Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Το πήραν τα «κοπέλια»!

Στην Κρήτη η κούπα! Πρωταθλητής Νέων της Β’ Εθνικής αναδείχτηκε το απόγευμα της Κυριακής (25/6) ο ΟΦΗ, ο οποίος κέρδισε με 2-1 τον Άρη στον τελικό, που διεξήχθη στον Άγιο Δημήτριο.

Οι «κίτρινοι» ήταν καλύτεροι συνολικά στον ματς, αλλά οι «ασπρόμαυροι» είχαν τον… τρόπο. Βρήκαν δύο γκολ χωρίς να κάνουν πολλές φάσεις και κατάφεραν έτσι να κατακτήσουν το τρόπαιο.

Καλύτερα μπήκε στο ματς ο Άρης, ο οποίος στα πρώτα λεπτά είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι Θεσσαλονικείς κυκλοφορούσαν την μπάλα, έψαχναν για διαδρόμους αλλά δυσκολεύονταν αισθητά να απειλήσουν.

Ο ΟΦΗ άρχισε περίπου στο 20′ να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και τότε ολοκλήρωσε και την πρώτη του επιθετική προσπάθεια με τον Λαμπριονίδη. Η καλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου ήρθε στο 29′ με το τακουνάκι του Καλούδη, αλλά εκείνος που σκόραρε τελικά ήταν ο ΟΦΗ στο 40′. Μπορεί να μην ήταν καλύτερος, όμως, βρήκε δίχτυα με διαγώνιο σουτ του Περδίκη.

Καλύτερα και στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ο Άρης, ο οποίος μπήκε αποφασισμένος για την ισοφάριση. Οι Θεσσαλονικείς πίεσαν από νωρίς τον ΟΦΗ, ο οποίος τους άφησε την μπάλα και οπισθοχώρησε θέλοντας προφανώς να διατηρήσει το προβάδισμά του και δευτερευόντως να βγάλει κάποια κόντρα.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, φαινόταν ότι οι παίκτες του Μελισσά πατούσαν καλύτερα στα πόδια τους και στο 63′ ήρθε η ισοφάριση με τον Κλιγγόπουλο από ωραία ενέργεια του Λιάτση. Η εικόνα του ματς εκείνη τη στιγμή έδειχνε πως ο Άρης είναι καλύτερος και οι παίκτες του έχουν περισσότερες δυνάμεις, όμως, από μία στατική φάση στο 69′ ο Λαμπριανίδης έκανε το 2-1 και έκοψε τα πόδια των αντιπάλων του.

Ο ΟΦΗ διαχειρίστηκε στη συνέχεια πολύ καλά το υπέρ του σκορ. Έκλεισε τους χώρους και δεν δεχόταν φάσεις με εξαίρεση τη μεγάλη στιγμή του Καλλίδη, ο οποίος από πολύ κοντά αστόχησε στο 77′. Οι «κίτρινοι» πάλεψαν όσο μπορούσαν, αλλά η δεν απέφυγαν την ήττα. Αντιθέτως, θα μπορούσαν στο 90’+1 να έχουν δεχτεί ένα ακόμη γκολ εάν ο Μάντζαρης δεν έκανε καλή επέμβαση σε σουτ του Περδίκη.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ντουμιτρέσκου (Πειραιά) και βοηθοί του οι Γιαννίκος και Τζιλίρης (Πειραιά).

Κίτρινες: 45’+2 Σουρνάκης, 45’+3 Λαμπριανίδης – 42′ Γιάντσιος

ΟΦΗ (Βασίλης Πλεσίτης): Παπαδάκης, Κοκολογιάννης, Λαγουδάκης, Νηστικάκης, Ξενοκτιστάκης, Κοντογιάννης, Κουράκης (89′ Κομνινός), Σουρνάκης (79′ Σταυρακάκης), Ρεμούνδος, Περδίκης, Λαμπριανίδης.

ΑΡΗΣ (Πασχάλης Μελισσάς): Μάντζαρης, Πολυχρόνου (46′ Καλλίδης), Καραΐσκος, Λιάτσης (90′ Μακρόπουλος), Γιάντσιος, Πότσι (84′ Σωτηριάδης), Μπουλγκουρίδης (74′ Κοντοπούλης), Κλιγγόπουλος, Καλούδης, Πατσιάβας (68′ Ανδρεάκος), Ιγνατιάδης.

πηγή: a-sports

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button