Άλλα αθλήματα

Θριαμβευτής στην Τσεχία ο Ντοβιτσιόζο

Ο Ντοβιτσιόζο άντεξε τις επιθέσεις του Λορένθο και του Μάρκεθ και κατάφερε να κερδίσει έναν δύσκολο αγώνα που είχε δράμα και σασπένς στους 5 τελευταίους γύρους.

Μετά την περσινή του σεζόν- όταν και έχασε τον τίτλο στο νήμα-, άπαντες περίμεναν πως φέτος, δεδομένης της δυναμικής της Ducati, θα διεκδικούσε εκ νέου το πρωτάθλημα και θα κατάφερνε να ρίξει στο καναβάτσο τον αχτύπητο Μαρκ Μάρκεθ και να του πάρει το στέμμα.

Μάλιστα, ξεκίνησε ιδανικά την χρονιά κερδίζοντας στο Κατάρ, όμως από κει και πέρα τα πράγματα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο κι έπειτα στο χείριστο. Ο «φευγάτος» από την Κόκκινη Λορένθο άρχισε να κερδίζει αγώνες, την στιγμή που ο ίδιος «βυθιζόταν» στη βαθμολογία. Γι’ αυτό, στον 100ο του αγώνα με την ιταλική ομάδα, ο Ιταλός έπρεπε να κάνει κάτι ξεχωριστό.

Και ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο το έκανε: εκκινώντας από την pole position ο «Ντόβι» είδε στην αρχή τον Βαλεντίνο Ρόσι να τον περνάει, όμως από το μέσο και μετά ξαναπέρασε στο νούμερο 1, έμεινε μακριά από τον… σκοτωμό πίσω του και κατάφερε να πάρει τη 10η νίκη του στη Μεγάλη Κατηγορία και 2η φετινή, βελτιώνοντας και τη βαθμολογική του κατάσταση.

Το ονειρώδες Σαββατοκύριακο για την Ducati συμπλήρωσε ο πάρα πολύ ανεβασμένος Χόρχε Λορένθο, ο οποίος έκανε… καλά τον Μάρκεθ στο τέλος και αν είχε ακόμα 1 γύρο μάλλον θα έπαιρνε αυτός την καρό σημαία.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button