Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ιωνικός-ΑΕΚ: Μάχη στη Νίκαια με διαφορετικές βλέψεις

Ο Ιωνικός υποδέχεται την ΑΕΚ στο γήπεδο της Νεάπολης σε ένα ματς που οι γηπεδούχοι ψάχνουν βαθμολογική ανάσα και οι φιλοξενούμενοι να μείνουν σε τροχιά κορυφής.

Ο Ιωνικός υποδέχεται την ΑΕΚ στο γήπεδο της Νεάπολης σε ένα ματς που οι γηπεδούχοι ψάχνουν βαθμολογική ανάσα και οι φιλοξενούμενοι να μείνουν σε τροχιά κορυφής.

Ο Ιωνικός ξεκίνησε την ιστορία των αναμετρήσεών του με την ΑΕΚ με θετικό πρόσημο και εκτός του ότι διατήρησε το αήττητο στην έδρα του στα τέσσερα πρώτα χρόνια του στην Α’ Εθνική/Super League, οι Κιτρινόμαυροι κατάφεραν να φύγουν με νίκη από το γήπεδο του μόλις σε ένα από τα εννέα πρώτα μεταξύ τους παιχνίδια.

Οι δύο πρώτες αναμετρήσεις τους ολοκληρώθηκαν ισόπαλες, με 0-0 και 1-1, για να ακολουθήσει το πιο παραγωγικό μεταξύ τους παιχνίδι που έφερε την πρώτη νίκη του Ιωνικού για το πρωτάθλημα απέναντι στην ΑΕΚ. Το 4-3 γράφτηκε με τα γκολ των Γρίμπιλα, Χριστοδούλου, Ουσταμπασίδη, Πίτσο, ενώ για την ΑΕΚ είχαν σκοράρει οι Σεβέβσκι, Αλεξανδρής και Δημητριάδης.

Ο Ιωνικός, πάντως, είχε αναδειχθεί από την πρώτη του χρονιά στην μεγάλη κατηγορία ως δύσκολος αντίπαλος για την ΑΕΚ, αφού το 1989-90 – ως νεοφώτιστος – την είχε αφήσει έξω από την συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδος στην φάση των “32” με νίκη 2-0 στο πρώτο παιχνίδι ως γηπεδούχος χάρη στα γκολ των Γρίμπιλα και Τσιώλη, ενώ η ρεβάνς ολοκληρώθηκε με λευκή ισοπαλία.

Από το 2000-01 που σημείωσε τη δεύτερη νίκη της στη Νίκαια η ΑΕΚ με 2-0, ξεκίνησε ένα σερί που μετρά οκτώ νίκες σε ισάριθμά παιχνίδια, ενώ στις 18 τελευταίες τους αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα και στις δύο έδρες έχει επικρατήσει στις 17, αφού ο Ιωνικός πήρε τη νίκη στις 8 Μαΐου 2005 στο ΟΑΚΑ με 1-0 χάρη στο γκολ του Αντώνη Νατσούρα.

Στις αναμετρήσεις που έχουν γίνει με γηπεδούχο τον Ιωνικό ο Βασίλης Τσιάρτας έχει σημειώσει τα περισσότερα τέρματα (5). Δεν υπάρχουν επαναλήψεις στα σκορ, αφού η ΑΕΚ έχει 9 νίκες με επτά διαφορετικά σκορ, αφού μόνο οι δύο της είναι με 1-0.  Στις ισοπαλίες υπάρχουν τρεις με 0-0 και άλλες τρεις με 1-1.

17 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

2 ΝΙΚΕΣ ΙΩΝΙΚΟΣ

6 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

9 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ

ΓΚΟΛ: 14-29

Πιθανές ενδεκάδες:

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Σόουζα, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Ρομαό, Σάκιτς, Φαντιγκά, Γούλερι, Μάντζης, Σεμπά.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Γιόνσον, Σιμάνσκι, Άμραμπατ, Πινέδα, Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος

Βοηθοί: Κούλα Χασάν, Θ.Μωυσιάδης
Τέταρτος: Μαλούτας
VAR: Καραντώνης, Παπαδάκης

Διαβάστε επίσης

Back to top button