Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Εκδικάστηκε η προσφυγή ΑΕΛ κατά ΕΠΟ στο Διαιτητικό

Στο Διαιτητικό Δικαστήριο εκδικάστηκε η προσφυγή της ΑΕΛ κατά της ΕΠΟ για την απόφαση να μην ισχύσει η αδειοδότηση για τις 10 ομάδες της SL2 που ανέβηκαν με την αναδιάρθρωση. #slgr2 #ΑΕΛ #ΕΠΟ #αναδιάρθωση

Στο Διαιτητικό Δικαστήριο εκδικάστηκε η προσφυγή της ΑΕΛ κατά της ΕΠΟ για την απόφαση να μην ισχύσει η αδειοδότηση για τις 10 ομάδες της SL2 που ανέβηκαν με την αναδιάρθρωση.

Στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ εκδικάστηκε η προσφυγή της ΑΕΛ, κατά της απόφασης της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων, οι ομάδες που προβιβάστηκαν στη SL2 χωρίς αγωνιστικά κριτήρια, μετά την αναδιάρθρωση που έγινε, να αγωνιστούν χωρίς άδεια.

Πρόσθετες παρεμβάσεις έκαναν το Αιγάλεω, ο Αλμωπός Αριδαίας, η Καλλιθέα, ο Ολυμπιακός Βόλου, η Τρίγλια και ο ΠΣΑΠ.

Η εκδίκαση διήρκεσε 2.5 ώρες με την ΑΕΛ να υποστηρίζει ότι η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων που πήρε την απόφαση είναι αναρμόδια και να ζητάει και την έκπτωση του προέδρου της ΕΠΟ, Παναγιώτη Δημητρίου. «Ένα αναρμόδιο όργανο αποφάσισε να τροποποιήσει κανονισμούς. Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων δεν συγκαταλέγεται στα όργανα της ΕΠΟ. Εν προκειμένω, δεν υπήρχε κανένα ζήτημα που να απαιτούσε τη διευθέτηση της Εκτάκτων Θεμάτων. Ο Δημητρίου (σ.σ. πρόεδρος της ΕΠΟ) με τρόπο αντικαταστατικό και αυθαίρετο έφερε το θέμα στην Επιτροπή Εκτάκτων θεμάτων. Η απόφαση αυτή ακυρώνει το θεσμό της αδειοδότησης, ακυρώνει τις συνθήκες υγειούς και δίκαιου ανταγωνισμού του πρωταθλήματος» τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.

Από την πλευρά της ΕΠΟ υποστήριξαν ότι η αλλαγή έγινε γιατί ήταν απαραίτητο και ότι οι ομάδες «βίαια» προβιβάστηκαν στη SL2 και δεν θα μπορούσαν να τηρήσουν τα κριτήρια αδειοδότησης.

Διαβάστε επίσης

Back to top button