Γ’ Εθνική: Οι 39 προπονητές της κατηγορίας που… έφαγαν με το κουτάλι τα γήπεδα ως παίκτες
Στους πάγκους της Γ’ Εθνικής υπάρχουν αυτή τη στιγμή παίκτες που έχουν αξιοσημείωτη παρουσία, άλλοι μακρά και ορισμένοι μικρότερη, ως παίκτες. #Γ_Εθνική #προπονητές #ποδοσφαιριστές #SportsNews #season2022_2023
Αίγλη σε μία κατηγορία δεν δίνουν μόνο οι ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν σε αυτή αλλά και οι προπονητές, αφού επίσης αποτελούν ένα σημαντικό μέρος του παιχνιδιού. Η Γ’ Εθνική θεωρείται για πολλούς κόουτς ως το «σκαλοπάτι» στην εξέλιξή τους και σε αρκετές περιπτώσεις αποδείχθηκε «μεγάλο σχολείο», λόγω και των συνθηκών που ορισμένες φορές επικρατούν.
Στη φετινή λίγκα παρατηρείται το φαινόμενο να υπάρχουν πολλοί τεχνικοί που έχουν γράψει ξεχωριστή ιστορία όταν φορούσαν το κοντό σορτσάκι και όχι μόνο με τη φανέλα των κατά τεκμήριο «μεγάλων» αλλά και πιο χαμηλά. Ποδοσφαιριστές δηλαδή που «έφαγαν με το κουτάλι» την πάλαι ποτέ ισχυρή Β’ των προηγούμενων χρόνων αλλά και την αντίστοιχη Γ’ και … μετρούν στο κοντέρ τους εκατοντάδες συμμετοχές και ανόδους.
Ας δούμε λοιπόν όλους εκείνους που έπαιξαν μπάλα στο εγχώριο και μη football, αρκετοί εκ των οποίων κατέκτησαν τίτλους, εμφανίστηκαν με την Εθνική μας και στο εξωτερικό και πλέον κάνουν, ως επί το πλείστων, τα πρώτα τους βήματα στους πάγκους, αν και ορισμένοι λογίζονται πια ως «παλιές καραβάνες».
Ηλίας Σαπάνης (Καμπανιακός Χαλάστρας)
Πρωταθλητής Ελλάδος το 1997 με τον Ολυμπιακό, ο 50χρονος παλαίμαχος χαφ κρατά πλέον τα «ηνία» του Καμπανιακού Χαλάστρας που οδηγεί την κούρσα στον πρώτο όμιλο της κατηγορίας. Ως ποδοσφαιριστής ήταν «μέλος» της εξαιρετικής φουρνιάς που έβγαλε τη δεκαετία του ’90 η Νάουσα, από όπου το 1994… κατέβηκε στο λιμάνι, Εκτός των «ερυθρολεύκων» όπου μεταξύ άλλων σημείωσε και δύο γκολ στο Κύπελλο UEFA, στη μεγάλη κατηγορία έπαιξε για αρκετές σεζόν και στον Ηρακλή. Παράλληλα πέρασε και από την ιταλική Λανσιάνο.
Γιώργος Αγγελίδης (Καβάλα)
Γέννημα θρέμμα Καβαλιώτης, στα 37 του βρίσκεται πλέον στον πάγκο της ομάδας που πέρασε και τα ποδοσφαιρικά του χρόνια. Με τους «αργοναύτες» έπαιξε, ήταν χαφ, σε επαγγελματικό επίπεδο στη Β’ και Γ’ Εθνική στις αρχές του 2000 και είναι και η μόνη ομάδα που έχει κοουτσάρει μέχρι στιγμής στην καριέρα του.
