Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Super League: Τα 13 δρομολόγια του καλοκαιριού προς την Τουρκία

Η μεταγραφική αγορά σιγά-σιγά φτάνει στο τέλος της σε αρκετές χώρες του κόσμου και ήδη τα κορυφαία πρωταθλήματα έχουν σχηματίσει τα ρόστερ τους, ενώ στις 8 Σεπτεμβρίου έκλεισε στην Τουρκία.

Η μεταγραφική αγορά σιγά-σιγά φτάνει στο τέλος της σε αρκετές χώρες του κόσμου και ήδη τα κορυφαία πρωταθλήματα έχουν σχηματίσει τα ρόστερ τους, ενώ στις 8 Σεπτεμβρίου έκλεισε στην Τουρκία.

Αυτό το καλοκαίρι μάλιστα 13 παίκτες από τη δική μας Super League πήραν το αεροπλάνο με προρισμό τη γειτονική χώρα, εκ των οποίων οι εννέα θα αγωνίζονται στην πρώτη της κατηγορίαμ αν και το αρχικό νούμερο ήταν 10 αλλά τελικά ο Αίας Άοσμαν δεν έμεινε στην Αντάνα Ντερμισπόρ και επέστρεψε στον Ιωνικό.

Παράλληλα θα μπορούσε να ήταν ακόμη πιο μεγάλο αφού η Τραμπζονσπόρ ήθελε διακαώς τον Γιώργο Μασούρα και τον Λιβάι Γκαρσία ωστόσο αμφότεροι έμειναν στα μέρη μας (σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ αντίστοιχα).

Το γιατί συνέβη αυτό, ο… έρωτας δηλαδή των εκεί ομάδων με την πρώτη μας κατηγορία, έχει εξήγηση, αφού η επιτυχία των Μπακασέτα και Σιώπη αλλά και των υπολοίπων Ελλήνων ή έστω παικτών που προέρχονταν από τα μέρη μας (π.χ. Γούτας, Κολοβέτσιος αλλά ακόμη και ο Ναπολεόνι παλαιότερα) είναι κάτι που αποτελεί πρώτο θέμα στη χώρα και «ανάγκασε» τους γείτονές μας να στρέψουν τα βλέμματά τους προς τα εδώ .

Μάλιστα αν θέλουμε να είμαστε 100% ακριβείς ο αριθμός όσων έκαναν το δρομολόγιο Ελλάδα-Τουρκία (ανεξαρτήτως αν επέστρεψαν άμεσα ή όχι) είναι 13 αφού ο Πάτρικ Έμπερτ άφησε την Καβάλα της Superleague 2 για την Ινστανμπουλσπόρ, ενώ αν προσέξουμε λίγο καλύτερα υπάρχουν ακόμη δύο «δικά μας παιδιά» που μετακόμισαν στη γειτονική χώρα.

Πιο συγκεριμένα μαζί με τους 13 που θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω υπάρχουν και οι Γκέλιος, Κουτρουμπής που υπέγραψαν στην Μπαντιρμασπόρ της δεύτερης κατηγορίας.

Το Gazzetta σας δίνει στο… πιάτο το πάρε δώσε της Superleague 1 με τη γειτονική χώρα το φετινό καλοκαίρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης

Back to top button