Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Stoiximan SuperLeague: Από το «Γ. Καραϊσκάκης» μέχρι τους «Ζωσιμάδες»

Η δεύτερη ημέρα της 5ης αγωνιστικής της Stoiximan SuperLeague περιλαμβάνει τέσσερα παιχνίδια. Πάμε να δούμε το πρόγραμμα.

Η δεύτερη ημέρα της 5ης αγωνιστικής της Stoiximan SuperLeague περιλαμβάνει τέσσερα παιχνίδια. Πάμε να δούμε το πρόγραμμα.

Προαναγγελία αγώνα: Ολυμπιακός-Κηφισιά

Η Κηφισιά θα είναι η 69η ομάδα που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στην ιστορία του στην Super League/Α’ Εθνική. Οι Ερυθρόλευκοι που έχουν συμμετάσχει σε όλες τις διοργανώσεις από το 1959-60 που έγινε η αφετηρία του πρωταθλήματος, δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν μόνο τον Μακεδονικό, ο οποίος έμεινε για μια σεζόν στην κορυφαία κατηγορία και οι δύο αναμετρήσεις τους ολοκληρώθηκαν με ισοπαλίες.

Ο Ολυμπιακός έχει αγωνιστεί στα τρία από τα τέσσερα φετινά του παιχνίδια στην έδρα του και έχει τρεις νίκες χωρίς να δεχθεί τέρμα και με συνολικό σκορ 10-0.

Η τελευταία σεζόν που ξεκίνησε χωρίς απώλειες και χωρίς να δεχθεί γκολ στη σειρά των εντός έδρας αγώνων του ήταν το 2020-21, όταν στα πέντε πρώτα του είχε ισάριθμες νίκες και σκορ 12-0 αφού είχε επικρατήσει του Αστέρα Τρίπολης (3-0) του Παναιτωλικού (2-0), του Ατρομήτου (4-0), του Απόλλωνα Σμύρνης (2-0) και του Παναθηναϊκού (1-0). Επικράτησε και στο έκτο αγώνα του, αλλά δέχθηκε γκολ από το Βόλο (4-1).

Η Κηφισιά προέρχεται από το εντυπωσιακό 4-4 στο γήπεδο της Καισαριανής με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό και μετά το ξεκίνημα της με δύο ήττες από Γιάννινα και ΠΑΟΚ, μετρά μια νίκη απέναντι στον Ατρόμητο και μια ισοπαλία.

– ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

– ΝΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

– ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

– ΝΙΚΕΣ ΚΗΦΙΣΙΑ

ΓΚΟΛ:

 

Προαναγγελία αγώνα: Άρης-Παναιτωλικός

Ο Άρης έχει επικρατήσει στα τέσσερα από τα τελευταία έξι μεταξύ τους παιχνίδια ανεξάρτητα έδρας και ο Παναιτωλικός είχε “σπάσει” αυτό το σερί με νίκη στη 2η αγωνιστική του περσινού πρωταθλήματος.

Στα έξι τελευταία τους υπάρχει και μια λευκή ισοπαλία στις 14 Φεβρουαρίου 2021, στο τρίτο μόλις παιχνίδι με γηπεδούχο τον Άρη που δεν σημειώθηκε τέρμα στην αναμέτρηση.

Ο Παναιτωλικός δεν είχε νίκη εκτός έδρας με αντίπαλο τον Άρη μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2018 που σημείωσε τη μοναδική του. Ο Μαλής είχε ανοίξει το σκορ για την ομάδα του Αγρινίου, ο Ντιγκινί είχε ισοφαρίσει προσωρινά και στο 75ο λεπτό ο Λουσέρο έγραψε το τελικό 1-2.

Ο Άρης μέχρι το 2021-22 δεν είχε καταφέρει να κάνει το απόλυτο στα παιχνίδια του με τον Παναιτωλικό και το έπραξε με νίκη 5-1 στην Θεσσαλονίκη στο ματς του πρώτου γύρου και 2-0 στο Αγρίνιο για τον δεύτερο γύρο.

Στην πρώτη παρουσία του Παναιτωλικού στην Α’ Εθνική/Super League, το 1975-76, ο Άρης επικράτησε στην έδρα του με την ευρύτερη νίκη που έχει σημειώσει απέναντι στον Παναιτωλικό. Το 6-1 ήρθε με τα γκολ των Δράμπη (2), Κούη, Μπαλλή, Βένου και Λάζου, ενώ για την ομάδα του Αγρινίου είχε μειώσει σε 2-1 ο Γιακουμής.