Νίκος Καραμπετάκης (Απόλλων Παραλιμνίου)
Ο 52χρονος κοουτσάρισε τη φετινή ευχάριστη έκπληξη του Novibet Κυπέλλου Ελλάδος, αφού ο Απόλλων Παραλιμνίου που συμμετέχει στον πρώτο όμιλο της Γ’ Εθνικής έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του θεσμού. Ως παίκτης, τερματοφύλακας για την ακρίβεια, ήταν μέλος της Καβάλας που τη δεκαετία συμμετείχε για αρκετές σεζόν στην τότε Α’ Εθνική.
Βαγγέλης Βλάχος (ΑΟ Μυκόνου)
Από τα μεγάλα «αστέρια» του ελληνικού ποδοσφαίρου στη δεκαετία του ’80, ξεκίνησε από την ΑΕΚ, συνέχισε στον Παναθηναϊκό και έκλεισε την καριέρα του στην Κόρινθο. Με το «τριφύλλι» και την Ενωση όπου μάλιστα διατέλεσε αρχηγός κατέκτησε τίτλους, έπαιξε στην Ευρώπη και παράλληλα αγωνίστηκε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Το 1999 άρχισε την πορεία του στους πάγκους όταν και ανέλαβε τότε τις τύχες της Καβάλας. Στην Α’ Εθνική εργάστηκε ακόμη σε Ξάνθη, Παναχαϊκή, Καλλιθέα, Ιωνικό, ΟΦΗ, Πανιώνιο, Αστέρα Τρίπολης, ΑΕΚ, Καλλονή και πλέον καθοδηγεί τον ΑΟ Μυκόνου.
Νίκος Μπαχαρίδης (Πανθρακικός)
Μέλος της ιστορίας του Πανθρακικού, ακολούθησε ως ποδοσφαιριστής την πορεία του από τα αλώνια της Γ’ Εθνικής μέχρι και τα «σαλόνια», όπου και έπαιξε με τη φανέλα του από το 2009 ως το 2011. Τότε «κρέμασε τα παπούτσια του», μετέπειτα ανέλαβε πόστο στο club και το 2014 βρέθηκε υπηρεσιακός στον πάγκο του, σε έναν αγώνα με τον Ολυμπιακό. Πλέον στα 45 του κρατά τα «ηνία» ως «μόνιμος» προπονητής.
Περικλής Παπαπαναγής (Πανιώνιος)
Από τα γνώριμα λημέρια της Νέας Σμύρνης ξεκίνησε ο 55χρονος παλαίμαχος φορ την πορεία του ως πρώτος προπονητής, καθώς ο Πανιώνιος ήταν η πρώτη ομάδα που έπαιξε μπάλα στη μεγάλη κατηγορία, όταν και πήγε εκεί στα τέλη του 1987 προερχόμενος από τον Χαραυγιακό. Μετά συνέχισε, στην Α’ Εθνική, στον Ηρακλή, την Κόρινθο, τον Παναθηναϊκό και τον Εθνικό, ενώ έκλεισε την καριέρα του στις μικρότερες κατηγορίες. Στους πάγκους θήτευσε σαν «δεύτερος» σε Απόλλωνα Λεμεσού, ΟΦΗ και πλέον κρατά τα «ηνία» των «κυανέρυθρων».
Γιάννης Αποστολίδης (Δόξα Δράμας)
Ξεκίνησε την προπονητική μόλις στα 35 του, καθώς ανέλαβε πρόσφατα την τεχνική ηγεσία της Δόξας Δράμας. Ως ποδοσφαιριστής «έγραψε» αρκετές σεζόν στη Γ΄ Εθνική όταν εκείνη ήταν επαγγελματική και μεταξύ άλλων αγωνίστηκε σε Παναιτωλικό, Μακεδονικό. Το 2012 βρέθηκε και στη Β’ με τη φανέλα της Αναγέννησης Γιαννιτσών.
