Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Πλεύρης για γήπεδα: «Αν τηρηθούν τα μέτρα μετά από 15 μέρες θα υπάρξει άρση»

Χρονικό πλαίσιο 15 ημερών έδωσε ο Θάνος Πλεύρης για άρση του μέτρου του 10% αν παρατηρηθεί εφαρμογή της χρήσης της μάσκας. #slgr #covid19 #νέα_μέτρα #γήπεδα #κόσμος

Χρονικό πλαίσιο 15 ημερών έδωσε ο Θάνος Πλεύρης για άρση του μέτρου του 10% αν παρατηρηθεί εφαρμογή της χρήσης της μάσκας.

Ο υπουργός Υγείας μετά το ρεκόρ των 21.657 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και τοποθετήθηκε για το μεγάλο ζήτημα των ημερών. Θυμίζουμε ότι τη Δευτέρα ανακοινώθηκε πλαφόν 10% στα γήπεδα και μέγιστο όριο 1.000 φιλάθλων σε κάθε αγώνα.

Ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι κατανοεί τόσο τους φιλάθλους όσο και τις ομάδες που αντέδρασαν. Σημείωσε μάλιστα ότι αν τηρηθούν κάποια πράγματα θα πάμε σε κανονική λειτουργία των γηπέδων ακόμη και σε 15 ημέρες.

«Αντιλαμβάνομαι ως φίλαθλος τις αντιδράσεις. Καταλαβαίνω και τις ομάδες. Αν τηρηθούν κάποια πράγματα θα πάμε σε κανονική λειτουργία. Στα γήπεδα και κυρίως σε κάποιες ΠΑΕ οι φίλαθλοι έβγαζαν τη μάσκα, κι αυτό φαίνεται κι από τις κάμερες.

Είχαμε και περίπτωση συλλήψεων σε γήπεδο. Σε περίπτωση που δούμε να εφαρμόζεται το μέτρο και δούμε τήρηση είμαστε έτοιμοι και το έχουμε συζττήσει να δώσουμε δεύτερη ευκαιρία σε γήπεδα με κόσμο. Υπήρξαν φίλαθλοι που πήγαν να εμβολιαστούν προκειμένου να πάρουν διαρκείας και να μπαίνουν στα γήπεδα. Αν τηρηθούν τα μέτρα μετά από 15 μέρες θα υπάρξει άρση» σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας.

Ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου lockdown υπογραμμίζοντας ότι αυτή την στιγμή, με την επικράτηση της Όμικρον δεν υπάρχει μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα Υγείας. Ο υπουργός σημείωσε παράλληλα ότι το αρνητικό για την Ελλάδας είναι ότι δεν πρόλαβε να πάρει «ανάσα» το ΕΣΥ από το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Ο Θάνος Πλεύρης αποκάλυψε ότι παρατηρείται αύξηση της τάξης του 370% στη μεταδοτικότητα της Αττικής. Παράλληλα τόνισε ότι έχουν γίνει κινήσεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ προκειμένου η Αττική να είναι καλυμμένη σε περίπτωση που τα πράγματα δυσκολεύσουν από την παραλλαγή Όμικρον.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button