ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Λαμία/Αστέρας Τρίπολης: Το πρόγραμμά τους στη «μάχη» για τα play-offs, τα δύο σενάρια που εξασφαλίζουν την πρώτη από την Τετάρτη

Η Λαμία και ο Αστέρας Τρίπολης ηττήθηκαν στα παιχνίδια της 24ης αγωνιστικής και η πρώτη διατήρησε την απόσταση των τεσσάρων βαθμών από τους Αρκάδες, ενώ «έχει» και τη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Η Λαμία και ο Αστέρας Τρίπολης ηττήθηκαν στα παιχνίδια της 24ης αγωνιστικής και η πρώτη διατήρησε την απόσταση των τεσσάρων βαθμών από τους Αρκάδες, ενώ «έχει» και τη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Ως μη… γενόμενη ήταν για Λαμία και Αστέρα Τρίπολης η 24η αγωνιστική, καθώς και οι δύο έχασαν και έτσι δεν άλλαξε το status quo της μεταξύ τους «μάχης», για το ποια ή ποιος θα ακολουθήσει το Big-5 στα play-offs που έπονται της regular season.

 

Η μεν Λαμία ηττήθηκε (3-1) από την ΑΕΚ στο «Αθανάσιος Διάκος», ο δε Αστέρας (2-1) από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και επειδή σε ανάλογες περιπτώσεις (σ.σ. δηλαδή ισόποσης συγκομιδής πόντων ακόμη και μηδενικών) ευνοείται η ομάδα που προηγείται, στην προκειμένη περίπτωση αυτό ισχύει για τη Λαμία.

Η οποία παρέμεινε στο «+4» από τους Αρκάδες που ουσιαστικά είναι «+5» επειδή υπερτερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία και πλέον απομένουν μόνο δύο παιχνίδια ως το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Αρα ο Αστέρας μόνο με το απόλυτο (2χ2) ως το φινάλε μπορεί να ελπίζει πως θα πλασαριστεί στην εξάδα, σε συνάρτηση παράλληλα ότι η Λαμία θα πάρει το πολύ έναν βαθμό, ώστε εκείνη να πάει το πολύ στους 35 και εκείνος να «σκαρφαλώσει» στους 36. Σε κάθε άλλο ενδεχόμενο η Λαμία θα συμμετάσχει στα play-offs.

Υπό αυτές τις συνθήκες εφόσον την Τετάρτη (28/2) στην εμβόλιμη που ακολουθεί η Λαμία κερδίσει στο Περιστέρι ή ο Αστέρας δεν επικρατήσει την Κηφισιάς στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», αυτόματα η πρώτη θα εξασφαλίσει και μαθηματικά την παρουσία της στο Top-6 (σ.σ. εννοείται πως αν τα δύο clubs κάνουν το ίδιο αποτέλεσμα ή η Λαμία καλύτερο, τότε επίσης θα κριθεί η 6η θέση).

Αλλιώς τα πάντα θα κριθούν στο φινάλε της 3ης Μαρτίου.

Λαμία, 34 βαθμοί

Ατρόμητος*

ΠΑΟΚ

Αστέρας Τρίπολης, 30 βαθμοί

Κηφισιά

Πανσερραϊκός*

Όπου * οι εκτός έδρας αναμετρήσεις.

Διαβάστε επίσης

Back to top button