εκλογών την τελευταία στιγμή, απουσία στήριξης από τον Δήμο Στυλίδας, αλλά και σε σοβαρά ζητήματα που αφορούν την Ακαδημία και τις επιχορηγήσεις των αθλητικών σωματείων.
Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση του Α.Ο. Στυλίδας:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Ο. ΣΤΥΛΙΔΑΣ
Δυστυχώς, από το περασμένο καλοκαίρι έως και σήμερα, ο Αθλητικός Όμιλος Στυλίδας έχει μετατραπεί σε «σάκο του μποξ».
Ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο δήλωνε εδώ και 2–3 μήνες ότι προτίθεται να αναλάβει τη διοίκηση της ομάδας, ζητώντας ευθέως την αποχώρησή μας. Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, παρουσία Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου και Εκπροσώπων της Ακαδημίας, καθώς και με παρουσία δικηγόρου, δεχτήκαμε να αποχωρήσουμε για το καλό της ομάδας, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα ανάληψης της ομάδας από το νέο σχήμα.Με ομόφωνη απόφαση ορίστηκαν εκλογές για την Τετάρτη 07/01/2026, όπως ακριβώς αναγράφεται στο σχετικό και υπογεγραμμένο πρακτικό. Τονίστηκε ξεκάθαρα σε 2 γενικές συνελεύσεις που έγιναν ότι, σε περίπτωση υπαναχώρησης, η ομάδα –η οποία σήμερα βρίσκεται με μικρό ρόστερ και χωρίς προπονητή– θα χάσει και πάλι πολύτιμο χρόνο και κινδυνεύει με υποβιβασμό.
Και ξαφνικά, δια μαγείας, το υποτιθέμενο νέο Δ.Σ. μας τηλεφωνεί και ακυρώνει τις εκλογές.
Η κατάσταση αυτή δεν προέκυψε τυχαία. Και το περασμένο καλοκαίρι, όταν μας ζητήθηκε να αποχωρήσουμε προκειμένου να αναλάβει νέα διοίκηση, σταματήσαμε κάθε διαδικασία ενίσχυσης, καθώς είχε ανακοινωθεί ότι επίκειται η ανάληψη της ομάδας από άλλους. Όταν τελικά αυτό δεν συνέβη και αναλάβαμε ξανά στα τέλη Σεπτεμβρίου, οι μεταγραφές είχαν ουσιαστικά ολοκληρωθεί.
Το ίδιο σκηνικό επιχειρήθηκε να επαναληφθεί και σήμερα, παρότι υπήρχε πρόθεση άμεσης ενίσχυσης με αναγνωρισμένο προπονητή και παίκτες από την υπάρχοντα διοίκηση.
Σήμερα, λοιπόν, το ερώτημα είναι ένα:
Τι μπορούμε να κάνουμε αυτή τη χρονική στιγμή;
Με όλους απέναντι και με τον χρόνο να πιέζει, η απάντηση είναι μία:
Τίποτα.
Η ομάδα υποβιβάζεται επίσημα.
Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο και ας τις αναλάβει ο καθένας.Τώρα καταλαβαίνετε γιατί, παρά τα όσα ειπώθηκαν ακόμη και στο Δημοτικό Συμβούλιο, εμφανιζόμαστε κάθε χρόνο ως εκείνοι που «παραμένουν» στην ομάδα, με αιχμές περί σκοπιμότητας, την ώρα που η πραγματικότητα είναι ότι σε κάθε μεταγραφική περίοδο μας ζητείται να αποχωρήσουμε και, τελικά, αναλαμβάνουμε ξανά την τελευταία στιγμή, αποκλειστικά και μόνο για να μη διαλυθεί ο Α.Ο. Στυλίδας, αφού έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος;
Όλα τα παραπάνω γεννούν εύλογα ένα ερώτημα: πρόκειται για απλή σύμπτωση ή για ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο που στρέφεται, τελικά, εις βάρος της ίδιας της ομάδας;
Ο Δήμος Στυλίδας υπήρξε απόν σε όλα.
Η αντιπολίτευση το ίδιο απούσα.Η επιχορήγηση για τα αθλητικά σωματεία που είναι εγγεγραμμένα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δόθηκε μέσω του Δήμου, με σκοπό να μοιραστεί σε τέσσερα σωματεία, ωστόσο τελικά φαίνεται ότι θα καταλήξει μόνο στο τένις και ίσως σε έναν ακόμη σύλλογο, με τη δικαιολογία ότι τα υπόλοιπα σωματεία δεν ήταν «ενήμερα».
Και η τραγική ειρωνεία σε όλο αυτό είναι ότι η δυνατότητα επιχορήγησης των αθλητικών σωματείων από τους Δήμους προβλέπεται σε νόμο που τροποποιήθηκε το 2023, έναν νόμο τον οποίο εμείς οι ίδιοι είχαμε επισημάνει και προτείνει επανειλημμένα με επίσημα emails, ανακοινώσεις και παρεμβάσεις σε Γενικές Συνελεύσεις. Παρ’ όλα αυτά, δύο χρόνια μετά, η ευθύνη μετατίθεται σε εμάς.
Κατά το ίδιο διάστημα επιχειρήθηκε η δημιουργία παράνομων ακαδημιών εις βάρος του Α.Ο. Στυλίδας, οι οποίες αποτράπηκαν μόνο μετά από δικές μας παρεμβάσεις. Στη συνέχεια, τα Γ.Σ. Φάλαρα μας αφαίρεσαν ό,τι πολυτιμότερο είχαμε: την Ακαδημία.
Μετά τα σοβαρά εσωτερικά προβλήματα στα Γ.Σ. Φάλαρα και ύστερα από ακραίες τοποθετήσεις σε οικονομικά ζητήματα, ζητήθηκε η βοήθεια του Α.Ο. Στυλίδας προκειμένου να επιστρέψουν τα παιδιά. Η απάντησή μας ήταν ΝΑΙ. Δεσμευτήκαμε, μάλιστα, ότι ολόκληρος ο Ιανουάριος θα είναι δωρεάν, ώστε να ανακουφιστούν οι γονείς. Προκαλούμε δημόσια το Δ.Σ. των Φαλάρων να μας διαψεύσει.
Παρακαλούμε όλους να κάνουν ένα βήμα πίσω και να μην προκαλούν άλλο κακό στην ομάδα.
Τη λύση θα τη βρούμε, έστω και μόνοι μας.Το αύριο σημαίνει ότι, για ακόμη μία φορά, εμείς θα μαζέψουμε τα κομμάτια.
Με λαχειοφόρο αγορά, με εκδηλώσεις, με χορηγίες και με κάθε νόμιμο τρόπο, ώστε ο Αθλητικός Όμιλος Στυλίδας να επιστρέψει δυνατός τη νέα σεζόν.Μήπως, τελικά, η αγάπη μας για τον Α.Ο. Στυλίδας αντιμετωπίζεται ως αδυναμία;











