Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Οι δύο μακέτες του Βοτανικού με γήπεδο μπάσκετ

Τα δύο αρχικά πλάνα προέβλεπαν κατασκευή γηπέδου μπάσκετ εντός του σχεδίου.

Η κατασκευή γηπέδου μπάσκετ εντός του σχεδίου Διπλής Ανάπλασης είναι εφικτή και είχε συμπεριληφθεί σε δύο διαφορετικές μακέτες για τον Βοτανικό, σύμφωνα με το Open.

Οι κοινές ομάδες εργασίας Δήμου και Παναθηναϊκού είχαν καταλήξει αρχικά σε δύο πλάνα που περιλάμβαναν εκτός από ποδοσφαιρικό γήπεδο 28-32 χιλ. θέσεων και κλειστό γήπεδο μπάσκετ 12.500-14.000 θεατών μαζί με τέσσερα βοηθητικά κλειστά για τις ακαδημίες, αλλά και γήπεδο 1.500 θέσεων για τον Ερασιτέχνη, όπως επίσης μουσείο και κτιριακές εγκαταστάσεις.

Ο συνολικός κτιριακός όγκος δεν θα άλλαζε παρά 7%, κάτι που σύμφωνα με τους ειδικούς δεν θα έκανε το πρότζεκτ «ευάλωτο» σε προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αφού δεν θα υπήρχαν αλλαγές στον συντελεστή πρασίνου, τη ρυμοτομία, την αποχέτευση και τους δρόμους.

Η μόνη διαφορά που υπήρχε στα δύο αυτά πλάνα ήταν η τοποθέτηση των γηπέδων μπάσκετ και Ερασιτέχνη, καθώς στο πρώτο το κλειστό μπάσκετ ήταν κοντά στην Αγίου Πολυκάρπου και οι Εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη στην Αγίας Άννης, ενώ στο δεύτερο τα δύο κλειστά είχαν τοποθετηθεί αντίστροφα. Αξίζει να σημειωθεί πως στο συμφωνηθέν σχέδιο συμμετείχε το αρχιτεκτονικό γραφείο του Στέλιου Αγιοστρατίτη, ενώ ενεργό ρόλο είχε ως σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων και η εταιρεία Dimand, που είχε εμπλακεί και στις κατασκευές του «Γ. Καραϊσκάκης» και πλέον της «Αγιας-Σοφιάς».

Αρχικά οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει ότι πρέπει να εγκαταλειφθεί η ιδέα για κλειστό μπάσκετ σε όμορο οικόπεδο, όμως στην τελευταία συνάντηση με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ο Κώστας Μπακογιάννης φέρεται να επανέφερε την υπόθεση στο τραπέζι, κάτι που προκάλεσε και την αντίδραση του πρώτου και την αναφορά περί αθέτησης της συμφωνίας.

πηγή: Sport-FM

Διαβάστε επίσης

Back to top button