Λουκάς Αποστολίδης (Πανδραμαϊκός)
Από τους πλέον έμπειρους πορτιέρε που πέρασαν ποτέ από τη Β’ Εθνική, το 2007 πανηγύρισε την άνοδό του στα «σαλόνια» με τη Βέροια και το 2010 με την Κέρκυρα. Τόσο με τη «βασίλισσα» όσο και τους Φαίακες αγωνίστηκε και στη μεγάλη κατηγορία και ο Πανδραμαϊκός είναι η πρώτη ομάδα της προπονητικής του καριέρας. Μάλιστα πέρασε από εκείνη και σαν παίκτης.
Νίκος Καραμπιμπέρης (Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου)
Ακόμη ένας «εκπρόσωπος» της Καβάλας που τη δεκαετία του ’90 συμμετείχε στη μεγάλη κατηγορία, ενώ έπαιξε ποδόσφαιρο, ήταν επιθετικός, και σε Βέροια, Δόξα Βύρωνα. Πλέον ο 53χρονος ακολουθεί την καριέρα του προπονητή και μάλιστα το 2016 κοουτσάρισε τη «βασίλισσα» ως υπηρεσιακός σε ένα ματς της A’ Εθνικής. Στα τέλη Ιανουαρίου ανέλαβε τα «ηνία» του Μέγα Αλέξανδρου Ορφανίου.
Νίκος Κεχαγιάς (Νέστος Χρυσούπολης)
Για την πορεία του ως παίκτης είναι όλα λίγο πολύ γνωστά, αφού ήταν μέλος της «μεγάλης» Ξάνθης και έπαιζε εκεί από το 1988 ως το 2003. Ο παλαίμαχος αμυντικός μετρά 327 συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία, ενώ με τους Θρακιώτες εμφανίστηκε και στα Κύπελλα Ευρώπης. Από εκεί μάλιστα, τα Πηγάδια, ξεκίνησε (το 2007) την προπονητική του καριέρα και συνολικά κοουτσάρισε το club σε 54 ματς της Α’ Εθνικής (συν του νικηφόρου μπαράζ με τον Ολυμπιακό Βόλου), σε διαφορετικές ωστόσο σεζόν. Παράλληλα το «υπηρέτησε» και από διάφορα άλλα πόστα. Πλέον βρίσκεται στον πάγκο του Νέστου Χρυσούπολης.
Αναστάσιος Δούμας (ΑΟ Χανιώτης)
Το όνομα του 47χρονου κόουτς μπορεί να μην… λέει πολλά, αλλά είναι από τους παίκτες που «έφαγαν» με το κουτάλι τα γήπεδα της Γ’ Εθνικής. Συνολικά μετρά πάνω από 130 συμμετοχές κυρίως στις αρχές του 2000, μεταξύ άλλων με τον Θερμαϊκό Θέρμης, την Αναγέννηση Γιαννιτσών και τη Βέροια. Από τον πρώτο άρχισε την παρουσία του στους πάγκους και τον περασμένο Νοέμβριο βρέθηκε στον ΑΟ Χανιώτη.
Βαγγέλης Μόρας (Εθνικός Νέου Κεραμιδίου)
Με 186 εμφανίσεις στη Serie A, 146 στη μεγάλη μας κατηγορία και 38 στα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα όπου συμμετείχε και σε «μεγάλες διοργανώσεις», συγκαταλέγεται στα στόπερ που άφησαν το «στίγμα» τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κυρίως με τη φανέλα των ΑΕΚ, ΑΕΛ, Μπολόνια, Βερόνα. Το 2021 «κρέμασε τα παπούτσια» του ύστερα από μία μακρά και πετυχημένη καριέρα και αμέσως πέρασε τους στους πάγκους, αρχικά στον ΠΟ Ελασσόνας και ύστερα στον Απόλλωνα Λάρισας. Πριν από περίπου 1,5 μήνα ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου.
