Άλλα αθλήματα

Νεκρός bodybuilder, ο 34ος από το 2017…

Νεκρός βρέθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του ο Τζορτζ Πίτερσον, λίγες ημέρες πριν από τον κορυφαίο διαγωνισμό σωματικής διάπλασης στον κόσμο, το Mr Olympia. #bodybuilding #MrOlympia #ArnoldClassic

Νεκρός βρέθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του ο Τζορτζ Πίτερσον, λίγες ημέρες πριν από τον κορυφαίο διαγωνισμό σωματικής διάπλασης στον κόσμο, το Mr Olympia.

«Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε τον απροσδόκητο χαμό του Τζορτζ Πίτερσον, ενός πρωταθλητή εντός και εκτός σκηνής», ήταν η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της διοργάνωσης.

Τα αίτια που οδήγησαν τον Πίτερσον στον θάνατο δεν έχουν διευκρινιστεί, με τον προπονητή και στενό του φίλο, Τζάστιν Μίλερ να τονίζει ότι το προηγούμενο βράδυ ήταν σε πολύ καλή διάθεση και πανέτοιμος ψυχολογικά για τον διαγωνισμό.

Ο Μίλερ ήταν εκείνος που έσπευσε στο ξενοδοχείο του διάσημου bodybuilder, όταν ο τελευταίος δεν ανταποκρινόταν σε τηλεφωνικές κλήσεις και μηνύματα. Τον βρήκε πεσμένο μπρούμυτα στο πάτωμα και παγωμένο, το οποίο σημαίνει ότι είχε χάσει για αρκετή ώρα τις αισθήσεις του. Άμεσα κάλεσε το 911 και του έδωσε τις πρώτες βοήθειες όμως ήταν ήδη πολύ αργά.

Ο «Ταύρος», όπως ήταν το παρατσούκλι του Πίτερσον είχε λάβει τέσσερις φορές μέρος στο Olympia, ενώ είχε κερδίσει τον Classic Physique στον διαγωνισμό Arnold Classic το 2019.

Aπό το 2017 έως σήμερα έχουν πεθάνει 34 άτομα που ασχολούνταν με το bodybuilding, σε ένα «άθλημα» στο οποίο δεν διενεργούνται έλεγχοι αντιντόπινγκ με τους διαγωνιζόμενους να λαμβάνουν ανεξέλεγκτα αυξητικές ορμόνες, στεροειδή αναβολικά, ινσουλίνες, διουρητικά, τα οποία φυσικά προκαλούν σοβαρές και μη αναστρέψιμες βλάβες σε ζωτικά όργανα όπως την καρδιά, το ήπαρ και τα νεφρά και όλα αυτά για να πετύχουν την τέλεια παραμόρφωση του μυϊκού συστήματος…

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button