Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

ΠΑΣ Γιάννινα: Η κίνηση-ματ με την μετατόπιση του Παμλίδη πίσω από τον φορ

Ο Γιώργος Παμλίδης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ΠΑΣ Γιάννινα στο 3-2 επί του Παναιτωλικού όπου μεταξύ άλλων βρήκε δις δίχτυα ως «περιφερειακός», ενώ με ανάλογη «ιδιότητα» σκόραρε και στο Περιστέρι. #stoiximan_slgr #pasgianninafc #playouts #Παμλίδης #αντίπαλοςΠΑΣΛαμία #SportsNews #season2022_2023

Ο Γιώργος Παμλίδης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ΠΑΣ Γιάννινα στο 3-2 επί του Παναιτωλικού όπου μεταξύ άλλων βρήκε δις δίχτυα ως «περιφερειακός», ενώ με ανάλογη «ιδιότητα» σκόραρε και στο Περιστέρι. #stoiximan_slgr #pasgianninafc #playouts #Παμλίδης #αντίπαλοςΠΑΣΛαμία #SportsNews #season2022_2023

Τη νίκη της αγωνιστικής στην «ουρά» πήρε το Σάββατο (22/4) ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς επικράτησε 3-2 του Παναιτωλικού με ανατροπή, αφού παρότι άνοιξε το σκορ μετέπειτα (56′) βρέθηκε να χάνει 2-1.

Μεγάλος του πρωταγωνιστής ήταν ο Παμλίδης καθώς βρήκε δις στόχο και έβαλε τις βάσεις ώστε ο «Αγιαξ της Ηπείρου» να πάρει ένα αποτέλεσμα που στο φινάλε της σεζόν ενδέχεται να ισοδυναμεί με «μισή και πλέον κατηγορία».

Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός λοιπόν ήταν ο MVP του ντέρμπι της Δυτικής Ελλάδος και έδωσε συνέχεια στις καλές του εμφανίσεις, αφού πριν τη διακοπή για το Πάσχα ήταν εκείνος που βρήκε δίχτυα για την ομάδα του και στο 1-1 του Περιστερίου. Σημαντική λεπτομέρεια; Και στα δύο αυτά παιχνίδια έπαιξε κοντά στον φορ, τότε τον Σταματόπουλο και προχθές τον Μπάλαν, καθώς είναι παίκτης που δύναται να αγωνιστεί παντού στην τριάδα πίσω από το «9άρι», ενώ υπό προϋποθέσεις μπορεί να περάσει και εκείνος στην κορυφή της επίθεσης.

Στην πρεμιέρα των play-outs και στην ήττα 2-0 από τη Λαμία ήρθε από τον πάγκο στο 82′ στη θέση του Μορέιρα και τον είδαμε, αντί του 27χρονου, στο δεξί «φτερό», ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και στο 1-0 που έχασε μερικές ημέρες μετά ο ΠΑΣ από τον ΟΦΗ στους «Ζωσιμάδες», όταν εκείνος και ο συμπαίκτης του από τη Γουινέα ξεκίνησαν στον «ασβέστη», στο 4-3-3 του club.

Ωστόσο στα δύο τελευταία του παιχνίδια στο μίνι πρωτάθλημα ο ΠΑΣ «γύρισε» το σύστημα σε 4-2-3-1 και ο Θανάσης Στάικος «έφερε» τον Παμλίδη ένα κλικ πίσω από τον «φουνταριστό», σε μία κίνηση που εκ των υστέρων αποδείχθηκε κομβική. Σε εκείνο με τον Ατρόμητο ήταν εκεί μέχρι το 64′ και την είσοδο του Νίνη αντί του Ροσέρο (τότε πέρασε στα άκρα, τελικά αντικαταστάθηκε στο 80′ από τον Μπάλαν), ενώ προχθές ήταν «δεύτερος επιθετικός» ή «περιφερειακός», όπως θέλετε πείτε το, από την αρχή μέχρι το τέλος (99′).

Ο απολογισμός του λοιπόν σε αυτά τα 163′ είναι τρία γκολ, όπου τα δύο κόντρα στα «καναρίνια» ήταν με σουτ από το όριο της μεγάλης περιοχής (αυτό του 14′ με εξαιρετικό τελείωμα), ενώ στο Περιστέρι σκόραρε όταν και «έκοψε» από ανάλογη θέση, μπήκε «σφήνα» στα αντίπαλα στόπερ και εκμεταλλεύτηκε την κάθετη μεταβίβαση του Τζίμα.

Μάλιστα το ποσοστό ευστοχίας του ανέρχεται σε 50%, αφού σε αυτό το διάστημα έβγαλε συνολικά έξι τελικές. Εκ των τριών που δεν βρήκαν δίχτυα εκείνη του 39′ με αντίπαλο τον Παναιτωλικό λογίζεται ως «καθαρότατη» ευκαιρία (σουτ άουτ από πλεονεκτική θέση στο τρανζίσιον), ενώ για όσους θυμούνται στην κατά χρονική σειρά πέμπτη που επιχείρησε πήρε το «ριμπάουντ» και αμέσως μετά έκανε το 2-2 στον ίδιο αγώνα (αμφότερα εκείνα τα σουτ του ακολούθησαν του χαμένου πέναλτι του Εραμούσπε). Ετσι… αφαιρετικά έδωσε και την… ασίστ στον εαυτό του.

Με γνώμονα τα παραπάνω η απόφαση του Στάικου να διαφοροποιήσει τη διάταξή του σε ένα 4-2-3-1 όπου ο Παμλίδης βρίσκεται πίσω από τον φορ, σε συνάρτηση με την ικανότητα και το ταλέντο του 30χρονου, αποδεικνύονται αποφάσεις «κλειδιά» ώστε ο ΠΑΣ να βρίσκεται στο «+2» από τις θέσεις του υποβιβασμού. Για την ιστορία, στο μέσο των δεύτερων ημιχρόνων των αγώνων του Σαββάτου είχε προς στιγμήν περάσει ουραγός!

Ο Παμλίδης στα play-outs όταν παίζει πίσω από τον φορ

Αγώνες: 2
Λεπτά: 163′
Γκολ: 3
Τελικές: 6
Γκολ/Λεπτά: 1/54,3′
Γκολ/Τελικές: 1/2

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button