Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

ΑΕΚ-Πανσερραϊκός: Στη μάχη και οι πρωταθλητές, με φουλ ροτέσιον κόντρα στους επικίνδυνους Σερραίους

Τον επικίνδυνο -όπως απέδειξε στο «Καραϊσκάκης»- Πανσερραϊκό υποδέχεται το Σάββατο (26/8, 21:30) η ΑΕΚ, στη δική της πρεμιέρα στο πρωτάθλημα. Πολλές αλλαγές από τον Ματίας Αλμέιδα ενόψει και Αντβέρπ.

Τον επικίνδυνο -όπως απέδειξε στο «Καραϊσκάκης»- Πανσερραϊκό υποδέχεται το Σάββατο (26/8, 21:30) η ΑΕΚ, στη δική της πρεμιέρα στο πρωτάθλημα. Πολλές αλλαγές από τον Ματίας Αλμέιδα ενόψει και Αντβέρπ.

Στην υπεράσπιση του πρώτου εκ των δύο τίτλων που κατέκτησε την περυσινή σεζόν ρίχνεται το βράδυ του Σαββάτου (26/8, 21:30) η ΑΕΚ, η οποία υποδέχεται στην OPAP Arena τον Πανσερραϊκό στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Η ΑΕΚ και ο Πανσερραϊκός, όπως και στην τελευταία αναμέτρηση της ιστορίας τους για την Super League, θα αγωνιστούν την 2η αγωνιστική και με γηπεδούχο το Δικέφαλο.

Τότε ήταν 12 Σεπτεμβρίου 2010 και η ΑΕΚ είχε επικρατήσει με 2-0 χάρη στα γκολ των Ραφίκ Τζιμπούρ και Παντελή Καφέ.

Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 24 φορές με γηπεδούχο την ΑΕΚ, η οποία έχει επικρατήσει στις 23, ενώ υπάρχει και μια λευκή ισοπαλία στις 15 Νοεμβρίου 2008.

Η τελευταία τους αναμέτρηση στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν στις 12 Ιανουαρίου 1992, όπου η ΑΕΚ επικράτησε με 2-1 (46’ Δημητριάδης, 66’ Σαββίδης – 78’ Πετρούνοφ).

Το δημοφιλέστερο σκορ στα μεταξύ τους παιχνίδια είναι το 2-1, το οποίο έχει παρουσιαστεί επτά φορές, ενώ μετά υπάρχουν το 4-0, το 1-0 και το 2-0 που ισοβαθμούν με τρεις παρουσίες στην δεύτερη θέση.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει σημειώσει τέσσερα γκολ σε μια αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό, στις 31 Δεκεμβρίου 1978, στη νίκη της ΑΕΚ με 5-0 και το άλλο τέρμα ήταν από τον Θωμά Μαύρο.

Η ΑΕΚ στα τρία τελευταία εναρκτήρια παιχνίδια της στο πρωτάθλημα έχει καταφέρει να επικρατήσει χωρίς μάλιστα να δεχθεί γκολ.  Η Ξάνθη είναι η μόνη ομάδα που την έχει κερδίσει τα τελευταία οκτώ χρόνια και συνολικά έχει επτά νίκες στις τελευταίες οκτώ “πρεμιέρες” της και γκολ δέχθηκε μόνο στη μια από αυτές τις νίκες.

Ο Πανσερραϊκός δίνει τον δεύτερο εκτός έδρας αγώνα του μακριά από την έδρα του και ποτέ στο παρελθόν της 24χρονης παρουσίας του στην κατηγορία δεν είχε ξεκινήσει με δύο επισκέψεις στην Αθήνα απέναντι σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

24 ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

23 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ

1 ΙΣΟΠΑΛΙΑ

– ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

ΓΚΟΛ: 64-10

Διαβάστε επίσης

Back to top button