Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ο καλύτερος της δεξιός μπακ φέτος, είναι κι ο μόνος χωρίς συμβόλαιο

Στην ΑΕΚ είναι έτοιμοι να κάνουν πρόταση ανανέωσης στον Βασιλαντωνόπουλο, και η εικόνα του στα play offs το δικαιολογεί απόλυτα.

Στην ΑΕΚ είναι έτοιμοι να κάνουν πρόταση ανανέωσης στον Βασιλαντωνόπουλο, και η εικόνα του στα play offs το δικαιολογεί απόλυτα.

Η περίεργη και γεμάτη ανισορροπία στον σχεδιασμό φετινή σεζόν της ΑΕΚ, αντικατοπτρίζεται απόλυτα στην περίπτωση του Σταύρου Βασιλαντωνόπουλου,. Ο 29χρονος δεξιός μπακ χαφ ξεκίνησε την σεζόν χωρίς να υπολογίζεται στο βασικό rotation στον σχεδιασμό. Ωστόσο έκανε την πρώτη του συμμετοχή φέτος, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, ήταν ως αμυντικό χαφ! Ήταν βασικός με Σεν Γκάλεν και Βόλφσμπουργκ. Τέσσερις επίσης συμμετοχές ως βασικός στην φάση των ομίλων του Europa League. Όμως μετά το τέλος του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στις 6 Δεκεμβρίου 2020 και την ήττα της ΑΕΚ με 1-2 με τον ίδιο να κάνει ίσως την χειρότερη φετινή του εμφάνιση, φάνηκε να τελειώνει η παρουσία του στην Ένωση.

Μετά το τελευταίο ματς του 2020, που ήταν στον πάγκο χωρίς να αγωνιστεί του προτείνεται να πάει στον Αστέρα Τρίπολης ως αντάλλαγμα για την μεταγραφή του Γιάννη Κώτσιρα. Αρνείται, καθώς από την 1η Ιανουαρίου θα μπορούσε να διαπραγματευτεί ως ελεύθερος.

Αν κι έχει επικρατήσει η εικόνα πως η μεταγραφή του Κώτσιρα χάλασε λόγω του Βασιλαντωνόπουλου, αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η μεταγραφή μπορούσε να ολοκληρωθεί και χωρίς αυτό. Δεν έγινε, επειδή στην ΑΕΚ υπό την πίεση του αρνητικού κλίματος γύρω από την ομάδα, θεώρησαν πως έπρεπε να πάνε σε άλλη κίνηση για την θέση του δεξιού μπακ, από το εξωτερικό. Ενώ ταυτόχρονα είχε παρθεί η απόφαση να λυθεί και το συμβόλαιο του Παουλίνιο.

Οι σχέσεις του Βασιλαντωνόπουλου με την ΑΕΚ δοκιμάστηκαν σκληρά παραμονές Πρωτοχρονιάς, καθώς η στάση του στο θέμα με τον Κώτσιρα, προκάλεσε δυσφορία. Έφτασαν κοντά στο σημείο που δεν θα υπήρχε επιστροφή, αλλά με παρέμβαση του Δημήτρη Μελισσανίδη έπεσαν οι τόνοι. Ο Βασιλαντωνόπουλος ενσωματώθηκε σιγά – σιγά στην ομάδα και από πολύ νωρίς μέσα στον Γενάρη είχε ξεκαθαριστεί πως μπορούσε να υπολογίζεται κανονικά.

Με… το ζόρι ο Μανόλο

Βεβαίως ο Μανόλο Χιμένεθ ποτέ δεν τον είχε σε εκτίμηση, λόγω των χαρακτηριστικών που θεωρεί πως του λείπουν στο ανασταλτικό παιχνίδι. Την εκτίμηση αυτή επιβεβαίωσε και με τον τρόπο που διαχειρίστηκε τον Βασιλαντωνόπουλο, μέχρι τουλάχιστον να γίνουν πολύ «σκούρα» τα πράγματα. Όταν δηλαδή βγήκε νοκ άουτ ο Μπακάκης και ο Νταντσένκο στάθηκε αδύνατο να πείσει τον Μανόλο Χιμένεθ να του δώσει χώρο και χρόνο.

Ο Βασιλαντωνόπουλος επανεμφανίζεται μετά τον Δεκέμβρη του 2020, για τρία λεπτά στο τέλος του ματς κυπέλλου στον Βόλο στις 4 Μαρτίου, αλλά μετά τα δύο πρώτα ματς των play offs, άλλο περιθώριο δεν υπάρχει. Ο Χιμένεθ αναγκάζεται να τον βάλει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τον Άρη και ο Έλληνας ποδοσφαιριστής είναι από τους κορυφαίους, αλλά και σκόρερ της Ένωσης. Από κει και πέρα τα καλά ματς της ΑΕΚ στα play offs, που της έδωσαν τους πόντους που χρειαζόταν για να μη χάσει την Ευρώπη, έχουν την σφραγίδα του Βασιλαντωνόπουλου, από την δεξιά πλευρά.

