Άλλα αθλήματα

Πότε θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια των νέων μονοθεσίων της Formula 1

Πέντε ομάδες της Formula 1 έχουν ανακοινώσει ήδη τις ημερομηνίες παρουσίασης των νέων αυτοκινήτων τους για τη σεζόν 2021, οι οποίες θα γίνουν παραδοσιακά πριν την έναρξη των χειμερινών δοκιμών τον Μάρτιο.

Πέντε ομάδες της Formula 1 έχουν ανακοινώσει ήδη τις ημερομηνίες παρουσίασης των νέων αυτοκινήτων τους για τη σεζόν 2021, οι οποίες θα γίνουν παραδοσιακά πριν την έναρξη των χειμερινών δοκιμών τον Μάρτιο.

Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι παρουσιάσεις των νέων αυτοκινήτων της Formula 1. Πέντε ομάδες έχουν ανακοινώσει τις δικές τους ημερομηνίες, μάλιστα τρεις από αυτές θα πραγματοποιήσουν τα αποκαλυπτήρια των μονοθεσίων τους για το 2021 διαδικτυακά εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι αυτές, πώς θα ονομάζονται τα νέα τους αυτοκίνητα και πότε έχει προγραμματιστεί η παρουσίασή τους.

McLaren, 15 Φεβρουαρίου
Ο κωδικός του εφετινού μονοθεσίου της McLaren είναι MCL35M, όπου το γράμμα Μ σηματοδοτεί την αλλαγή προμηθευτή κινητήρων από τη Renault, όπως ήταν μέχρι και πέρυσι, στη Mercedes. Η ιστορική ομάδα θα παρουσιάσει το νέο της αυτοκίνητο μαζί με τους οδηγούς της Λάντο Νόρις και Ντάνιελ Ρικιάρντο στις 15 Φεβρουαρίου, 21.00 το βράδυ ώρα Ελλάδας, στο τεχνολογικό της κέντρο στο Γουόκινγκ της Αγγλίας.

Αlpha Tauri, 19 Φεβρουαρίου (online)
Πέρυσι είχε ονομάσει η Alpha Tauri το αυτοκίνητό της ΑΤ01, καθώς ήταν η πρώτη της χρονιά ως διάδοχο σχήμα της Toro Rosso. Εφέτος θα συνεχίσει πάνω σε αυτή τη λογική, οπότε θα ονομάζεται ΑΤ02. Το νέο αυτοκίνητων των Πιερ Γκασλί και Γιούκι Τσουνόντα θα αποκαλυφθεί διαδικτυακά στις 19 Φεβρουαρίου.

Αlfa Romeo, 22 Φεβρουαρίου
Το εφετινό μονοθέσιο της Alfa Romeo θα φέρει την κωδική ονομασία C41, καθώς το C40 έχει καπαρωθεί ήδη για το νέο αυτοκίνητο του 2022. Το προέρχεται από το αρχικό γράμμα του ονόματος της Christiane Sauber, συζύγου του ιδρυτή της ομάδας, Peter Sauber. Η παρουσίαση του νέου αυτοκινήτου του Αντόνιο Τζιοβινάτσι και του Κίμι Ράικονεν έχει προγραμματιστεί για τις 22 Φεβρουαρίου και θα γίνει στη Βαρσοβία της Πολωνίας.

Μercedes, 2 Μαρτίου (online)
Το επόμενο αυτοκίνητο της γερμανικής ομάδας θα φέρει την κωδική ονομασία W12 και θα αποκαλυφθεί διαδικτυακά στις 2 Μαρτίου, ενώ θα διατηρήσει το μαύρο χρώμα του όπως και πέρυσι. Μέχρι τότε θα έχουμε μάθει και αν θα συνεχίσει ο Χάμιλτον στη Mercedes ή αν θα έχουμε κάποια έκπληξη μεγατόνων με την αντικατάστασή του. Να πούμε, ότι τα γερμανικά μονοθέσια θα επανέλθουν το 2022 στο γνωστό ασημί χρώμα, οπότε θα τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανονισμοί της Formula 1.

 Williams, 5 Μαρτίου (online)
Παραδοσιακά φέρουν τα μονοθέσια της Williams τον κωδικό FW από τα αρχικά του ιδρυτή της, σερ Frank Williams. Αυτό θα συνεχιστεί και εφέτος, αν και έχει αποχωρήσει η οικογένεια Γουίλιαμς από την ομάδα, που πέρασε σε νέους ιδιοκτήτες. Ωστόσο το εφετινό αυτοκίνητο των Νικόλα Λατίφι και Τζορτζ Ράσελ θα ονομάζεται FW43B προς τιμήν του σερ Φρανκ και η παρουσίασή του θα γίνει στις 5 Μαρτίου ιντερνετικά.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button