Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

«Άλωσε» το Αμβούργο και γράφει ιστορία στον… τελικό η Λειψία (vid)

Η Λειψία πήρε μεγάλη νίκη με 1-3 μέσα στο Αμβούργο και πέρασε στον τελικό του Γερμανικού κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της!

DFB POKAL – ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

ΑΜΒΟΥΡΓΟ – ΛΕΙΨΙΑ: 1-3

Γήπεδο: Volksparkstadion

Η Λειψία πήρε μεγάλη νίκη με 1-3 μέσα στο Αμβούργο και πέρασε στον τελικό του Γερμανικού κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της! Τρομερό παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες με πολλές ευκαιρίες και καλό ρυθμό. Τελικά οι «ταύροι» έδειξαν την ανωτερότητα τους παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό όπου και θα αντιμετωπίσουν μία εκ των Βέρντερ Βρέμης και Μπάγερν Μονάχου ενώ παράλληλα έγιναν και η πρώτη ομάδα από την… Σαξονία μετά τη Δρέσδη το 1941 που το καταφέρνει!

Η Λειψία άνοιξε το σκορ με την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού στο 12′ με τον Χάλτσενμπεργκ να εκτελεί ένα κόρνερ και τον Πούλσεν να κάνει το 0-1 με ωραία κεφαλιά. Στο 16′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια τριπλή ευκαιρία με τον Πούλσεν αρχικά να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι, στην επαναφορά ο Βέρνερ πήρε το ριμπάουντ και σουτάρει αλλά ο Πόλερσμπεργκ απέκρουσε ενώ στη συνέχεια ο Σάμπιτσερ έστειλε τη μπάλα λίγο έξω.

Στο 19′ η Λειψία απείλησε και πάλι με τον Βέρνερ να πατά περιοχή και να σουτάρει αλλά ο Πόλερσμπεργκ απέκρουσε. Στο 24′ το Αμβούργο έφερε το ματς στα ίσα με τον Γιάτα να εκμεταλλεύεται το λάθος του Καμπλ και αφού έκλεψε, σούταρε από μακριά νικώντας τον Γκουλάτσι για το 1-1. Τρία λεπτά αργότερα ο Βέρνερ έκανε ωραία ενέργεια και σουτ από το ύψος του πέναλτι στέλνοντας τη μπάλα λίγο έξω.

Στο 42′ το Αμβούργο είχε ευκαιρία, με τον Σάντος να βγάζει σέντρα για τον Νάρεϊ που σούταρε κι έστειλε τη μπάλα λίγο έξω. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι βγήκαν ωραία στην αντεπίθεση αλλά ο Γιάτα καθυστέρησε να προωθήσει τη μπάλα και τελικά έδωσε στον Σάντος που σούταρε από μακριά κι ο Γκουλάτσι μπλόκαρε.

Η Λειψία πήρε ξανά προβάδισμα στην πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους με τον Καμπλ να γυρίζει για τον Πούλσεν που σούταρε και είδε τον Γιάντσισιτς να μπαίνει στην πορεία της μπάλας στέλνοντας την στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-2. Στο 55′ οι φιλοξενούμενοι είχαν κι άλλη ευκαιρία, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χάλτσενμπεργκ αλλά ο Πόλερσμπεργκ μπλόκαρε.

Στο 70′ η Λειψία έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Κλόστερμαν να γυρίζει για τον Φόρσμπεργκ που σούταρε αλλά είδε τη μπάλα να χτυπά στο δοκάρι του Πόλερσμπεργκ. Δύο λεπτά αργότερα ο Φόρσμπεργκ «πήρε το αίμα του πίσω» κάνοντας το 0-3 με ωραίο σουτ μετά από ασίστ του Λάιμερ. Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού ο Χαϊντάρα σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πόλερσμπεργκ.

ΑΜΒΟΥΡΓΟ: Πόλερσμπεργκ, Βάγκνομαν (68′ Χι-Τσαν), Λακρουά, Φαν Ντρόνγκελεν, Σάντος, Γιάντσισιτς (73′ Χαντ), Γιούνγκ, Μαγκαλά (79′ Χόλτμπι), Νάρεϊ, Λασόγκα, Γιάτα

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάτσι, Κονατέ, Όρμπαν, Κλόστερμαν, Λάιμερ, Καμπλ (90+3′ Ντέμε), Χάλτσενμπεργκ, Σάμπιτσερ (90′ Χαϊντάρα), Φόρσμπεργκ (73′ Μουκιέλε), Πούλσεν, Βέρνερ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button