Παρά το γεγονός πως από τις 6 Δεκεμβρίου του 2020 ως τις 11 Απριλίου του 2021, ο Βασιλαντωνόπουλος είχε μόλις τρία λεπτά συμμετοχής, τελειώνει στην σεζόν με 22 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, τις περισσότερες από κάθε άλλον στην θέση του.

Στην συγκεκριμένη θέση στην ΑΕΚ φέτος αγωνίστηκαν εκτός από αυτόν, οι Μπακάκης, Παουλίνιο, Ραντόνια, Νταντσένκο και περιστασιακά Σβάρνας, ακόμη και Γαλανόπουλος. Σύνολο δηλαδή επτά(!) παίκτες. Είναι κοινά αποδεκτό, πως ισορροπία στην θέση η ΑΕΚ είχε μόνο στα καλά παιχνίδια του Βασιλαντωνόπουλου, που ειδικά το τελευταίο διάστημα διαδέχονται το ένα το άλλο.

Παρόλα αυτά, είναι ο μόνος παίκτης χωρίς συμβόλαιο εν όψει της επόμενης σεζόν, ενώ μέχρι σήμερα δεν έγινε κάποια κίνηση για να ξεκαθαρίσει το θέμα. Τα τελευταία 24ωρα φαίνεται να υπάρχει κινητικότητα από πλευράς ΑΕΚ τουλάχιστον σε επίπεδο απόφασης, αλλά ίσως το θέμα να μην είναι τόσο εύκολο.

Ένα δεξί μπακ που μπορεί να σηκώνει το βάρος στην ΑΕΚ υπό μεγάλη πίεση και αρνητισμό γύρω από την ομάδα, ως ελεύθερος σίγουρα δεν αφήνει αδιάφορη την αγορά. Είναι άλλωστε γνωστό από πέρσι πως απασχόλησε και τον Παναθηναϊκό. Επιπλέον είναι στα 29 κι αυτό το συμβόλαιο λογικά είναι το τελευταίο που μπορεί να του φέρει κάτι σημαντικό οικονομικά.

Ποιος αξίζει να μείνει;

Ο Βασιλαντωνόπουλος είναι στην ΑΕΚ από το καλοκαίρι του 2015. Πέρασε μεγάλες δυσκολίες. Ο Δέλλας δεν τον ήθελε επειδή δεν είχε ρωτηθεί για την μεταγραφή του. Ο Χιμένεθ τα είπαμε πιο πάνω. Συνεχώς πήγαινε δανεικός μετά από ένα σημείο. Παρόλα αυτά δεν είχε πρόβλημα λίγο πριν εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος το καλοκαίρι του 2016, να υπογράψει πενταετές συμβόλαιο, για να πάει μετά δανεικός στην Βέροια. Η ΑΕΚ χρειάστηκε μια πενταετία για… να ανακαλύψει πως μπορούσε να πάρει πράγματα από τον παίκτη. Κι όμως, αυτός εμφανίστηκε έτοιμος να το εκμεταλλευθεί σαν να ήταν νέος στην ομάδα.

Το ζήτημα εδώ είναι αν στην ΑΕΚ θεωρούν πως η κίνηση για πρόταση ανανέωσης έστω και τώρα, είναι μια ηθική υποχρέωση ή αν έχουν μετρήσει σοβαρά τι έγινε φέτος σε αγωνιστικό επίπεδο. Για παράδειγμα, αν κάποιος αποφάσιζε πως η ΑΕΚ θα έπρεπε να κρατήσει έναν από τους παίκτες που έπαιξαν φέτος στο δεξί άκρο της άμυνας, για το ρόστερ της νέας σεζόν, δυσκολεύεσαι να φανταστείς για ποιον λόγο αυτός δεν θα ήταν ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος.

Αν η ΑΕΚ από την άλλη πλευρά, θέλει να πάει σε ολικό «λίφτινγκ», με δύο νέες επιλογές σε επίπεδο βασικού κι εναλλακτικής λύσης, τότε ναι, το πράγμα ενδεχομένως αλλάζει. Αλλαγή σελίδας με ριζοσπαστική αλλαγή στην συγκεκριμένη θέση, ίσως δικαιολογούσε να μη ληφθεί υπόψη η σεζόν του Βασιλαντωνόπουλου. Αυτό που δεν αλλάζει, είναι πως πρόκειται για τον μακράν κορυφαίο δεξιό μπακ – χαφ της την σεζόν που τελειώνει. Οπότε το να φύγει αυτός και να μείνει άλλος από τους υπάρχοντες ως δεύτερος, φαντάζει λίγο προβληματικό.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button