Η πρώτη συνάντηση στην ιστορία τους έγινε τον Δεκέμβριο του 1971 για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδος, με τον Άρη να παίρνει τη νίκη και την πρόκριση μέσα στο Αγρίνιο με 3-0 (31’ Κεραμιδάς, 44’ Αλεξιάδης, 71’ Συρόπουλος).

9 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

5 ΝΙΚΕΣ ΑΡΗΣ

3 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

1 ΝΙΚΗ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

ΓΚΟΛ: 17-4

 

Προαναγγελία αγώνα: Βόλος-Αστέρας Τρίπολης

Οι δύο ομάδες στις δέκα συνολικά αναμετρήσεις τους στη Stoiximan Super League έχουν μόλις δύο 0-0, στην πρώτη φορά που τέθηκαν αντιμέτωποι και στο τελευταίο τους χρονικά ματς. Και τα δύο αυτά ματς ήταν με γηπεδούχο τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Βόλος στις δέκα αυτές αναμετρήσεις ανεξάρτητα έδρας έχει μόλις μια νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης, στις 2 Οκτωβρίου 2021 με 2-1. Η ομάδα της Αρκαδίας έχει επικρατήσει στις τρεις από τις πέντε επισκέψεις της στο Βόλο, ενώ στην τελευταία που ήταν για την πρεμιέρα του περσινού πρωταθλήματος οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με το εντυπωσιακό 3-3.

Ο Βόλος έχει σκοράρει στα δύο από τα πέντε εντός έδρας παιχνίδια του με τον Αστέρα Τρίπολης, στη νίκη του με 2-1 στις 2 Οκτωβρίου 2021 και στην περσινή ισοπαλία τους με 3-3. Μάλιστα το Φαν Βέερτ ήταν ο ποδοσφαιριστής που είχε βρει δίχτυα ανοίγοντας το σκορ και στις δύο αναμετρήσεις.

Ο Βόλος στις δύο εντός έδρας φετινές του αναμετρήσεις δεν έχει καταφέρει να επικρατήσει και έμεινε στο 2-2 με τη Λαμία και ηττήθηκε με 3-2 από την ΑΕΚ. Αυτή είναι η 5η σεζόν που βρίσκεται στη Super League και τις προηγούμενες τέσσερις έχει δύο νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα στο πρώτο εντός του, ενώ και πέρσι είχε ισοπαλία και ήττα στα δύο πρώτα και στο τρίτο εντός έδρας παιχνίδι του επικράτησε με 2-0 του Ιωνικού.

ΒΟΛΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

4 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

1 ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΣ

1 ΙΣΟΠΑΛΙΑ

– 3 ΝΙΚΕΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΓΚΟΛ: 5-8

 

Προαναγγελία αγώνα: ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ

Στις δύο τελευταίες επισκέψεις του στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα ο ΠΑΟΚ έχει μια ήττα και μια ισοπαλία, ενώ δεν έχει καταφέρει να σκοράρει απέναντι στην ομάδα της Ηπείρου, η οποία στις 8 Μαΐου 2022 επικράτησε με 1-0 και στις 25 Φεβρουαρίου 2023 η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με λευκή ισοπαλία.

Στα δέκα τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια ανεξάρτητα έδρας έχει επικρατήσει μόλις τις πέντε ο γηπεδούχος, με τον ΠΑΟΚ να το έχει κάνει τέσσερις φορές στην Τούμπα και τον ΠΑΣ Γιάννινα μια φορά στην πόλη της Ηπείρου.

Η πρώτη τους συνάντηση με γηπεδούχο τον ΠΑΣ έγινε στις 18 Μαΐου 1975, όταν επικράτησε με 2-1 στα Γιάννινα χάρη σε δύο γκολ του Άλβαρες, ενώ για τον ΠΑΟΚ είχε σκοράρει ο Νέτο Γκουερίνο. Την επόμενη χρονιά επικράτησε και πάλι ο ΠΑΣ με 2-0 και ο Άλβαρες βρήκε δίχτυα για να κλείσει το σκορ ο Γκλάσμαν.

Το αγαπημένο σκορ του ΠΑΟΚ στις νίκες είναι το 2-0 με τέσσερις επαναλήψεις, ενώ οι ισοπαλίες με 1-1 έχουν παρουσιαστεί τρεις φορές. Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν έχει σταθερότητα στις νίκες του και μοιράζονται με δύο παρουσίες το 2-1, το 3-0 και το 1-0.

28 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

9 ΝΙΚΕΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

8 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

12 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ

ΓΚΟΛ: 33-40

Διαβάστε επίσης

Back to top button