Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ποιο ντέρμπι; “Ποδοπάτησε” τη Ρόμα η Νάπολι!

Με τον πλέον θριαμβευτικό τρόπο έφυγε από τη Ρώμη η Νάπολι, καθώς επικράτησε της Ρόμα με το εμφατικό 4-1 για την 29η αγωνιστική της Serie A…

Σε «εξοχικό» της έχει μετατρέψει το «Ολίμπικο» η Νάπολι. Οι «παρτενοπέι» κέρδισαν τη Ρόμα με 4-1 μέσα στην έδρα της, καθάρισαν τη 2η θέση και μετρούν 6 νίκες στις 7 τελευταίες τους επισκέψεις στο «Ολίμπικο», με αντιπάλους Ρόμα και Λάτσιο. Χάνει το σεντόνι η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι.

Το ξεκίνημα για τη Νάπολι ήταν ιδανικό καθώς στο 2ο μόλις λεπτό ο Βέρντι πέρασε κάθετα στον Μίλικ, εκείνος κατέβασε με τακουνάκι, γύρισε πανέμορφα κι «εκτέλεσε» τον Όλσεν για το 0-1. Στο 19ο λεπτό η κεφαλιά του Ν’Ζονζί πέρασε λίγο έξω και στο 31’ ο Βέρντι βρέθηκε μόνοςμε το  Όλσεν αλλά πλάσρε πάνω του ενώ στο 33’ η κεφαλιά του Περότι, έφυγε λίγο άουτ.
Στο 36’ η Νάπολι βγήκε στην κόντρα από αριστερά και ο Μίλικ σκόραρε από κοντά αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ και στο 45+2’ ο Μερέτ ανέτρεψε τον Σικ, ο ρέφερι έδωσε το πέναλτι στη Ρόμα και ο Περότι από την άσπρη βούλα έκανε το 1-1.

Οι «παρτενοπέι» μπήκαν δυνατά και στην επανάληψη και στο 50’ ο Καγιεχόν έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Μέρτενς με προβολή σε κενή εστία, έγραψε το 1-2.

Οι «τζιαλορόσι» κατέρρευσαν από εκείνο το σημείο και στο 55ο λεπτό, η Νάπολι βγήκε ιδανικά στην κόντρα, ο Ρουίθ έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Βέρντι με πλασέ από το πέναλτι έγραψε το 1-3.

Στο 68’ ο Όλσεν έσωσε μετά από εκτέλεση φάουλ του Μίλικ και στο 70’ ο Ντζέκο αστόχησε από κοντά.

Στο 73’ ο Μερέτ απέκρουσε το σουτ του Κριστάντε και στην επαναφορά ο Ν’Ζονζί με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι ενώ στο 81’ ο Γιουνές με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Όλσεν για το 1-4.

ΡΟΜΑ: Όλσεν, Κολάροβ, Φάτσιο, Μανωλάς, Σαντόν, Κριστάντε, Ντε Ρόσι (82’ Κλάιφερτ), Ν’Ζονζί, Περότι (82’ Ουντέρ), Ντζέκο, Σικ (63’ Τζανιόλο)

ΝΑΠΟΛΙ: Μερέτ, Μακσίμοβιτς, Χισάι (68΄Μαλκουί), Κουλιμπαλί, Ρουί, Άλαν, Ρουίθ, Μέρτενς (58’ Ουνάς), Καγιεχόν, Βέρντι (74’ Γιουνές), Μίλικ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button