Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

60 χρόνια Α’ Εθνική: Σαν σήμερα, 12 Σεπτεμβρίου

Από την «τεσσάρα» του ΟΦΗ στον ΠΑΟΚ, στην απόλυση Κετσπάγια!

Από την «τεσσάρα» του ΟΦΗ στον ΠΑΟΚ, στην απόλυση Κετσπάγια!

1992
Για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος ο ΟΦΗ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο μοναδικό παιχνίδι της ημέρας. Τα πράγματα δεν δείχνουν καλά για τους γηπεδούχους, όταν στο 40’ αποβάλλεται ο Ντράγκαν Τζουκάνοβιτς! Όμως ένα αυτογκόλ του Λεοντιάδη στο 45’ βάζει τον ΟΦΗ μπροστά στο σκορ. Η ομάδα της Κρήτης, έστω και με 10 παίκτες, κυριαρχεί στο β’ ημίχρονο και με γκολ των Μαχλά, Νιόπλια και Πατεμτζή επικρατεί 4-0, ισοφαρίζοντας την ευρύτερη νίκη στην ιστορία της επί του ΠΑΟΚ.

1993
Ο Πανιώνιος υποδέχεται την ΑΕΛ, 15 μήνες μετά την ήττα του με 4-0 στη Λάρισα και τον υποβιβασμό του στην Β’ Εθνική. Την «εκδικείται» νικώντας την με 5-1, χάρη σε δύο γκολ το Μίλινκο Πάντιτς, δύο του Νεμπόισα Κρουπνίκοβιτς και ένα του Παντελή Τζούλη.

2009
Ο Ολυμπιακός μένει στο 0-0 στην έδρα του με την Καβάλα, με αποτέλεσμα να απολυθεί ο Τιμούρ Κετσπάγια, παρά το γεγονός ότι σε έξι αγώνες στον πάγκο των «ερυθρολεύκων», η ομάδα δεν είχε δεχτεί γκολ! Ο Ολυμπιακός έκανε μόνο εννέα νίκες στα 15 της έδρας του εκείνη τη σεζόν.

2011
Για πρώτη φορά διεξάγεται αγώνας για τη Super League στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Ο Εργοτέλης νικά τον γηπεδούχο Ολυμπιακό Βόλου 1-0 με γκολ του Μάριο Μπούντιμιρ. Το γήπεδο είχε χρησιμοποιηθεί από το 2004, όταν και άνοιξε επίσημα μόνο στην Β’ και Γ’ Εθνική.

Διαβάστε επίσης

Back to top button