Γενικά

Αναζητούν έξι άτομα σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο

Φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων στη Δυτική Αττική θα ξεπεράσει τους 20 προκαλεί η τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική ότι είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό έξι ατόμων που αγνοούνται από την Τετάρτη σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο μετά τις φονικές πλημμύρες που άφησαν πίσω τους 15 νεκρούς και 21 τραυματίες.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική οι δύο από τους αγνοούμενους αναζητούνται στα σπίτια τους στην περιοχή Γεφυράκι στη Νέα Πέραμο και την περιοχή Παλαιοχώρι στη Μάνδρα ενώ οι άλλοι τέσσερις είναι οδηγοί που βρίσκονταν στην παλαία Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θηβών, οι συγγενείς και οι φίλοι των οποίων έχουν χάσει τα ίχνη τους από χθες.

Η αδερφή του ενός αγνοούμενου μίλησε στο protothema.gr: «Έχουμε απελπιστεί όλοι. Αυτή τη στιγμή βρέχει και οι έρευνες για τον αδερφό μου έχουν σταματήσει. Ήταν μέσα στο σπίτι του ο αδερφός μου, όταν ο χείμαρρος τα γκρέμισε όλα και τον παρέσυρε. Φοβάμαι ότι δεν θα τον βρούμε.Θα είναι μέσα στα λασπόνερα και δεν θα είναι εύκολο να τον βρούμε. Εύχομαι να σταματήσει η κακοκαιρία για να ξεκινήσουν και πάλι οι έρευνες όμως δυστυχώς πιστεύω ότι έχει χαθεί».

Στις δύο αυτές περιοχές επικρατεί οργή και θρήνος καθώς εκτός από τα θύματα, υπάρχουν και ανυπολόγιστες καταστροφές με 500 κατεστραμμένα σπίτια και καταστήματα, πάνω από 300 αυτοκίνητα να έχουν παρασυρθεί από τα ρέματα, ενώ το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς. Μεγάλα τμήματα της περιοχής έμειναν όλη την νύχτα χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ έχουν διακοπεί και οι τηλεφωνικές συνδέσεις. Εν τω μεταξύ επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις των μετεωρολόγων καθώς βρέχει από τις 7:30 το πρωί.

Εν τω μεταξύ το πρωί της Πέμπτης, αναγνωρίστηκε από τους οικείους του, η σορός του άτυχου άνδρα, που εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Ελευσίνας. Πρόκειται για ένα 47χρονο οδηγό φορτηγού οχήματος που, με το βυτιοφόρο του, είχε φορτώσει καύσιμα από τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ προκειμένου να τα μεταφέρει στο Καρπενήσι. Ο 47χρονος εγκλωβίστηκε λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων στην περιοχή της Μάνδρας και στην προσπάθεια του να διαφύγει από το όχημά του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Η σορός του εντοπίστηκε στην παραλία της Ελευσίνας από κυβερνήτη λάντζας και ειδοποιήθηκε άμεσα το λιμενικό σώμα. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ένας 45χρονος από την Καλλιθέα, πατέρας δύο παιδιών, είναι επίσης μεταξύ των θυμάτων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του kallitheaonline.gr, ο Γ.Π. κινούνταν με το αυτοκίνητο στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών Θηβών στην Μάνδρα όταν ήρθε αντιμέτωπος με τον ορμητικό χείμαρρο. Κατάφερε να απεγκλωβισθεί από το όχημα του το οποίο τα ορμητικά νερά παρέσυραν αρκετά μέτρα. Στη συνέχεια ο 45χρονος έδωσε πραγματική μάχη για την ζωή του επιχειρώντας να κρατηθεί από μια ελιά. Η φονική ορμή του χειμάρρου παρέσυρε όμως και τον ίδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες από το συγγενικό του περιβάλλον, ο άτυχος Γ.Π. στην προσπάθεια του να σώσει την ζωή του, πριν εκπνεύσει είχε δεχθεί πολύ σοβαρούς τραυματισμούς και αιμορραγούσε. Ο Γ.Π. γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλλιθέα, τον τελευταίο καιρό ζούσε στην Θήβα και κάθε εβδομάδα επισκεπτόταν την μητέρα του στην Καλλιθέα.

Ο 15ος νεκρός, όπως διαπιστώθηκε από την προανάκριση της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, είναι ένας ηλικιωμένος, χειμερινός κολυμβητής ο οποίος πνίγηκε στην θαλάσσια περιοχή του Σκαραμαγκά, όπου είχε πάει για μπάνιο, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τους οικείους του. Ανασύρθηκε από το Λιμενικό και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Πηγή:protothema.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button