Ευθύμιος Σολομωνίδης (Κεραυνός Αγγελοχωρίου)
Ο 52χρονος είναι «παλιά καραβάνα» στις μικρές κατηγορίες, όπου τη δεκαετία του ’90 έπαιξε με τον Απόλλωνα Πόντου στη δεύτερη και με αρκετές ομάδες (π.χ. Ποσειδώνα Μηχανιώνας) στην τρίτη. Πρόσφατα ανέλαβε τα «ηνία» του Κεραυνού Αγγελοχωρίου.
Νίκος Θεοδοσιάδης (Σβορώνος)
Ο Κατερινιώτη χαφ ήταν μέλος του Πιερικού που τη δεκαετία του ’90 πρωταγωνιστούσε στις δύο πρώτες κατηγορίες. Το 2008 αποσύρθηκε ως παίκτης του Σβορώνου που πλέον βρίσκεται στην τεχνική του ηγεσία, ενώ παλαιότερα εργάστηκε τόσο σε ορισμένες ομάδες της Β’ Εθνικής (π.χ. Πιερικό, Ηρακλή) αλλά και της Γ’.
Γιώργος Αντωνόπουλος (ΑΟ Υπάτου)
Ο 41χρονος έχει…φάει με το κουτάλι τα «αλώνια» της Β’ και Γ’ Εθνικής, αφού στην καριέρα του, ήταν χαφ, αγωνίστηκε εκεί και μεταξύ άλλων με Αστέρα Τρίπολης, Παναχαϊκή, Χανιά, Απόλλωνα Σμύρνης. Το 2015 πέρασε στην πλευρά των πάγκων, αρχικά στον Παναρκαδικό και από το 2021 στον ΑΟ Υπάτου, την ομάδα όπου έπαιζε ο Ιορδάνης Αδαμάκης που έχασε τη ζωή του στο πρόσφατο δυστύχημα των Τεμπών.
Μαξιμιλιάνο Βιέρα (Πόντιοι Καραγιαννίων)
Ο Ουρουγουανός ήρθε για πρώτη φορά στη χώρα μας για χάρη των Ποντιών Καραγιαννίων, αλλά τον συνδέουν πολλά με την Ελλάδα καθώς ο πατέρας του Μίλτον Βιέρα έπαιξε τη δεκαετία του ’70 σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ και μάλιστα με αμφότερους στέφθηκε πρωταθλητής. Εκείνος ξεκίνησε σαν παίκτης, ήταν μέσος, από την Πενιαρόλ, ενώ αγωνίστηκε και στις ΗΠΑ.
Παρασκευάς Κωνσταντακόπουλος (Αγία Παρασκευή)
Ο 49χρονος παλαίμαχος χαφ έκλεισε την καριέρα του στην Αγία Παρασκευή και πλέον είναι τεχνικός της «Σάντα», ενώ στο παρελθόν εργάστηκε σε Αήττητο Σπατών και Αγιο Ιερόθεο. Ως παίκτης έπαιξε τη δεκαετία του ’90 στον Απόλλωνα Σμύρνης της μεγάλης κατηγορίας και μετέπειτα αγωνίστηκε επίσης σε Εθνικό, Φωστήρα όταν συμμετείχαν στη Β’ και τη Γ’ Εθνική.
Κώστας Καπετάνος (Μακεδονικός Φούφα)
Με περισσότερες από 210 εμφανίσεις σε Α’,Β’ Εθνική, «έκανε» το όνομά του στον Ηρακλή ενώ μεταξύ άλλων αγωνίστηκε στη συνέχεια σε Πανιώνιο, Αρη, Πανθρακικό και Ολυμπιακό Βόλου. Με τον Γηραιό και τους «κυανέρυθρους» συμμετείχε και στα Κύπελλα Ευρώπης και παράλληλα ενδιάμεσα φόρεσε έξι φορές τη φανέλα της Εθνικής Ελπίδων. Στα 39 του πλέον ο παλαίμαχος χαφ είναι προπονητής του Μακεδονικού Φόυφα.
