Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Συνολικά 18 ΠΑΕ ελέγχονται για στημένους αγώνες: Αναλυτικά οι έδρες τους

Τις 18 φτάνει ο αριθμός των ΠΑΕ που θα ελεγχθούν για συμμετοχή στο κύκλωμα των στημένων αγώνων.

Τις 18 φτάνει ο αριθμός των ΠΑΕ που θα ελεγχθούν για συμμετοχή στο κύκλωμα των στημένων αγώνων.

Η ιστοσελίδα «dikisports» επανήλθε με νεότερο ρεπορτάζ σχετικά με το σκάνδαλο του παράνομου στοιχηματισμού το οποίο έφεραν στο φως η Interpol και η Eurojust. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι κατά την τριετή έρευνα που διεξήγαγαν οι αρχές ανακαλύφθηκε πως εμπλέκονται ακόμη τρεις ομάδες στο κύκλωμα των στημένων αγώνων.

Αυτό σημαίνει πως οι δύο τους, μαζί με την βοήθεια της Sportradar, κατέληξαν πως οι ελληνικές αρχές πρέπει να ελέγξουν τους αξιωματούχους 5 ΠΑΕ της Superleague 1 και 13 ΠΑΕ της Superleague 2. Στα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους η αθλητική υπερεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βιργινία Σακελλαροπούλου, του αθλητικού εισαγγελέα Αθηνών, Κώστα Σπυρόπουλου και του προέδρου Εφετών, Χαράλαμπου Κωτουλόπουλου έχουν εντοπιστεί αλλοιώσεις αποτελεσμάτων ελληνικών αγώνων.

Εκεί υπάρχουν τα ονόματα πέντε προέδρων της Superleague 1 και αποτυπώνονται οι ευθύνες ποδοσφαιρικών παραγόντων της Superleague 2 σε βάθος δυόμιση ετών, μία περίοδο κατά την οποία η Διεθνής Αστυνομία κατέγραψε μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών τις παράνομες δραστηριότητες του φερόμενου ως εγκεφάλου και των μελών του κυκλώματος.

Οι 13 ΠΑΕ της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας που εμπλέκονται στο σκάνδαλο προέρχονται:

  • Δύο από την Βόρεια Ελλάδα
  • Δύο από την Θεσσαλία
  • Πέντε από την Αττική
  • Μία από την Πελοπόννησο
  • Τρεις από τα νησιά

Τέσσερις εξ’ αυτών δεν αγωνίζονται πλέον στην SL2.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button