ΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Το Κύπελλο Ελλάδος… είναι η διοργάνωση του ΠΑΣ Λαμία! (vid)

Ο ΠΑΣ Λαμία και τα νοκ άουτ παιχνίδια του Κυπέλλου Ελλάδος. #slgr #ΚύπελλοΕλλάδος_Novibet #αφιερώματα #SportsNews #season2022_2023

Τέσσερα λεπτά ήταν… αρκετά για να δώσουν στην Λαμία την πρόκριση στους «8» κόντρα στην Καλλιθέα, με την ομάδα της Φθιώτιδας να συνεχίζει την εξαιρετική της παράδοση στο θεσμό, αφού από τη σεζόν 2017/18 βρίσκεται κάθε χρόνο τουλάχιστον μέχρι την φάση των προημιτελικών.

Μπορεί η Λαμία να βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας του ελληνικού πρωταθλήματος και να «παλεύει» για την παραμονή στην κατηγορία, αλλά στο Κύπελλο Ελλάδας «πρωταγωνιστεί» για ακόμα μια χρόνια, καθώς με σκορ 2-1 επικράτησε εκτός έδρας της Καλλιθέας και προκρίθηκε στα προημιτελικά του θεσμού.

Έτσι, έδειξε για ακόμη μια χρονιά ότι οι νοκ-άουτ αναμετρήσεις τις ταιριάζουν απόλυτα. Ο λόγος; Μα πολύ απλά, η ομάδα της Φθιώτιδας βρίσκεται για έκτη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο στους «8» της διοργάνωσης, με την αξιοσημείωτη αυτή παράδοση να έχει σημείο εκκίνησης τη σεζόν 2017/18 όταν είχε προβιβαστεί επίσης και στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, η Λαμία είχε τεθεί αντιμέτωπη στους «8» με τον Πανιώνιο και είχε μείνει εκτός διοργάνωσης με δύο ήττες, 1-0 εκτός έδρας και 4-1 στο δεύτερο παιχνίδι που διεξήχθη στο «Αθανάσιος Διάκος».

Την αμέσως επόμενη σεζόν, πραγματοποίησε την καλύτερη πορεία της στο Κύπελλο Ελλάδας αφού στους «16» άφησε εκτός τον Παναθηναϊκό και στα προημιτελικά η ομάδα της Φθιώτιδας κατάφερε να αποκλείσει τον Ολυμπιακό με νίκη στο δεύτερο παιχνίδι και μάλιστα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (1-0). Για την ιστορία, στα ημιτελικά η Λαμία έμεινε εκτός συνέχειας από την μετέπειτα φιναλίστ, ΑΕΚ.

Τη σεζόν 2019/20 η κληρωτίδα είχε… κέφια και έβγαλε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το ζευγάρι Λαμία – Ολυμπιακός. Στο πρώτο παιχνίδι οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 0-0 και στο δεύτερο οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πάρει το… μάθημα τους και κατάφεραν να επικρατήσουν με 3-2, περνώντας το εισιτήριο για τους «4».

Παρότι η Λαμία έκανε καλές πορείες, το παράπονο της δεν μπορεί να είναι άλλο από την ατυχία που αντιμετώπιζε κάθε χρόνο όσον αναφορά τα ανταμώματα με τις «μεγάλες» ομάδες. Την αγωνιστική περίοδο 2020/21 αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ με την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία να παίρνει προβάδισμα με 5-2 στο πρώτο παιχνίδι και να «κλειδώνει» την πρόκριση, αφού ο επαναληπτικός (1-1) απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα.

Τέλος, τη περσινή σεζόν πραγματοποίησε ακόμη μια μεγάλη πρόκριση απ’ αυτές που έχει… συνηθίσει τους οπαδούς της, καθώς με γκολ του Άνταμ Τζανετόπολου στην παράταση του επαναληπτικού απέναντι στον Άρη, προκρίθηκε στα ημιτελικά, όπου έμεινε εκτός από τον μετέπειτα νικητή, Παναθηναϊκό (1-0, 2-0).

Φέτος, τα πράγματα φαίνεται να κυλούν διαφορετικά για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη, καθώς η ομάδα που θα αντιμετωπίσει στους «8» δεν είναι ούτε η ΑΕΚ, ούτε ο Ολυμπιακός αλλά ο νικητής του ζευγαριού, Απόλλων Παραλιμνίου-Άγιος Νικόλαος. Ο στόχος της πρόκρισης στα ημιτελικά είναι ορατός, πόσο μάλλον για την Λαμία που έχει κάνει το Κύπελλο Ελλάδας, την… αγαπημένη της διοργάνωση.

Χρήστος Λόης / www.bnsports.gr

 

Διαβάστε επίσης

Back to top button