Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ξανά στην Ισπανία η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Στην Ισπανία θα ταξιδέψει ξανά (για τέταρτη φορά φέτος!) η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη Σεβίλη, στο σημαντικότερο ζευγάρι των προημιτελικών του Europa League.

Στην Ισπανία θα ταξιδέψει ξανά (για τέταρτη φορά φέτος!) η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη Σεβίλη, στο σημαντικότερο ζευγάρι των προημιτελικών του Europa League.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» έπαιξαν στη φάση των ομίλων με τη Σοσιεδάδ και εν συνεχεία στα «νοκ-άουτ» βρήκαν διαδοχικά μπροστά τους τις Μπαρτσελόνα και Μπέτις, τις οποίες απέκλεισαν, για να φτάσουν στους «8», όπου τους περιμένει η πολυνίκης του θεσμού. Η πρώτη αναμέτρηση θα γίνει στις 13/4 στο «Ολντ Τράφορντ» και η ρεβάνς στις 20/4 στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν».

Στο μεταξύ, η Γιουβέντους κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η οποία στη φάση των «16» έκανε την έκπληξη και απέκλεισε στα πέναλτι την -πρωτοπόρο της Premier League- Αρσεναλ, με τον νικητή να παίζει στη συνέχεια με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή Σεβίλη. Φέγενορντ και Ρόμα θα βρεθούν ξανά αντιμέτωπες, περίπου έντεκα μήνες μετά τη νίκη των «τζιαλορόσι» στον τελικό του «παρθενικού» Europa Conference League, ενώ, τέλος, η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, ομάδα έκπληξη της φετινής διοργάνωσης, μετά την πρόκριση επί της Ουνιόν Βερολίνου, θα βρει απέναντί της άλλη μία γερμανική ομάδα, τη Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Τυπικά γηπεδούχος στον τελικό θα είναι μία από τις Γιουβέντους, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή Σεβίλη.

Αναλυτικά η κλήρωση:

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (13 & 20 Απριλίου)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)-Σεβίλη (Ισπανία)
Γιουβέντους (Ιταλία)-Σπόρτινγκ Λισ. (Πορτογαλία)
Λεβερκούζεν (Γερμανία)-Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ (Βέλγιο)
Φέγενορντ (Ολλανδία)-Ρόμα (Ιταλία)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (11 & 18 Μαΐου)
Γιουβέντους ή Σπόρτινγκ-Μάντσεστερ Γ. ή Σεβίλη
Φέγενορντ ή Ρόμα-Λεβεκούζεν ή Σεν Ζιλουάζ

Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 31 Μαϊου, στη Βουδαπέστη.

Διαβάστε επίσης

Back to top button