Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Πέρασε η Έστερσουντ, ανατροπή για Μπιλμπάο

Στην επόμενη φάση του Europa League η ομάδα που απέκλεισε τον ΠΑΟΚ.

Μετά από ένα εκπληκτικό ματς η Μπιλμπάο νίκησε με 3-2 την Χέρτα και ανέβηκε στη δεύτερη θέση. Καλύτεροι οι Γερμανοί από τα πρώτα λεπτά. Απείλησαν μόλις στο 4′ με τον Σέλκε (έδιωξε με το πόδι ο Ερερίν) και στο 12′ έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία με τον Βάσκο γκολκίπερ να λέει “όχι”. Τελικά το γκολ για τη Χέρτα ήρθε στο 27′ με τον Λέκι να γράφει με το κεφάλι το 0-1. Οι Βάσκοι κέρδισαν πέναλτι στο 33′ και ο Αντούριθ ισοφάρισε όμως σχεδόν με τη σέντρα ο Σέλκε έβαλε με κεφαλιά και πάλι μπροστά τη Χέρτα γράφοντας το 1-2. Στην επανάληψη μόλις στο 49′ ο Αντούριθ είχε μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά. Δέκα λεπτά μετά ο Σουσαέτα λίγο έλειψε να πετύχει ένα εκπληκτικό γκολ αλλά ο Κραφτ του είπε “όχι”. Η Μπιλμπάο κέρδισε δεύτερο πέναλτι στο 65′ και ο Αντούριθ ευστόχησε και πάλι για να ισοφαρίσει. Στο 82′ ήρθε η απόλυτη ανατροπή όταν μετά από ωραίο συνδυασμό ο Ινιάκι Γουίλιαμς εκτέλεσε σωστά ακι έγραψε το 3-2.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ερερίν, Λέκουε, Ετσέιτα, Λαπόρτ, Μπαλενθιάγα, Σαν Χοσέ (46’Ιτουράσπε), Μικέλ Ρίκο, Γουίλιαμς, Ακέτσε (46’Σουσαέτα), Κόρδοβα (80’Ραούλ Γκαρθία), Αντούριθ.

ΧΕΡΤΑ: Κραφτ, Βάισερ, Λάνγκαμπ, Ρέκικ, Πλάτενχαρντ, Λουστενμπέργκερ, Μάιερ, Λέκι (72’Εσβάιν), Λάζαρο (80’Ιμπίσεβιτς), Μίτελσταντ, Σέλκε.

ΕΣΤΕΡΣΟΥΝΤ-ΖΟΡΙΑ ΛΟΥΧΑΝΣΚ: 2-0

ΓΗΠΕΔΟ: Jämtkraft Arena

Η Έστερσουντ νίκησε με 2-0 τη Ζόρια και πήρε τεράστια πρόκριση σε έναν δύσκολο όμιλο. Οι γηπεδούχοι πίεσαν από τα πρώτα λεπτά και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες. Τελικά η άμυνα της Ζόρια λύγισε στο 40′ όταν ο Γκέρο έγραψε το 1-0 από κοντά εκμεταλλευόμενος την πάσα του Έντουαρντς. Πιο ισορροπημένο το ματς στην επανάληψη με τη Ζόρια να ανεβαίνει και να δημιουργεί και αυτή φάσεις. Στο 77′ όμως ο Γκόντος με σουτ νίκησε τον Λούνιν και σφράγισε τη νίκη-πρόκριση της ομάδας του,

ΕΣΤΕΡΣΟΥΝΤ: Κεϊτά. Πέτερσον, Παπαγιαννόπουλος, Γκέρο (85’Μενσά), Έντουαρντς, Σέμα, Σόμι (92’Βίντγκρεν), Μπατσιρού, Νούρι, Μουκίμπι, Γκόντος.

ΖΟΡΙΑ: Λούνιν, Σουκότσκι, Σβάτοκ, Γκορντιγένκο, Καράτιν, Αντριγέφσκι (61’Μπαμπένκο), Καραβάεφ, Γκρετσίσκιν, Γκρομόφ (46’Λούνοφ), Οπανασάνεκο, Ιούρι (72’Σίλας).

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button