ΜεταγραφέςΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Πάβλοβετς: Η μεταγραφή λόγω καραμπόλας και πολέμου, η εισήγηση του Πίτι και η επιθυμία του να παραμείνει στη Λαμία

Η ιδιαίτερη περίπτωση του Αλεξάντερ Πάβλοβετς...

Ένας από τους πρωταγωνιστές της δεύτερης αγωνιστικής της Super League 1 ήταν ο Αλεξάντερ Πάβλοβετς. Μπορεί ο Καρλίτος προς το παρόν να παίρνει όλη τη δόξα, αλλά με τον Άρη ο Λευκορώσος ξεχώρισε.

Ήταν ο ηγέτης της άμυνας και πραγματοποίησε το καλύτερο παιχνίδι του από τη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα.

Στη χώρα μας ήρθε λίγους μήνες νωρίτερα εντελώς συγκυριακά. Η Λαμία είχε βγει στην αγορά για στόπερ. Ο Όσκαρ Μπενίτες δεν έκανε, ο Ντανιέλ Αντέτζο δεν μπορούσε να προσφέρει και ο Σάββας Παντελίδης ήθελε ιδανικά δύο κεντρικούς αμυντικούς.

Υπήρχαν περιπτώσεις που τσάκισαν. Πιο σοβαρή όλων των Λέο Αντράντε. Τον περίμενε για καιρό η Λαμία. Από τη Μαρίτιμο θα έφευγε και το κασέ του εκεί ήταν αρκετά βατό. Έπαιρνε 70.000 ευρώ και έψαχνε το παραπάνω οικονομικά βήμα για εκείνον. Στην υπόθεση μπλέχτηκαν διάφοροι και το κερασάκι στην τούρτα ήταν αργότερα το μπάσιμο της Χίμκι. Οι Ρώσοι του προσέφεραν ένα πολύ καλό συμβόλαιο.

Έως τότε ούτως ή άλλως οι «κυανόλευκοι» είχαν στραφεί σε άλλες περιπτώσεις. Από την Ιταλία βγήκε και το όνομα του Λούκα Μαρόνε. Μόνο που η υπόθεση του Ιταλού έσβησε σε 1-2 μέρες. Μία που προτάθηκε, μία που απέρριψε την προοπτική των «κυανόλευκων». Κάπως έτσι το τεχνικό τιμ στράφηκε στον Πάβλοβετς.

Στην αγκαλιά της Λαμίας μέσω πολέμου

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έπαιξε ρόλο για να γίνουν διάφορες ανακατατάξεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο Πάβλοβετς ήταν ένας από αυτούς που επηρεάστηκαν. Γιατί; Η γυναίκα του είναι από την Ουκρανία. Αποφάσισαν, επομένως, μαζί να φύγουν από τη Ρωσία. Η Όρενμπουργκ έδειξε κατανόηση. Είχε καλύτερες προτάσεις από ρωσικές ομάδες, αλλά ο παίκτης τις απέρριψε και όταν βρέθηκε η Λαμία, είπε «ναι» αμέσως.

Την πόρτα για την Ελλάδα άνοιξε στη Nesta Sport Group ο Κώστας Γεωργοπάλης. Οι δύο πλευρές είχαν συνεργαστεί και σε άλλες μεταγραφές στο παρελθόν (Ματέι σε Ατρόμητο, Ντομοβτσίσκι σε Λεβαδειακό). Εξ αρχής στο τραπέζι έπεσε η λύση του δανεισμού, γιατί το συμβόλαιο του 27χρονου ήταν πολύ πάνω από τα δεδομένα της Λαμίας. Η συνέχεια γνωστή. Χρειάστηκε λίγος χρόνος για να τακτοποιηθούν τα γραφειοκρατικά λόγω της κατάστασης με τον πόλεμο και μπήκε στο αεροπλάνο για την Ελλάδα.

Και αφού αναφερθήκαμε ξανά στο ρωσοουκρανικό, υπάρχει και κάτι ακόμη που αξίζει να σημειωθεί. Ο Πάβλοβετς, που έχει παίξει στην εθνική Λευκορωσίας, δεν φοράει πια το εθνόσημο κατόπιν δικής του επιθυμίας. Την τελευταία φορά που ενημερώθηκε πως είναι στις επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού, ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να παίξει ξανά για τη Λευκορωσία όσο εκείνη είναι στο πλευρό των Ρώσων.

Το πήρε πάνω του ο Πάβλοβετς

Το πρώτο εξάμηνο για τον ίδιο ήταν δύσκολο. Τραυματίστηκε, έμεινε εκτός για καιρό και στη συνέχεια το δίδυμο των Τζανετόπουλου-Παπαδόπουλου πήγε πολύ καλά. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να αλλάξει. Παρόλα αυτά μετά το φινάλε της σεζόν η Λαμία ενημέρωσε τον Πάβλοβετς πως τον υπολογίζει κανονικά για την επόμενη σεζόν. Ο παίκτης ήταν θετικός στο να παραμείνει. Δεν το κρύβει πως περνάει καλά στην Ελλάδα. Η Όρενμπουργκ εμπόδια δεν έφερε και κάπως έτσι η χρυσή τομή βρέθηκε.

Μόνο που για να συμβεί αυτό, ο Πάβλοβετς το πήρε πάνω του. Ο Πίτι σε συνεργασία φυσικά με τον Λεωνίδα Βόκολο ήταν εκείνος που εισηγήθηκε την παραμονή του, θεωρώντας πως την επόμενη σεζόν θα έχει πολλά να δώσει. Από την πλευρά του, ο Λευκορώσος ήταν εκείνος που επέμεινε αρκετά για να γυρίσει. Όταν παρουσιάστηκαν εμπόδια, εκείνος ξεκαθάρισε πως θέλει να γυρίσει στη Λαμία παρόλο που γνώριζε πως θα χρειαστεί να παλέψει για να κερδίσει μία θέση στην ενδεκάδα. Με τον τραυματισμό του Παπαδόπουλου η ευκαιρία που έψαχνε του δόθηκε και εκείνος φαίνεται να την παίρνει από τα μαλλιά.

πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button