Άλλα αθλήματα

Το όνειρο… μπορεί να περιμένει!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρήκε απέναντι του έναν ανίκητο Ναδάλ, με τον Ισπανό να επικρατεί 3-0 σετ και να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό του Australian Open.

Στα 20 του χρόνια, ο Στέφανος Τσιτσιπάς υποχρέωσε τους πάντες να υποκλιθούν στο ταλέντο του και, παρά τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του Australian Open, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ξέρει πως θα έχει πολλές ευκαιρίες, στο μέλλον, για να κατακτήσει έναν Grand Slam τίτλο.

Στη Rod Laver Arena, ο Ναδάλ επικράτησε 6-2, 6-4, 6-0 του Στέφανου στον πρώτο ημιτελικό της κορυφαίας διοργάνωσης και περιμένει το νικητή του αυριανού αγώνα Τζόκοβιτς-Πουίγ για να μάθει τον αντίπαλό του στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (10:30 ώρα Ελλάδας).

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κάτοχος 17 Grand Slam τίτλων, προκρίθηκε στον 25ο Major τελικό της καριέρας του και 5ο στην Αυστραλία.

O Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να πιάσει τα γνωστά επίπεδα απόδοσης των προηγούμενων αγώνων του στη Μελβούρνη. Ο 20χρονος πρωταθλητής μας, παρουσιάστηκε από την αρχή του αγώνα νευρικός και αγχωμένος κάτι που είναι λογικό αν αναλογιστούμε ότι έπαιζε στον πρώτο του ημιτελικό σε Grand Slam κι απέναντί του βρισκόταν ο κατά γενική ομολογία, δεύτερος καλύτερος τενίστας όλων των εποχών!

Το δυνατό όπλο του Στέφανου στους προηγούμενους αγώνες του, το σερβίς, δεν λειτούργησε πολύ καλά με αποτέλεσμα αυτό να μην του δώσει αυτοπεποίθηση και στα υπόλοιπα μέρη του παιχνιδιού του.

Αρκετά αβίαστα λάθη, εκνευρισμός και έλλειψη συγκεκριμένης τακτικής, οδήγησαν στη straight sets ήττα τον Στέφανο που ωστόσο, έκανε ένα μαγικό τουρνουά.

Έτσι, από την ερχόμενη Δευτέρα ο Τσιτσιπάς θα ανέβει στο Νο12 της παγκόσμιας κατάταξης, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο το στόχο της πρώτης 10αδας.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button