Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός: Αναμέτρηση αποδείξεων στους «Ζωσιμάδες»

Ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται απόψε (20:30 Novasports Prime) στους «Ζωσιμάδες» τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στο ματς που κλείνει το κυριακάτικο πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής της Super League 1.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται απόψε (20:30 Novasports Prime) στους «Ζωσιμάδες» τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στο ματς που κλείνει το κυριακάτικο πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής της Super League 1.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει διατηρήσει το αήττητο στην έδρα του με τον Παναθηναϊκό στις έξι τελευταίες αναμετρήσεις, με απολογισμό τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες, ενώ στις τέσσερις τελευταίες επισκέψεις τους οι Πράσινοι δεν έχουν καταφέρει ούτε να σκοράρουν στην πόλη της Ηπείρου.

Το τελευταίο γκολ ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού στα Γιάννινα είναι από τον Μάρκους Μπεργκ τον Φεβρουάριο του 2017, αφού στην ήττα των Πράσινων τον Φεβρουάριο του 2018 με 2-1 το γκολ τους ήρθε από λάθος του Γαρουφαλιά και αυτογκόλ.

Ο Μάρκους Μπεργκ είχε σημειώσει τρία γκολ σε δύο διαδοχικές αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού στα Γιάννινα, αφού ήταν ο σκόρερ των δύο τερμάτων στο 3-0 του 2015-16 και στ 1-1 του 2016-17. Την σκυτάλη πήρε ο Πέδρο Κόντε, ο οποίος σκόραρε και εκείνος στο 1-1 του 2016-17 κι την επόμενη σεζόν, 2017-18 σημείωσε και τα δύο γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα στη νίκη με 2-1.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε ξεκινήσει ιδανικά τις αναμετρήσεις του με τον Παναθηναϊκό, αφού το 1974-75 επικράτησε με 2-0 ως νεοφώτιστος στην κατηγορία, ενώ και την επόμενη σεζόν βρήκε τον δρόμο για τη νίκη με 2-1.

Ο Όσκαρ Αλβαρές που είχε σημειώσει και τα δύο γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα στη νίκη του 1974-75, συνέχισε την καριέρα του στον Παναθηναϊκό και το 1976-77 ήταν εκείνος που άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη των Πρασίνων και έγινε ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει και για τους δύο αντιπάλους σε αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός.

Η ευρύτερη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν το 4-1 της σεζόν 1979-80, ενώ οι περισσότερες νίκες του είναι με 1-0, αφού έχει επικρατήσει πέντε φορές με αυτό το σκορ. Το 0-1 είναι το αγαπημένο του Παναθηναϊκού ιυ έχει σημειωθεί τέσσερις φορές, ενώ η ευρύτερη νίκη των Πρασίνων είναι με 4-0.

27 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

10 ΝΙΚΕΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

7 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

10 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΓΚΟΛ: 19-25

Πιθανές συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας-Σόρια, Παντελάκης, Eραμούσπε, Πήλιος- Καραχάλιος, Ριένστρα, Τζίνο-Μορέιρα, Παμλίδης, Μπάλαν

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Mπρινιόλι-Κώτσιρας, Σάρλια, Σένκεφελντ, Πούχατς- Ρούμπεν, Τσέριν, Κουρμπέλης-Μπερνάρ, Παλάσιος, Ιωαννίδης

Διαιτητής: Τσαγκαράκης
1ος Βοηθός: Ψαρρής,
2ος βοηθός: Μεϊντάνας
4ος διαιτητής: Ματσούκας
VAR: Τζοβάρας

Διαβάστε επίσης

Back to top button