ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Γρηγορίου vs ΟΦΗ: Τα 16 παιχνίδια σε Football League, Κύπελλο και SuperLeague (vids)

Ο ΠΑΣ Λαμία θα αντιμετωπίσει στο πλάισιο της 6ης αγωνιστικής των playouts τον ΟΦΗ και ο Μιχάλης Γρηγορίου θα βρει μπροστά του για 17η φορά στην καριέρα του την ομάδα του Ηρακλείου.

Ο ΠΑΣ Λαμία θα αντιμετωπίσει στο πλάισιο της 6ης αγωνιστικής των playouts τον ΟΦΗ και ο Μιχάλης Γρηγορίου θα βρει μπροστά του για 17η φορά στην καριέρα του την ομάδα του Ηρακλείου.

Ποια είναι η προϊστορία μεταξύ του Έλληνα προπονητή και του ΟΦΗ;

Στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των playouts της SuperLeague 1, ο ΠΑΣ Λαμία θα υποδεχθεί σήμερα στις 19:30 τον ΟΦΗ σε ένα ματς όπου οι μεν γηπεδούχοι έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή τους ενώ από την άλλη οι φιλοξενούμενοι έρχονται με το «μαχαίρι στα δόντια», καθώς χρειάζονται βαθμό ή βαθμούς.

Η προϊστορία των δύο συλλόγων δεν μας βοηθά για να δούμε πως έχει το «πάνω χέρι» καθώς οι δύο ομάδες έχουν από τρεις νίκες, όμως η προϊστορία του Μιχάλη Γρηγορίου με την κρητική ομάδα παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον.

Ο Έλληνας προπονητής μετράει 16 παιχνίδια με αντίπαλο τον ΟΦΗ, σε Football League, σε Κύπελλο Ελλάδος και σε SuperLeague 1. Ο 47χρονος προπονητής έχει αντιμετωπίσει την ομάδα της Κρήτης με 7 διαφορετικές ομάδες. Ο πρώτος ήταν ο Εθνικός Πειραιά, ενώ ακολούθησαν η Δόξα Δράμας, ο Πανσερραϊκός, ΑΟΚ Κέρκυρας, ο Πανιώνιος, η ΑΕΛ και ο ΠΑΣ Λαμία.

Από τα 16 ματς τώρα, ο Γρηγορίου έχει καταφέρει να πάρει τη νίκη 6 φορές.

Η πρώτη του νίκη ήταν το μακρινό (πλέον) 2009 όπου για την Football League ο Εθνικός Πειραιά είχε περάσει από την έδρα του ΟΦΗ με 0-2 σκορ για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος τότε, ενώ και στον επαναληπτικό η ομάδα του Πειραιά κέρδισε άνετα με 3-0.

Αξίζει να αναφερθεί πως στην τρίτη «μάχη» μεταξύ Γρηγορίου – ΟΦΗ είχαμε το αξέχαστο 4-4 του Εθνικού με τους Κρητικούς και πάλι για την Football League αλλά αυτή τη φορά για τα playoffs.

Ο πρώτος αγώνας του προπονητή της Λαμίας πλέον με τον ΟΦΗ στην SuperLeague ήταν το 2012 όπου η ομάδα του Ηρακλείου κέρδισε εύκολα με 3-0 τον Πανσερραϊκό του Γρηγορίου.

Η μεγαλύτερη νίκη τώρα του Γρηγορίου απέναντι στους «ασπρόμαυρους» είναι το 4-1 με την ομάδα της Κέρκυρας, το 2015 στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της SuperLeague.

Η τελευταία μεταξύ του κόντρα τώρα, έλαβε χώρα στο «Γεντί Κουλέ» με τον ΟΦΗ να κερδίζει άδικα με 2-0 τον ΠΑΣ Λαμία, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της SuperLeague 1.

Αναλυτικά οι νίκες, οι ήττες και οι ισοπαλίες του Γρηγορίου κόντρα στον ΟΦΗ:

MatchesWDLGoalsPointsPPM
1663726:27211.31

Η προϊστορία σε αριθμούς:

Διαβάστε επίσης

Back to top button