Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Καρλίτος, η 100ή μεταγραφή επί Αλαφούζου στον Παναθηναϊκό!

Θυμίζοντας, μετά από πολύ καιρό, μεταγραφές κυβικών «κανονικού» Παναθηναϊκού.

Οι δύο τελευταίες συμφωνίες του Παναθηναϊκού με τους Γιασίν Αγιούμπ (ελεύθερος από τη Φέγενορντ) και Κάρλος Λόπεθ/«Καρλίτος» (ελεύθερος από την Αλ Ουάχντα), ήταν δίχως άλλο, δύο από τις σημαντικότερες και πλέον στοχευμένες μεταγραφικές κινήσεις που έκανε το «τριφύλλι» τα τελευταία χρόνια.

Συν τοις άλλοις, ωστόσο, έχουν κι έναν -τρόπον τινά- «ιστορικό» χαρακτήρα, αφού τα δύο νέα αποκτήματα του Παναθηναϊκού, ανέβασαν πλέον στους 100 τους παίκτες που απέκτησαν με μεταγραφή οι «πράσινοι» επί ημερών Γιάννη Αλαφούζου στη διοίκηση του συλλόγου! Ήτοι από την άνοιξη του 2012, όταν κι ανέλαβε ο 62χρονος εφοπλιστής (αρχικά μέσω «Παναθηναϊκής Συμμαχίας») τα ηνία του Παναθηναϊκού, μέχρι και σήμερα…

Νούμερο εντυπωσιακό, αλλά συνάμα κι ενδεικτικό της λογικής «ράβε-ξήλωνε» που κυριαρχούσε για μεγάλο διάστημα στο σύλλογο, με συνεχόμενες αλλαγές σε πρότζεκτ, πρόσωπα και πλάνα κάθε λίγο και λιγάκι… Τα αποτελέσματα φάνηκαν από ένα σημείο και μετά (και) στα οικονομικά του Παναθηναϊκού, που ενώ για μία τριετία (2012-15) άρχισαν να μπαίνουν σε μία σειρά, στη συνέχεια «εκτροχιάστηκαν» εκ νέου, λόγω αστοχιών στις επιλογές που έκαναν τα πρόσωπα που επέλεξε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του «τριφυλλιού». Αποκορύφωμα η σεζόν 2017-18 όπου -με συνειδητές επιλογές κι αποφάσεις του μεγαλομετόχου- ο σύλλογος βρέθηκε στο χείλος της… καταστροφής.

Την τελευταία διετία η κατάσταση άρχισε όχι μόνο να εξομαλύνεται, αλλά και να βελτιώνεται εντυπωσιακά. Το προ διετίας χρέος έπεσε από τα 50,2 εκατ. € , σε ένα ποσό περίπου 17 εκατ. € , ο Παναθηναϊκός αρχίσει να ξαναβρίσκει την ισορροπία του και κοιτάζει ξανά προς τα πάνω.

Οι μεταγραφές ωστόσο, δεν… σταματούν. Από το καλοκαίρι του 2018 κι έπειτα -όταν άρχισε να «τρέχει» το τελευταίο πρότζεκτ, πλήρους αναδιοργάνωσης του ποδοσφαιρικού τμήματος- ο Παναθηναϊκός έχει αποκτήσει ήδη 20 νέους ποδοσφαιριστές. Κι έπεται συνέχεια τους επόμενους μήνες, με 4-5 στοχευμένες κινήσεις, επιπέδου Αγιούμπ και Καρλίτος, προκειμένου να μπορέσει να καταστεί το «τριφύλλι» ακόμη πιο ανταγωνιστικό στην επόμενη, τρίτη χρονιά του πλάνου.

Με αφορμή το… στρογγύλεμα των (100) μεταγραφών του Παναθηναϊκού επί ημερών Αλαφούζου, στο πρόσωπο του Καρλίτος, το ΑΠΕ-ΜΠΕ επιχειρεί μία αναλυτική αναδρομή πάνω σε όλες τις «πράσινες» επιλογές της τελευταίας οκταετίας. Από τα κόστη των μεταγραφών σε κάθε σεζόν, τις πιο «δαπανηρές» κινήσεις, μέχρι αυτούς που έγραψαν τη δική τους ιστορία, αλλά κι εκείνους που απογοήτευσαν.

Αξίζει να επισημανθεί πως στη λίστα έχει «διπλή» παρουσία (και μετριέται αντίστοιχα ως μια μεταγραφή) ο Βίκτωρας Κλωναρίδης που μεταγράφηκε δις στους «πράσινους» (καλοκαίρι 2013, Ιανουάριος 2017), ενώ δεν έχει συμπεριληφθεί οι Δημοσθένης Χαντζάρας, ο οποίος πέρασε χωρίς να… ακουμπήσει στο «τριφύλλι». Ο 23χρονος εξτρέμ, έκλεισε στις 31 Αυγούστου 2018, αλλά δόθηκε αμέσως δανεικός σε Σπάρτη και Βέροια κι από το καλοκαίρι πήγε ελεύθερος στην ομάδα της Ημαθίας…

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button