Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Το πέναλτι…. με πέναλτι περνάει!

Ισόπαλος ο Ολυμπιακός κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, με γκολ πέναλτι του Ούρος Τζούρτζεβιτς στο 90΄+4.

Ο Σέρβος επιθετικός «απάντησε» στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μανιά από το 55΄, η οποία είχε βάλει μπροστά στο σκορ τον Αστέρα Τρίπολης.

Η ομάδα του Χάσι δυσκολεύτηκε αρκετά στο να απειλήσει την ομάδα της Τρίπολης, η οποία ήταν καλά στημένη από τον Σάββα Παντελίδη.

Το ματς:

Πρώτη τελική στο ματς στο 6′ με ένα σουτ του Σεμπά για τους γηπεδούχους. Ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα στη δημιουργία και η άμυνα του Αστέρα δεν τον αισθάνθηκε.

Ακόμα τρεις αξιοσημείωτες στιγμές για τους ερυθρόλευκους μέχρι το τέλος του α’ μέρους με Καρσελά στο 36′, Οφόε στο 38′ και Ένγκελς στο 39′ σε ένα πεντάλεπτο που ο ΟΣΦΠ ανέβασε ρυθμό αλλά δεν έγινε ιδιαίτερα απειλητικός.

Ακόμα χειρότερη η ομάδα του Χάσι στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Αστέρας τακτικά έκανε το καλύτερό του παιχνίδι. Και όχι μόνο κρατούσε το μηδέν, αλλά ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 54′.

Ο Ρομαό βρήκε με το χέρι την μπάλα σε γύρισμα του Ισνάλντο και ο ρέφερι Κουτσιάυτης έδειξε πέναλτι. Ο Μανιάς το εκτέλεσε και έκανε το 0-1.

Πριν τη φάση του πέναλτι η μπάλα είχε βγει άουτ σε προηγούμενο γύρισμα του παίκτη του Αστέρα αλλά ο διαιτητής δεν διέκοψε το ματς.

Ο Ολυμπιακός μετά το γκολ του Αστέρα προσπάθησε να… συνέλθει. Ο Χάσι έκανε και δύο γρήγορες αλλαγές (Πάρντο, Εμενίκε) με τον δεύτερο να έχει δοκάρι στο 63′ με κεφαλιά.

Ο Παντελίδης μετά από ένα ακόμα 5΄ πίεσης των Πειραιωτών άλλαξε το σύστημα. Έβαλε ακόμα έναν χαφ στο κέντρο, τον νεαρό Δουβίκα και «κλείδωσε» το κέντρο.

Και όχι μόνο αυτό, αφού με τον Καλτσά στο 74′ έχασε τρομερή ευκαιρία για να κάνει το 0-2 και να «τελειώσει» το ματς, ενώ σε μία ίδια φάση στο 80′ ο επόπτης σταμάτησε τον Δουβίκα ο οποίος έβγαινε τετ-α-τετ. Ο νεαρός έχασε τρομερή ευκαιρία στο 87′!

Στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός γέμισε την περιοχή του Αθανασιάδη. Είχε δύο καλές στιγμές με Τζούρτζεβιτς και Εμενίκε στο 84′ αλλά στην πρώτη ο Αθανασιάδης έδιωξε, ενώ στη δεύτερη περίπτωση ο επιθετικός των Ερυθρολεύκων σούταρε ψηλά άουτ.

Ο Ολυμπιακός άρχισε τα γεμίσματα στις καθυστερήσεις και σε ένα από αυτά ο Ινγκλέσιας βρέθηκε στη πορεία της μπάλας, σε σουτ του Ανδρούτσου, ο ρέφερι έδειξε πέναλτι και ο Τζούρτζεβιτς στο 93′ νίκησε τον Αθανασιάδη γλιτώνοντας την ομάδα του από την ήττα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Ζιλέ, Ένχελς, Ρομαό(73′ Ανδρούτσος), Φιγκέιρας, Ζντιέλαρ, Οφόε, Μάριν(57′ Πάρντο), Σεμπά, Καρσελά(57′ Εμενίκε), Τζούρτζεβιτς

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Ιγκόρ, Γιαννούλης, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Μαντίντα(77′ Kυριακόπουλος), Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Μανιάς(71′ Δουβίκας), Καλτσάς, Ισνάλντο(60′ Τσουκαλάς)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button