Γενικά

Πέθανε ο ηθοποιός Βασίλης Μαυρομάτης

Πέθανε ο ηθοποιός Βασίλης Μαυρομάτης, ηθοποιός, εκφωνητής και τραγουδιστής.

Την είδηση έκανε γνωστή μέσω του facebook ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντάρας γράφοντας πως ήταν κουμπάρος του, καθώς μαζί με την μητέρα του είχαν βαφτίσει την κόρη του ηθοποιού με την Καίτη Χωματά.

Ο Βασίλης Μαυρομάτης γεννήθηκε στον Πειραιά στις 15 Απριλίου 1935 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου από όπου αποφοίτησε το 1957.

Είχε πολλές συμμετοχές σε ταινίες της δεκαετίας του ’60 και ’70 ενσαρκώνοντας κυρίως ρόλους ζεν πρεμιέ.

Επίσης ίδρυσε και διηύθυνε τις μπουάτ “Παράγκα” και “Αυλαία” και το Σωματείο Εκφωνητών ενώ είχε δημιουργήσει και το δικό του στούντιο ηχογράφησης, το Studio Sting.

Ο Βασίλης Μαυρομάτης είχε σκηνοθετήσει μια από τις πιο ιδιαίτερες ταινίες του ελληνικού σινεμά, το «Σκιές στην Άμμο», στην οποία πρωταγωνιστούσε με την Καίτη Χωματά. Ήταν ένα ακροβατικό πείραμα μεταξύ νουάρ και νουβέλ βαγκ, με μια σπείρα αρχαιοκαπήλων σε ένα ελληνικό νησί και την ερωτική ιστορία που εκτυλίσσεται παράλληλα.

Μετά από αρκετά χρόνια απoχής από την υποκριτική συμμετείχε ξανά το 2011 στην κινηματογραφική ταινία «Το πέταγμα του κύκνου».

Έχει παντρευτεί 4 φορές και οι δύο από τις συζύγους του ήταν από το χώρο του θεάματος. Η μία ήταν η τραγουδίστρια Καίτη Χωματά με την οποία απέκτησε 2 κόρες και η άλλη (η τρίτη του σύζυγος) ήταν η Λίλα Καφαντάρη με την οποία απέκτησε την Ηλιάνα Μαυρομάτη που ακολουθεί τα χνάρια τους.

Φιλμογραφία

Το πέταγμα του κύκνου (2011)

Καβάφης (1996)

Χριστίνα (1985)

Ελληνική υπόθεση (1976)

Σκιές στην άμμο (1970)

Αγάπησα έναν προδότη (1969)

Σ’ έχω πάντα στην καρδιά μου (1967)

Η παραστρατημένη (1966)

Ο μπαμπάς μου ο τεντυμπόυς (1966) [Ντίνος Φωτεινός]

Ούτε μιλάει ούτε λαλάει (1966)

Το ρομάντζο μιας καμαριέρας (1965)[Chris Paras / Χρήστος Παρασκευόπουλος]

Ιστορία μιας ζωής (1965) [Πέτρος]

Η μοίρα μιας ορφανής (1965)

Του χωρισμού ο πόνος (1965)

Καημοί στη φτωχογειτονιά (1965)

Το φτωχόπαιδο (1965) [Δημήτρης Χρυσοβέργης]

Άλλος… για το εκατομμύριο! (1964) [Τζιμ]

Δίψα για ζωή (1964)

Ο Αριστείδης και τα κορίτσια του (1964) [Δημήτρης Βεργής (Ευτέρπη Αργυροπούλου)]

Ο εμίρης και ο κακομοίρης (1964) [υποπλοίαρχος Ανδρέας Βασιλόπουλος]

Με λύγισε η φτώχεια (1964)[Εμίλ]

Χωρίς γονείς κι αδέλφια (1964)

Οι δυο αλεπούδες (1963)

Η Λίζα και η άλλη (1961)

Είμαι αθώος (1960) [υπολοχαγός Λοτ]

Η δούκισσα της Πλακεντίας (1956)

Κυνηγώντας τον έρωτα (1956)

Πηγή: lifo.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button