Παναγιώτης Κορομπόκης (Λευκίμμη)
Οι παλαιότεροι θα τον θυμούνται στον Εθνικό, στις αρχές της δεκαετίας του ’90, ενώ μετά συνέχισε σε Ατρόμητο, Καλλιθέα, Αθηναϊκό, Κέρκυρα, Ολυμπιακό Βόλου, Αχαρναϊκό και Ρόδο. Με τους Πειραιώτες και τους «λόρδους» έπαιξε στα «σαλόνια», ήταν επιθετικός, και έκλεισε την καριέρα του με περισσότερες από 300 συμμετοχές. Πλέον από το 2021 βρίσκεται στον πάγκο της Λευκίμμης.
Θεοδόσης Θεοδοσιάδης (Τρίκαλα)
Με 20αετή θητεία στα ελληνικά γήπεδα, ήταν πάντα μία πολύτιμη μονάδα για τα «μετόπισθεν» όλων των ομάδων που αγωνίστηκε. Κυρίως στα Τρίκαλα και τον Λεβαδειακό, αφού με τις φανέλες τους έπαιξε αθροιστικά τρεις σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, αφού προηγουμένως πανηγύρισε ισάριθμες ανόδους από τη Β’. Στους «πράσινους» έμεινε τέσσερα χρόνια, στους «Σακαφλιάδες» έξι και συνολικά το… κοντέρ του «έγραψε» 410 επαγγελματικές συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Η Αναγέννηση Καρδίτσας ήταν ο πρώτος πάγκος που εργάστηκε (από το 2012 ως το 2016), ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, Βέροια, Καλαμάτα, Διαγόρας και πλέον είναι ξανά στα Τρίκαλα ως προπονητής.
Βαγγέλης Χαντές (Εθνικός)
Αμυντικός στην καριέρα του ως παίκτης, βίωσε τη Γ’ Εθνική της δεκαετίας του ’90. Πλέον έχει περάσει στην πλευρά των τεχνικών και ο Εθνικός είναι η 4η ομάδα του 42χρονου στην κατηγορία ύστερα από Παλληνιακό, Ιάλυσο Ρόδου και Ηλιούπολη.
Δημήτρης Καλύκας (Βύζας Μεγάρων)
«Απόφοιτος» των ακαδημιών του Ολυμπιακού, με τους «ερυθρόλευκους» κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (1997, 2000). Επιπλέον στη μεγάλη κατηγορία έπαιξε για 2,5 σεζόν στον Ιωνικό και για μισή στην Ξάνθη, ήταν επιθετικός, και μετά συνέχισε στις μικρότερες, μεταξύ άλλων σε Πατραϊκό, Αθηναϊκό. Ο 49χρονος ξεκίνησε την προπονητικό του καριέρα το 2015 από τους Τράχωνες, συνέχισε σε Προοδευτική, Αίαντα Σαλαμίνας και πλέον είναι στον Βύζαντα Μεγάρων, από όπου πέρασε και σαν ποδοσφαιριστής.
Γιάννης Σφακιανάκης (Αστέρας Πετριτή)
Από τους πλέον έμπειρους αμυντικούς που πέρασαν από τα γήπεδα, ο 47χρονος είναι πλέον τεχνικός του Αστέρα Πετριτή. Στην καριέρα του ως ποδοσφαιριστής όπου κατέγραψε περισσότερες από 400 συμμετοχές έπαιξε στη μεγάλη κατηγορία με Ακράτητο, Αθηναϊκό, ενώ για αρκετές σεζόν ήταν στη Δόξα Βύρωνα της Β’ Εθνικής. Παράλληλα βρέθηκε για μία πενταετία και στην Κύπρο (Απόλλων Λεμεσού, ΑΠΟΠ Κινύρας).
