Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Βάζει… πλώρη για τη 13η θέση η Ελλάδα

Η Δανία έμεινε με μόλις ένα εκπρόσωπο στην Ευρώπη και η Ελλάδα έχει τεράστια ευκαιρία να σκαρφαλώσει στη 13η θέση στο ranking της UEFA, ενώ… βλέπει και ψηλότερα.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να έχασε την είσοδο στους ομίλους του Champions League κι ο Ολυμπιακός την ευκαιρία να φύγει με το διπλό από την Αγγλία, το γεγονός όμως ότι η χώρα μας θα εκπροσωπείται από τρεις ομάδες σε ευρωπαϊκούς ομίλους τη νέα σεζόν, της δίνει την ευκαιρία να επανακτήσει κάποια από τη… χαμένη αίγλη του παρελθόντος.

Με την ισοπαλία των “ερυθρολεύκων” στην έδρα της Μπέρνλι άλλωστε, η 14η Ελλάδα πήρε ακόμη 0.100 βαθμούς, έφτασε τους 25.600 και βρίσκεται πλέον στους 0.425 βαθμούς από τη 13η Δανία που είδε τους τρεις εκπροσώπους της την Πέμπτη να μετρούν δύο ήττες και μία ισοπαλία, μένοντας μόνο με την Κοπεγχάγη (προκρίθηκε στα πέναλτι) στο Europa.

Επιπλέον η 15η Ελβετία έμεινε 0.700 βαθμούς πίσω μας με μόλις δύο ομάδες, καθώς η Βασιλεία αποκλείστηκε από τον Απόλλωνα Λεμεσού. Όσο για την… πολυπόθητη 12η θέση, εκεί βρίσκεται η Αυστρία με 26.650 βαθμούς, έχοντας μείνει όμως με 2/5 ομάδες.

Σημειώνεται ότι εφόσον η Ελλάδα διατηρήσει τη 14η θέση (το ίδιο συμβαίνει και στη 13η) ως το τέλος της χρονιάς, τότε θα συνεχίσει να βγάζει τον πρωταθλητή στον 3ο προκριματικό του Champions League και τη σεζόν 2020-21, με τον δευτεραθλητή στο 2ο προκριματικό (Champions League), τον Κυπελλούχο στον 3ο προκριματικό του Europa League και τον 3ο-4ο της βαθμολογίας στον 2ο προκριματικό του Europa. Αντίθετα η 15η της στερεί μία θέση στο Champions League.

Παράλληλα η 11η και η 12η θέση φέρνουν τον πρωταθλητή στα πλέι οφ του Champions League και τον δευτεραθλητή στον 2ο προκριματικό. Παράλληλα ο Κυπελλούχος πηγαίνει απευθείας στους ομίλους του Europa League, ο τρίτος στον 3ο προκριματικό γύρο του Εuropa και ο τέταρτος στον 2ο προκριματικό.

Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία στην πρώτη 30άδα της UEFA: 

πηγή: sdna

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button