Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Για το 2/2 η Εθνική Ανδρών κόντρα στο Ισραήλ!

Στην Κρήτη, η Εθνική υποδέχεται το Ισραήλ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου (17:00, ΕΡΤ2).

Στα πλαίσια του 8ου προκριματικού ομίλου των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ, η Εθνική Ανδρών υποδέχεται το Ισραήλ στα “Δύο Αοράκια” στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η Εθνική θα εμφανιστεί ενισχυμένη με στόχο τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια, καθώς ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος, μπορεί να υπολογίζει και στους Νικ Καλάθη, Ίαν Βουγιούκα και Θανάση Αντετοκούνμπο. Οι τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού πήραν τις θέσεις των Κόνιαρη, Κατσίβελη και Μήτογλου.

Συγκριτικά με το παιχνίδι κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία, η Εθνική δεν θα έχει στη διάθεσή της τον Γιάννη Μπουρούση, που επέστρεψε στην Κίνα.

Η Εθνική θα βρει απέναντί της το Ισραήλ, που την πρώτη αγωνιστική επικράτησε 88-68 της Εσθονίας στο Τελ Αβίβ.

Προπονητής της Εθνικής Ισραήλ είναι ο Όντετ Κάτας και ο πιο επικίνδυνος παίκτης είναι ο ημίψηλος σέντερ Ρίτσαρντ Χάουελ, που είναι ένας από τους δύο «Αμερικανούς» της ομάδας, μαζί με τον φόργουορντ Σον Ντόσον. Ο Γκαλ Μέκελ, που είχε ένα σύντομο πέρασμα από το ΝΒΑ και αγωνίζεται φέτος στη Γκραν Κανάρια είναι επίσης παίκτης που χρήζει προσοχής. Γνωστοί στο ελληνικό κοινό είναι ο σέντερ Τζέικ Κοέν, που είχε ένα πέρασμα από τον Άρη, καθώς και ο γιος του Ντέιβιντ Μπλατ, Ταμίρ, που αγωνίζεται στην Χάποελ Χολόν.

Η Ελλάδα μετρά 16 νίκες σε 24 επίσημα ματς απέναντι στο Ισραήλ, από το οποίο δεν έχει χάσει από το Ευρωμπάσκετ του 1993 στη Γερμανία (74-79) μετρώντας δέκα σερί νίκες σε επίσημα ματς, με πιο πρόσφατη το 1016-80 στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας το 2009.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Σρνταν Ντοζάι (Κροατία), Σεργκέι Μπελιάκοφ (Ρωσία) και Τσίπριαν Στόικα (Ρουμανία). Στον άλλο αγώνα του ομίλου η Εσθονία υποδέχεται τη Μ. Βρετανία αναζητώντας αμφότερες την πρώτη τους νίκη.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button