Γιώργος Κούτσης (Θερμαϊκός Θέρμης)
Από τους λίγους παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα τόσο του Αρη όσο και του ΠΑΟΚ, ο 50χρονος μετρά 209 συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία όπου έπαιξε ακόμη με τον Πανελευσινιακό, τη Χαλκηδόνα και τον Ατρόμητο. Στην καριέρα του φόρεσε πέντε φορές τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ενώ με τον «Δικέφαλο του Βορρά» κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος. Παράλληλα εμφανίστηκε στην Ευρώπη με τρία διαφορετικά clubs (τους δύο της Θεσσαλονίκης αλλά και τους Περιστεριώτες), ενώ ως προπονητής ξεκίνησε από τον Αγροτικό Αστέρα και ακολούθησαν άλλες ομάδες της Β’ Εθνικής (π.χ. Φωκικός, Ολυμπιακός Βόλου). Πλέον κρατά τα «ηνία» του Θερμαϊκού Θέρμης.
Γιάννης Κατσαρός (Παναγρινιακός)
Μετά τον Ερμή Αραδίππου στην Κύπρο ο 45χρονος συνεχίζει στον πάγκο του Παναγρινιακού. Ως παίκτης ήταν επιθετικός και τον είδαμε στα «σαλόνια» με τον Πανιώνιο, ενώ στη δεύτερη κατηγορία έπαιξε σε Καλαμάτα, Πιερικό, ΠΑΣ Γιάννινα, Ολυμπιακό Βόλου, Καλλιθέα και στη Γ’ ,μεταξύ άλλων, σε Ηλυσιακό, Παναιτωλικό, Απόλλωνα Κρύα Βρύσης.
Νίκος Σουργιάς (Γιούχτας Αρχάρνων)
Ηταν το 2003 όταν σε ηλικία περίπου 17 ετών ντεμπουτάρισε σε επαγγελματικό επίπεδο με τον Εργοτέλη, ενώ με τη φανέλα του αγωνίστηκε και στη μεγάλη κατηγορία. Εκτοτε, πάντα ως αμυντικός, εμφανίστηκε στις μικρότερες με άλλες ομάδες (π.χ. Θράκη) και πλέον κρατά τα ηνία του Γιούχτα Αρχάνων που οδηγεί την κούρσα στον πέμπτο όμιλο. Στο παρελθόν ο 37χρονος κόουτς εργάστηκε και στον Αγιο Νικόλαο.
Λουκάς Καραδήμος (Αρης Πετρούπολης)
Ενας εκ των πιο αξιόλογων Ελλήνων κεντρικών χαφ που ήταν «γέννημα-θρέμμα» της Καλλιθέας, στη μεγάλη κατηγορία ντεμπουτάρισε στην Καβάλα αλλά έκανε μεγάλη καριέρα στον ΠΑΟΚ. Στην Τούμπα έμεινε για έξι σεζόν και κατέκτησε δύο Κύπελλα, ενώ παράλληλα εμφανίστηκε και σε 10 ευρωπαϊκά ματς. Συνέχισε σε Ατρόμητο, Κέρκυρα που ήταν επίσης στα «σαλόνια» μέχρι που επέστρεψε στο «Ελ Πάσο». Από εκεί ξεκίνησε και την προπονητική του καριέρα, ενώ στη Γ’ Εθνική εργάστηκε, κατά χρονική σειρά, σε Ιωνικό, Προοδευτική, Εθνικό, Αιγάλεω και πλέον βρίσκεται στον Αρη Πετρούπολης.
Βασίλης Ξανθόπουλος (Απόλλων Πάργας)
Πρόκειται για έναν παίκτη που έχει συνδέσει το όνομά του με τον Παναιτωλικό, καθώς αγωνίζονταν εκεί τη δεκαετία του ’70 και του ’80 που τα «καναρίνια» ήταν στην τότε Β’ Εθνική. Μάλιστα ο 64χρονος παλαίμαχος ποριέρε έχει διατελέσει και τεχνικός του, ενώ στη Γ’ Εθνική ξεκίνησε τη σεζόν στον Παναγρινιακό και τώρα συνεχίζει στον Απόλλωνα Πάργας.
