ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Οι πρωτιές της Λαμίας και του Επασί (pics)

Ο ΠΑΣ Λαμία έχει αλλάξει πρόσωπο τους τελευταίους μήνες και μαζί έχει αλλάξει και τα στατιστικά του.

Ο ΠΑΣ Λαμία έχει αλλάξει πρόσωπο τους τελευταίους μήνες και μαζί έχει αλλάξει και τα στατιστικά του.

Πριν από λίγους μήνες αν κοίταγε κάποιος τα στατιστικά του ΠΑΣ Λαμία… θα τον έπιανε κατάθλιψη. Καλώς ή κακώς δεν θύμιζαν ομάδα της SuperLeague 1 και σίγουρα δεν θύμιζαν σε τίποτα την ομάδα που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε.

ΟΜΩΣ, από τον Γενάρη και έπειτα τα πράγματα άλλαξαν. Η αγωνιστική εικόνα της ομάδας βελτιώθηκε, η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών ανέβηκε και μαζί με αυτά τα δύο άλλαξαν και τα στατιστικά του συλλόγου.

Μπορεί να μην έχουμε εκπροσώπους στα top-5 των σκόρερ ή στα top-5 των πασαδόρων αλλά πλέον έχουμε δύο πρωτιές.

Οι αποκρούσεις

Συνολικά, η ομάδα της Λαμίας βρίσκεται πρώτη με 118 αποκρούσεις, έχοντας βέβαια ως συγκάτοικο τον Βόλο. Δεύτερος είναι ο Παναιτωλικός με 117. Τη λίστα συμπληρώνουν ο Απόλλωνας Σμύρνης με 111 και ο Ατρόμητος με 109.

Τα κλεψίματα

Εκτός τώρα από τις αποκρούσεις, έχουμε μία ακόμη πρωτιά. Και αυτή είναι «ατόφια». Σε προηγούμενο άρθρο μας αναφερθήκαμε στον Ντεβίς Επασί για τα 714΄ανέπαφης εστίας που έχει ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Λαμία.

Όμως, ο Γαλλοκαμερουνέζος τερματοφύλακας έχει καταφέρει με την άνοδο της αγωνιστικής του εικόνας να καταλάβει την πρώτη θέση στο top-5 των ποδοσφαιριστών με τα περισσότερα κλεψίματα.

Ο «κυανόλευκος» γκολκίπερ έχει 94 κλεψίματα σε 19 αγώνες φέτος με τη φανέλα της Λαμίας και είναι μπροστά από τους Κρίστοφερ Κνετ (90-Παναιτωλικός), Σωκράτη Διούδη (90-Παναθηναϊκός), Νταβίο Βέρχουλστ (77-Απόλλων Σμύρνης) και τη λίστα συμπληρώνει ο μοναδικός μη τερματοφύλακας, ο Φράνκο Φερράρι (73-ΝΠΣ Βόλος).

Photo Credits: Yannis Simopoulos / ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία

Διαβάστε επίσης

Back to top button