Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

«Αυτοκτόνησε» η Εθνική Ελπίδων στην Κροατία!

Η Εθνική Ελπίδων είχε δοκάρι και πολλές χαμένες ευκαιρίες, όμως η Κροατία πήρε την νίκη πρόκριση (2-0), σε ένα παιχνίδι, στο οποίο όλα πήγαν στραβά για την ομάδα του Αντώνη Νικοπολίδη.

τα χαρτιά η Εθνική Ελπίδων της Κροατίας ήταν το απόλυτο φαβορί, η ενδεκάδα τους είχε χρηματιστηριακή αξία πάνω από 70 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό που ήθελε να κάνει η ομάδα του Αντώνη Νικοπολίδη ήταν να «κλέψει» ένα βαθμό που θα της έδινε την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Στο γήπεδο όμως οι Έλληνες παίκτες έδειξαν ότι δεν είχαν να ζηλέψουν τίποτα από τους Κροάτες με το τελικό 2-0 να αποτελεί μαγική εικόνα.

Μόλις στο τρίτο λεπτό το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε απίστευτη διπλή ευκαιρία, όταν ο Πόσαβετς απέκρουσε προβολή του Βέργου, με τον Πασαλίδη να σημαδεύει το δοκάρι στην επαναφορά!

Ο Βέργος είχε και δεύτερη χαμένη κλασική ευκαιρία (23’) μετά από έξοχο συνδυασμό ανάμεσα σε Ανδρούτσο και Λημνιό, με τους Κροάτες να ανοίγουν το σκορ σε κωμβικό σημείο (41’) κόντρα στην ροή του ματς.

Ο Πασαλίδης έβαλε την κόντρα σε σουτ του Βλάσιτς εντός περιοχής, άλλαξε εντελώς την τροχιά της μπάλας και ξεγέλασε τον Κότσαρη που είχε κινηθεί στην αντίθετη κατεύθυνση.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο ακόμα καλές στιγμές από Ανδρούτσο (48’) και Λάμπρου (55’), όμως πάνω που ο Νικοπολίδης ρίσκαρε με δύο επιθετικές αλλαγές, η αποβολή του Νικολάου με δεύτερη κάρτα (65’) άλλαξε όλα τα δεδομένα.

Το παιχνίδι έγινε αρκετά σκληρό στο τέλος, με τους Κροάτες να παίζουν με το ρολόι και να επιδεικνύουν σκοπιμότητα στο παιχνίδι τους, αφού η νίκη τους στέλνει κατά 99,9% στην τελική φάση που θα γίνει στην Ιταλία.

Στο 88ο λεπτό ο Μπένκοβιτς με κεφαλιά έχασε μία καλή ευκαιρία για το 2-0, με την Εθνική μας να χάνει την τελευταία της καλή ευκαιρία με διαγώνιο σουτ του Κυριακόπουλου, το οποίο πέρασε λίγο άουτ.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπρέκαλο με όμορφη ατομική ενέργεια έγραψε το τελικό 2-0, με τους Κροάτες να θέλουν νίκη την Δευτέρα επί του Σαν Μαρίνο που δεν έχει ούτε πόντο για να σφραγίσουν και τυπικά την πρόκριση.

Σε ότι αφορά την Εθνική μας ομάδα κατά 99,9% θα είναι ανάμεσα στις 4 καλύτερες δεύτερες των ομίλων (για να εξασφαλιστεί αυτό και τυπικά θα χρειαστεί νίκη την τελευταία αγωνιστική επί της Λευκορωσίας) και θα παίξει την πρόκριση της σε αγώνα μπαράζ με κάποια άλλη εκ των καλύτερων δεύτερων με μερικές από τις υποψήφιες να είναι η Ρουμανία, η Σουηδία και η Αυστρία.

ΕΛΛΑΔΑ: Κότσαρης, Σάλιακας, Νικολάου, Πασαλίδης, Κυριακόπουλος, Γαλανόπουλος, Ανδρούτσος (64’ Χατζηγιοβάννης), Καραχάλιος, Λάμπρου (68’ Χατζηδιάκος), Λημνιός, Βέργος (64’ Κωτσόπουλος).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΚΡΟΑΤΙΑ    9    22    27-5

2. ΕΛΛΑΔΑ    9    22    24-5

3. ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ    9    14    11-12

4. ΤΣΕΧΙΑ    9    13    13-15

5. ΜΟΛΔΑΒΙΑ    9    7    8-22

6. ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ    9    0    1-15

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button