Μανώλης Σκύβαλος (Ρόδος)
Ο Κρητικός μπακ συμμετείχε στη Β’ Εθνική με τον Αγιο Νικόλαο, συνέχισε σε Αθηναϊκό, Εθνικό Αστέρα, Εθνικό, με τους «λόρδους» «κατέγραψε» μισή σεζόν στην Α’, κσι έκλεισε την καριέρα του στη Γ’. Οπου πλέον έχει την τεχνική ηγεσία των «ελαφιών» ενώ παλαιότερα ήταν σε Ατσαλένιο, Ερμιονίδα, Αγιο Νικόλαο.
Ιβάν Νεντέλκοβιτς (Ενωση Ερμιονίδας)
Από τους πλέον ποιοτικούς μεσοεπιθετικούς που έπαιξαν σε «μικρομεσαίες» ομάδες της χώρα μας, ο Σέρβος ήρθε στην Ελλάδα το 1998 για την ΑΟ Καρδίτσας και έκτοτε… ρίζωσε εδώ. Ευρεία γνωστός έγινε από την παρουσία του σε Α’ και Β’ Εθνική με ΑΕΛ, Αιγάλεω, Χαϊδάρι, μετέπειτα ξεκίνησε την προπονητική από τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ και πρόσφατα η Ενωση Ερμιονίδας έγινε η πρώτη του ομάδα ανδρών που ανέλαβε.
Παναγιώτης Σπάρταλης (Ιάλυσος Ρόδου)
Γεννημένος στη Ρόδο, ως ποδοσφαιριστής συνέδεσε το όνομά του με τον Διαγόρα όπου πανηγύρισε ανόδους από τη Δ’ στη Γ’ και ύστερα στη Β’. Συνολικά φόρεσε τη φανέλα του σε περισσότερα από 250 ματς (ήταν χαφ), μέχρι που το 2018 αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Ο 40χρονος ανέλαβε τον Δεκέμβριο τον «γείτονα» Ιάλυσο.
Πέτρος Δημητρίου (Μοσχάτο)
Προπονητής με πολλές παραστάσεις στην κατηγορία αλλά και τη Β’ Εθνική, μεταξύ άλλων εργάστηκε στο παρελθόν σε Ηλιούπολη, Βύζα Μεγάρων, Εθνικό Αστέρα, Πανηλειακό, Φωκικό, Παναιγιάλειο, Εθνικό. Ως παίκτης ήταν για περίπου τέσσερα χρόνια στον Παναθηναϊκό, ενώ έχει φορέσει ακόμη τη φανέλα του Εθνικού και των Χανίων (ήταν αμυντικός).
Γιώργος Βαζάκας (Παναργειακός)
Από τους πλέον έμπειρους τεχνικούς στη Γ’ Εθνική, όπου μετρά περισσότερες από 750 εμφανίσεις στους πάγκους σε όλες τις διοργανώσεις. Με κορωνίδα όλων το 2004/05 όπου συμμετείχε στο τότε Κύπελλο ΟΥΕΦΑ με τον Πανιώνιο. Ως παίκτης ήταν μέλος του Απόλλωνα Καλαμαριάς της δεκαετίας του ’80 που συμμετείχε ανελλιπώς στη μεγάλη κατηγορία και με τη φανέλα του αγωνίστηκε σε 142 ματς της Α’ Εθνικής. Μετέπειτα έπαιξε σε Νίκη Βόλου, Ποσειδώνα Νέας Μηχανιώνας.
