Uncategorized

Τα ρεκόρ του Ολυμπιακού στο Αγρίνιο

Χωρίς ήττα από τον Παναιτωλικό είναι εντός και εκτός έδρας ο Ολυμπιακός στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League σε σύνολο 25 πλέον αναμετρήσεων με την ομάδα του Αγρινίου. #slgr #olympiacosfc #panaitolikosfc #αντίπαλοςΠΑΣΛαμία #season2022_2023

Χωρίς ήττα από τον Παναιτωλικό είναι εντός και εκτός έδρας ο Ολυμπιακός στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League σε σύνολο 25 πλέον αναμετρήσεων με την ομάδα του Αγρινίου.

Τα 25 παιχνίδια χωρίς ήττα από τον ίδιο αντίπαλο βέβαια δεν είναι ρεκόρ για τους Ερυθρόλευκους, οι οποίοι έχουν αντιμετωπίσει συνολικά 68 αντιπάλους στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League και υπάρχουν έξι με τους οποίους έχει διψήφιο αριθμό αγώνων και δεν έχει ηττηθεί ποτέ.

Στην κορυφή αυτής της λίστας βρίσκεται ο Ιωνικός, με τον οποίο ο Ολυμπιακός έχει δώσει 35 αναμετρήσεις ανεξάρτητα έδρας και μετρά 29 νίκες και 6 ισοπαλίες.

Τρίτη ομάδα στην λίστα είναι ο Παναθρακικός με ένα ιδιότυπο ρεκόρ, αφού μετρά 12 ήττες σε ισάριθμα ματς εντός και εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Πλατανιάς με 12 ματς χωρίς νίκη (9 ήττες – 3 ισοπαλίες) και στην πέμπτη είναι ο επόμενος αντίπαλος των Ερυθρολεύκων στο πρωτάθλημα, η Λαμία που έχει δέκα ήττες σε ισάριθμα ματς.

Η λίστα των έξι κλείνει με τον Εδεσσαϊκό, ο οποίος στα χρόνια που αγωνιζόταν στην Α’ Εθνική/ Super League είχε δέκα αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό, με 8 ήττες και δύο ισοπαλίες.

Συνολικά οι Ερυθρόλευκοι έχουν κρατήσει το άηττητο τους με 30 από τους 68 αντιπάλους, αλλά με αρκετούς από αυτούς συναντήθηκαν μόλις μια χρονιά.

Ο 38αρης Βαλμπουενά

Το πρώτο γκολ του μετά τα 38α γενέθλια του σημείωσε ο Ματιέ Βαλμπουενά και με αυτό κέρδισε δύο θέσεις στον πίνακα με τους γηραιότερους σκόρερ της κατηγορίας όλων των εποχών. Πλέον βρίσκεται στην 7η θέση και άφησε πίσω του τον Ηλία Κώτσιο και τον Κώστα Βασιλακάκη που δεν είχαν συμπληρώσει τα 38 τους χρόνια όταν σκόραραν για τελευταία φορά στο πρωτάθλημα.

H 50η νίκη του Μίτσελ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού έφτασε τις 50 νίκες στο πρωτάθλημα με τους Ερυθρόλευκους. Είχε σταματήσει στις 47 στην πρώτη θητεία του στον πάγκο της ομάδας του Πειραιά και πλέον σημείωσε ακόμα τρεις. Η πρώτη του νίκη ήταν στις 9 Φεβρουαρίου 2013 στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Ολυμπιακού με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης στην Αρκαδία, όπου επικράτησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Μήτρογλου στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Ο Μίτσελ είναι μόλις ο 8ος προπονητής του Ολυμπιακού που φτάνει τις 50 νίκες στο πρωτάθλημα. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Ντούσαν Μπάγεβιτς με 107

Διαβάστε επίσης

Back to top button