Γενικά

Νέα κόντρα στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες

«Αναψε» εκ νέου η συζήτηση για το φιάσκο του διαγωνισμού αναφορικά με την αδειοδότηση των τηλεοτπικών καναλιών. 

Η παρουσία του Νίκου Παππά στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατά τον διορισμό του νέου διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ Βασίλη Κωστόπουλου «άναψε» εκ νέου τη συζήτηση για το φιάσκο του διαγωνισμού αναφορικά με την αδειοδότηση των τηλεοτπικών καναλιών.

Την αντιπαράθεση «άνοιξε» ο Γιάννης Τραγάκης (ΝΔ) που ζήτησε από τον κ. Κωστόπουλο να σχολιάσει την πρόσφατη απόφαση του ΕΣΡ περί αδειοδότησης επτά καναλιών πανελλαδικής τηλεοπτικής εμβέλειας.

Ο κ. Παππάς τον διέκοψε χαρακτηρίζοντας ανοησίες τα όσα έλεγε η αξιωματική αντιπολίτευση περί απεριόριστου αριθμού καναλιών.

Τραγάκης: Δεν βγήκε αντισυνταγματικός ο νόμος σας;

Παππάς : Δεν βγήκε.

Τραγάκης: Νας μας το εξηγήσετε αυτό.

Παππάς: Δεν βγήκε αντισυνταγματικός για αυτό και το ΕΣΡ ξεκίνησε τον διαγωνισμό. Επιμένετε ότι είναι απεριόριστες οι δυνατότητες του φάσματος για τις τηλεοπτικές άδειες.

Τραγάκης: Χαίρομαι ότι σας ρυμουλκήσαμε στην άποψη ότι υπεύθυνο για τον διαγωνισμό ειναι το ΕΣΡ.

Παππάς : Πέρυσι λέγατε στον κόσμο ότι οι άδειες είναι απεριόριστες με μοναδικό σκοπό να μην δοθεί ούτε ένα ευρώ για το διαγνωσμό. Θα κάνετε την αυτοκριτική σας;.

Τραγάκης: Εσείς να κάνετε την αυτοκριτικη σας που λέγατε ότι χωράνε μόνο τέσσερα κανάλια.

Στη συζήτηση παρένεβη και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος απευθυνόμενος αρχκά στον κ. Κωστόπουλο ζήτησε να του απαντήσει αν είναι ευχαριστημένος ως ιστορικό στέλεχος της ΕΡΤ ως επικεφαλής των νομικών υπηρεσιών από την απήχηση της ΕΡΤ αλλά και από την αντικειμενικότητα των δελτίων ειδήσεων και των εκπομπών γνωμης.

Στην συνέχεια ο κ Βενιζέλος υπενθύμισε ότι το ΣτΕ με την απόφαση του έβγαλε αντισυνταγματικές την ρύθμιση που έδινε την δυνατότητα στον υπουργό να διεξάγει τον διαγωνισμό παρακάπτοντας το ΕΣΡ. Επίσης έβγαλε αντισυνταγματικό τον καθορισμό των κανονιστκών όρων του διαγωνισμού χωρίς να υπάρχει η γνώμη του ΕΣΡ

«Αυτός ήταν ο πυρήνας του νόμου» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι κατέπεσε έτσι η έκθεση του ινστιτούτου Φλωρεντιας που έλεγε ότι οι άδειες έπρεπε να είναι τέσσερις.

Παππάς: Να μας εξηγησετε γιατί δεν εφαρμόστηκε ο δικός σας νόμος για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών.

Βενιζέλος : Ημουν υπουργός έως τη ψήφιση του νόμου. Αρα δεν είχα την ευθύνη για την εφαρμογή του. Το θέμα είναι μετά ότι τόσα χρόνια αντί για τη τάξη προκλήθηκε αταξία.

Παππάς: Εμείς είχαμε μια επαναστατική ιδέα να εφαρμοστεί ο νόμος που προέβλεπε αδειοδότηση. Τα κανάλια ήταν παράνομα και έπρεπε να υπάρξει τίμημα Επίσης ήταν παράνομη η σύνθεση του ΕΣΡ. Ο διαγωνισμός απέδειξε ότι έπρεπε να καταβληθεί τίμημα. Η ένωση των καναλαρχών λέει ίτι δεν πρέπει να καταβληθεί τίμημα Η αντιπολίτευση πρέπει να πάρει θέση. Η απόφαση του ΕΣΡ πετά στον κάλαθο των αχρηστών την άποψη περί απεριόριστου αριθμού καναλιών.

Πηγή: thetoc.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button