Αλέξης Γαβριλόπουλος (Αίας Γαστούνης)
Ενας εκ των πλέον άτυχων Ελλήνων ποδοσφαιριστών, αφού ξεχώρισε με τον Ατρόμητο στη Β’ Εθνική, το 2002 σε ηλικία 21 ετών βρέθηκε στην Α’ για χάρη του Ιωνικού, έγινε διεθνής με την Ελπίδων και λίγο αργότερα πήρε μεταγραφή για την ΑΕΛ. Ομως οι τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να κάνει την καριέρα που θα μπορούσε και στα 29 του έπαιξε με τη Βέροια για τελευταία φορά σε επαγγελματικό επίπεδο. Πλέον ο παλαίμαχος φορ βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία του Αίαντα Γαστούνης, που είναι η ομάδα της περιοχής που κατάγεται.
Νίκος Μεσολόγγης (Θύελλα Ραφήνας)
Τον γνωρίσαμε στον Εθνικό Αστέρα της Γ’ Εθνικής, έπαιξε και στη Β’, ενώ στη συνέχεια ήταν για πολλά χρόνια στη Μαρκό. Αμυντικός ως ποδοσφαιριστής, είναι πλέον προπονητής της Θύελλας Ραφήνας, ενώ έχει περάσει και από τους πάγκους του Λουτρακίου και του Φωστήρα.
Γιάννης Μάγγος (Φωστήρας)
Ξεκίνησε την πορεία του στους πάγκους το 2013 και σε ηλικία μόλις 31 ετών από τον ΑΟ Καρδίτσας, ενώ ως παίκτης ήταν στην Αναγέννηση της πόλης όταν εκείνη βρίσκονταν στη Γ’ Εθνική. Παλαιότερα εργάστηκε, μεταξύ άλλων, σε ΟΦ Ιεράπετρας, ΑΕ Καραϊσκάκη, Αναγέννηση Καρδίτσας, Προοδευτική και πρόσφατα επέστρεψε στον Ταύρο, όπου και ήταν τη σεζόν 2021/22.
Στέλιος Κοζανίδης (Τυμπάκι)
Από τις σταθερές αξίες της Α’ και Β’ Εθνικής για σχεδόν 15 σεζόν (από το 1993 ως το 2007), ο 50χρονος είναι πλέον τεχνικός στο Τυμπάκι. Σε αυτό το διάστημα αγωνίστηκε στα «σαλόνια» με ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα, Αθηναϊκό, Εθνικό Αστέρα, Χαλκηδόνα, ενώ στη δεύτερη κατηγορία τον είδαμε με την ΕΑΡ από όπου ξεκίνησε, τον Ηλυσιακό και άλλους. Από το 2008 ως το 2014 έπαιξε στις μικρότερες κατηγορίες μεταξύ άλλων σε Επισκοπή, Παναχαϊκή, ΠΑΟ Ρουφ, στον Ερμή Ζωνιανών «κρέμασε τα παπούτσια του» και πλέον συνεχίζει στο ποδόσφαιρο από άλλο πόστο.
Μανώλης Σουτζής (Αλμυρός Ηρακλείου)
Ως παίκτης, ήταν χαφ, ξεκίνησε από τον Ηρόδοτο, συνέχισε στην ΕΑΡ και το 2000 πήγε στον Εργοτέλη όπου και έζησε εκ’ των έσω την «τρελή» του πορεία από τη Δ’ Εθνική μέχρι την Α’. Από το Μαρτινέγκο έφυγε το 2006 με μεταξύ άλλων 27 εμφανίσεις στα «σαλόνια» και έκλεισε την καριέρα του στον Ατσαλένιο. Πλέον είναι τεχνικός του Αλμυρού Ηρακλείου.
Αντώνης Ανδρουλάκης (Αγιος Νικόλαος)
Με Ζντένεκ Σκάσνι έπαιξε το 2003 στη μεγάλη κατηγορία, σε ένα ματς του ΟΦΗ με την Καλλιθέα στο «Ελ Πάσο». Στη συνέχεια βρέθηκε σε άλλες ομάδες όπως π.χ. του Λύκους και στα μέσα Φλεβάρη ο παλαίμαχος μέσος ανέλαβε τον Αγιο Νικόλαο.