Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

H… προαγωγή του Κώτσιρα, η έκπτωση και ο Βασιλαντωνόπουλος

Πώς συνδέεται ο 28χρονος αμυντικός του Αστέρα Τρίπολης, με τον δεξιό μπακ της Ένωσης; Το SDNA έχει το ρεπορτάζ.

Πώς συνδέεται ο 28χρονος αμυντικός του Αστέρα Τρίπολης, με τον δεξιό μπακ της Ένωσης; Το SDNA έχει το ρεπορτάζ.

Οι αφίξεις των (παλιόφιλων) Μανόλο Χιμένεθ και Παναγιώτη Κονέ στα Σπάτα, αυτομάτως δημιουργούν νέα δεδομένα (και) στο μεταγραφικό σχεδιασμό της ΑΕΚ εν όψει Ιανουαρίου.

Ο νέος τεχνικός διευθυντής σε συνεργασία με τον καινούργιο προπονητή, θα αξιολογήσουν από το μηδέν το υπάρχον έμψυχο δυναμικό της Ένωσης και εν συνεχεία θα σηκώσουν μεταγραφικά μανίκια.

Μέχρι πρότινος βασική προτεραιότητα των «κιτρινόμαυρων» από το χειμερινό παζάρι, αποτελούσε η απόκτηση ενός δεξιού μπακ με επιθετικά χαρακτηριστικά στο προφίλ του.

Εσχάτως, ακόμη και μετά το «καθάρισμα» του Παουλίνιο (δια χειρός Μελισσανίδη) παραμένει στον…αέρα κατά πόσον το δίδυμο των Κονέ – Χιμένεθ θα αποφασίσει να κινηθεί για την μετάγγιση νέου…αίματος στο δεξί άκρο της άμυνας, ή θα πορευτεί μέχρι το τέλος της σεζόν με τους διαθέσιμους Μπακάκη, Βασιλαντωνόπουλο και Ραντόνια.

Στην προ – Κονέ εποχή και πριν από το come back του Μανόλο, στην ΑΕΚ βρισκόταν εν εξελίξει μια προεργασία για διάφορες περιπτώσεις δεξιών πλάγιων αμυντικών.

Και κάπου εκεί μέσα «κυκλοφορούσε» και ο Γιάννης Κώτσιρας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είχε προκριθεί η περίπτωσή του, ούτε πως υπήρξαν συζητήσεις (έστω και διερευνητικού χαρακτήρα) με τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο 28χρονος αμυντικός διανύει μια πολύ καλή σεζόν με την ομάδα της Αρκαδίας και κατά κοινή ομολογία αποτελεί ένας από τους πιο αξιόλογους στο είδος του παίκτες στο χάρτη της Super League.

To συμβόλαιό του με τον Αστέρα λήγει το καλοκαίρι του ΄22 κι ασφαλώς μετά από 5 χρόνια θητείας στο Μοριά, η…προαγωγή σε μια μεγαλύτερη ομάδα με υψηλότερους στόχους υπάρχει στο μυαλό του.

Οι «Μπακοκαϋμενάκηδες» μέχρι το περασμένο καλοκαίρι είχαν βάλει τιμή πώλησης τα 500 χιλιάρικα, ωστόσο κάπου εδώ φέρονται διατεθειμένοι – σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA – να κάνουν μια σημαντική έκπτωση και να δημιουργήσουν νέα δεδομένα.

Κι αυτό προκειμένου οι δικές τους απαιτήσεις να μην αποτελέσουν εμπόδιο στην εξέλιξη της καριέρας του ποδοσφαιριστή, ο οποίος «έφτιαξε» το όνομά του μέσω της θητείας στον Αστέρα και αναγνωρίζεται η μεγάλη του προσφορά στην ομάδα.

Τι σημαίνει επί της ουσίας αυτό;

Απλούστατα πως με ένα ποσό που θα κυμαίνεται πιο κάτω ακόμα από τα μισά χρήματα της καλοκαιρινής τιμής του 28χρονου δεξιού μπακ, συν τον Βασιλαντωνόπουλο για τον οποίο διαχρονικά υπάρχει θετικό report στo Moριά και το συμβόλαιο του με την Ένωση λήγει το προσεχές καλοκαίρι, μπορεί να υπάρξει (σοβαρή) κουβέντα μεταξύ ΑΕΚ και Αστέρα για την μετακόμιση του Κώτσιρα στην Τρίπολη στο παζάρι του Ιανουαρίου.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button