ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

«Λευκή ισοπαλία»… και πάει στο «Καραϊσκάκης» για το θαύμα!

Για την 1η αγωνιστική της 7ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος ο ΠΑΣ Λαμία υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό.

Σε αρκετά κακό παιχνίδι ο ΠΑΣ Λαμία πήρε τη «λευκή ισοπαλία» απέναντι στον Ολυμπιακό και πλέον θα πάει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για να κάνει το θαύμα.

Μία σπουδαία ισοπαλία κατάφερε και πήρε εντός έδρας, ο ΠΑΣ Λαμία ο οποίος υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό για την 1η αγωνιστική της 7ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, με τις δύο ομάδες να παραμένουν στο 0-0!

Κακό παιχνίδι στα περισσότερα λεπτά, πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες και μία αμφισβητούμενη φάση για πέναλτι στον Μπιανκόνι, το οποίο αν και αρχικά δόθηκε… με την παρέμβαση του VAR ακυρώθηκε!

Το ματς:

Πολύ κακό παιχνίδι στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά στο ΔΑΚ Λαμίας, με τον ΠΑΣ και τον Ολυμπιακό να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους, καθώς οι δύο ενδεκάδες που παρουσίασαν Μάντζιος και Μαρτίνς αγωνίζοταν μαζί για πρώτη φορά.

Στο 16′ ο Βιγιάλμπα γέμισε στη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, με τον Σασί να προσπαθεί να πάρει την κεφαλιά, αλλά ο Αλέν βγήκε και μπλόκαρε. Στην επόμενη φάση, ο Σασί δέχθηκε ωραία κάθετη πάσα του Σάλιακα, προχώρησε αλλά άργησε να κάνει το σουτ με αποτέλεσμα να βάλει το πόδι του ο Σισέ και να διώξει τη μπάλα σε κόρνερ.

Πρώτη καλή φάση για τους φιλοξενούμενους, στο 23΄ ο Φορτούνης έβγαλε την φάση για τον Χασάν που από πολύ καλή θέση στέλνει την μπάλα έξω. Ίσως να βρήκε την μπάλα ο Ασίγκμπα.

Η Λαμία απάντησε με ωραία σέντρα του Σάλιακα από τα δεξιά, η μπάλα από κόντρες έφτασε στον Βιγιάλμπα ο οποίος σούταρε δυνατά αλλά τον πρόλαβαν οι αμυντικοί και απομάκρυναν τη μπάλα!

Στο 26΄ο Χασάν υπό την πίεση του Βύντρα και μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Θεοδωρόπουλου, έκανε ένα σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ! Mεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, στο 38΄. Ο Ραντζέλοβιτς πήρε την πάσα από τον Λοβέρα, προχώρησε και αφού άλλαξε πόδι, σούταρε για να αναγκάσει τον Θεοδωρόπουλο να κάνει μια εντυπωσιακή επέμβαση.

Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με τις δύο ομάδες να παραμένουν στο 0-0, σε ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο…

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να απειλεί, στο 48΄. Ο Μαντί Καμαρά πήρε το ριμπάουντ ύστερ από διώξιμο των αμυντικών της Λαμίας, σούταρε δυνατά με τον Θεοδωρόπουλο να πραγματοποιεί και πάλι εξαιρετική επέμβαση.

Ο Γκασπάρ στη συνέχεια της φάσης, έγινε αποδέκτης της μπάλας, έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή του ΠΑΣ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Σισέ έπειτα από κόρνερ του Φορτούνη, έκανε την προβολή αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ! Σέντρα-σουτ του Λοβέρα στο 61΄, ο Θεοδωρόπουλος απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να επιτεθεί, η Λαμία αμυνόταν σωστά και προσπαθούσε να αντεπιτεθεί, χωρίς όμως να απειλεί ιδιαίτερα. Πολλά λάθη από τους Πειραιώτες, κυρίως στη μεσαία γραμμή με τον Φορτούνη να φαίνεται πως θέλει ακόμη χρόνο για να βρει τα πατήματά του.

Ατομική ενέργεια από τον Μπουλούλη στο 67΄, ο Λαμιώτης μέσος δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση, υπό την πίεση των αμυντικών, η μπάλα όμως πέρασε άουτ! Με σουτ απάντησε και ο Ολυμπιακός, όμως η προσπάθεια του Λοβέρα, κατέληξε στα χέρια του Θεοδωρόπουλου.

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ VAR ΜΙΛΗΣΕ!

Και για να μην ξεχνιόμαστε και σε αυτό το παιχνίδι του ΠΑΣ Λαμία, το VAR έρχεται να αλλάξει την απόφαση του διαιτητή, ο οποίος είχε δώσει πέναλτι αρχικά πάνω στον Μπιανκόνι από τον Παπαδόπουλο, ΑΛΛΑ ο Κομίνης από το VAR έδωσε οφσάιντ.

Στο 76΄έγινε αυτή η φάση με όλη τη Λαμία να φωνάζει για ακόμη μία φορά για την απόφαση του VAR. Με μία δεύτερη ματιά στο ριπλέι, φαίνεται πως ο Μπιανκόνι είναι σε θέση οφσάιντ.

Τεράστια ευκαιρία στο 89΄για τον Ολυμπιακό, ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Σισέ πηδηξε πιο ψηλά απ΄όλους, πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Το 0-0 παρέμεινε έως το τέλος και πλέον η Λαμία πάει στο Καραϊσκάκης για το θαύμα…

Oι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Λαμία (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Ασίγκμπα, Βάντερσον, Βύντρα, Τζανετόπουλος, Μπουλούλης, Μπεχαράνο, Ταϊρόν, Βιγιάλμπα, Σάλιακας, Σασί

Αναπληρωματικοί: Κάχριμαν, Βασιλόγιαννης, Νικολόπουλος, Βλαχομλητρος, Καραγιάννης, Νιάσε, Μπιανκόνι

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Αλέν, Γκασπάρ, Σισέ, Αβράαμ Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Καφού, Καμαρά, Λοβέρα, Ραντζέλοβιτς, Σουντανί, Χασάν

Αναπληρωματικοί: Τζολάκης, Σουντανί, Σεμέδο, Εμρέ Μορ, Μασούρας, Ξενιτίδης, Μαρτίνης

Διαιτητής: Βρέσκας (Πιερίας)
Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Δημητριάδης (Καστορίας
4ος: Μαλούτας (Ημαθίας)
VAR: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
ΑVAR: Ψάρρης (Ζακύνθου)
Παρατηρητής: Τάπραντζης (Αιτ/νίας)

Διαβάστε επίσης

Back to top button