Γενικά

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η εισαγγελέας ζήτησε να εμφανιστούν αυτοπροσώπως οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Aπίστευτα πράγματα στη δίκη της οργάνωσης. Εξωφρενική εισήγηση από την εισαγγελέα.

Tην αυτοπρόσωπη εμφάνιση των πέντε «προστατευόμενων μαρτύρων» δίχως πλέον να αποκρύπτονται τα χαρακτηριστικά τους ή τα προσωπικά τους δεδομένα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, που εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου.

Στην αγόρευσή της επισήμανε πως και άλλοι μάρτυρες έχουν καταθέσει για την υπόθεση, αλλά δεν έχουν απειληθεί από τρίτα πρόσωπα. Έτσι, έκανε δεκτές τις ενστάσεις της υπεράσπισης, η οποία είχε υποστηρίξει κατά την προηγούμενη συνεδρίαση ότι η προστασία των συγκεκριμένων μαρτύρων ουσιαστικά «έχει πάψει να ισχύει».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, οι πέντε μάρτυρες που έχουν τεθεί υπό την προστασία ειδικού καθεστώτος που προβλέπει ο νόμος για την ασφάλειά τους πρόκειται για πρώην μέλη ή στελέχη της ΧΑ που μόλις ξεκίνησαν οι έρευνες για την αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης, προσήλθαν στις αρχές και κατέθεσαν σημαντικά στοιχεία για την εσωτερική δομή, οργάνωση και ιεραρχία της ΧΑ, τα οποία διευκόλυναν τις διωκτικές αρχές στην έρευνα τους.

Μετά την εισαγγελική εισήγηση, το λόγο έλαβε σήμερα η πολιτική αγωγή, η οποία υποστήριξε στο δικαστήριο ότι πριν υποχρεωθούν οι πέντε μάρτυρες να προσέλθουν θα πρέπει να τους δοθεί η ευκαιρία να αποφασίσουν μόνοι τους, τι θα πράξουν.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει, μέχρι την επόμενη δικάσιμο την ερχόμενη Τρίτη.   Υπενθυμίζεται ότι στην ένσταση που κατέθεσαν στο δικαστήριο, οι υπερασπιστές ζήτησαν τη φυσική παρουσία των πέντε προστατευόμενων μαρτύρων, θέτοντας ζήτημα άσκησης των δικαιωμάτων της υπεράσπισης και αναφέροντας πως «αν καταθέσουν οι μάρτυρες αυτοί υπό το καθεστώς αυτό, δεν θα μπορέσετε ως Δικαστήριο να συναγάγετε ορθά συμπεράσματα. Θεωρούμε λοιπόν νομικά επιτακτικό να καταθέσουν επώνυμα».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button