ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Οι δοκιμές και οι νέες θέσεις…

Έκανε δοκιμές στα πρόσωπα και στις θέσεις ο προπονητής του ΠΑΣ Λαμία, Μάκης Χάβος.

Μπορεί το φιλικό με τον ΑΟ Ποταμιάς να μην ενδείκνυται για σπουδαία συμπεράσματα, όμως ο προπονητής του ΠΑΣ Λαμία Μάκης Χάβος έκανε αρκετές χρήσιμες δοκιμές…

Ο ΠΑΣ Λαμία έδωσε χθες το απόγευμα το πρώτο του φιλικό παιχνίδι στο Καρπενήσι, αντιμετωπίζοντας τον ΑΟ Ποταμιά.

Το φιλικό αυτό δεν ήταν τίποτα περισσότερο παρά ένα ξεμούδιασμα, έπειτα από έξι ημέρες σκληρής προπόνησης για τους παίκτες της λαμιώτικης ομάδας.

Παρόλο αυτά, ο Μάκης Χάβος και οι συνεργάτες του δοκίμασαν αρκετά πράγματα μέσα σε αυτά τα δύο 45λεπτα…

Θα αναφερθούμε κυρίως στις νέες θέσεις που είδαμε να αγωνίζονται αρκετοί ποδοσφαιριστές, όπου κάποιοι έπαιξαν εκεί κατ΄ανάγκη μιας και δεν υπάρχουν άλλοι για να αγωνιστούν αλλά και σε αυτούς που ο ίδιος ο Χάβος τους έχει αλλάξει θέση.

Πρώτα ας ξεκινήσουμε από την άμυνα. Είδαμε τον Βύντρα να παίρνει θέση στο αριστερό άκρο του κέντρου της άμυνας, ενώ στα δεξιά ήταν ο Γιάννης Σκόνδρας.

Η φυσική θέση του 29χρονου ποδοσφαιριστή είναι αυτή του δεξιού μπακ, ενώ πέρυσι αγωνίστηκε και ως αμυντικός χαφ. Η περίπτωσή του θυμίζει αρκετά αυτή του Βασίλη Πλιάτσικα, όπου ξεκίνησε από δεξιός μπακ, πέρασε στα χαφ και μετά στο κέντρο της άμυνας που τον είδαμε πέρυσι στον ΠΑΣ Λαμία.

Τώρα ο Σκόνδρας έβγαλε το μεγαλύτερο μέρος του χθεσινού φιλικού ως στόπερ και μπορούμε να πούμε πως στάθηκε ιδιαιτέρως καλά. Σίγουρα βέβαια, η συγκεκριμένη θέση θα χρειαστεί ενίσχυση και μάλιστα «δυνατή»!

Ας πάμε τώρα σε δύο από τους πιτσιρικάδες που αγωνίστηκαν χθες. Ο λόγος για τον Νίκο Ματθαίου και τον Βασίλη Κωστίκα. Τους δύο νεαρούς ποδοσφαιριστές που είχαμε συνηθίσει να αγωνίζονται ως εξτρέμ, ο ένας αριστερά και ο άλλος δεξιά.

Ο Χάβος όμως, όπως όλα δείχνουν έχει αποφασίσει να τον μεταφέρει λίγο πιο πίσω και να τους εκμεταλλευτεί (με την καλή έννοια) ως αριστερό μπακ τον Ματθαίου και δεξιό μπακ τον Κωστίκα. Αμφότεροι έπαιξαν αρκετά καλά κόντρα στον ΑΟ Ποταμιά και έδειξαν πως μπορούν μέσα από δουλειά και προσήλωση να ανταπεξέλθουν και στα νέα τους καθήκοντα.

Τέλος, έχουμε άλλες άλλη μία περίπτωση ποδοσφαιριστή ο οποίος ανέβηκε από την ακαδημία της ομάδας. Ο λόγος Ανέστη Βλαχομήτρο, ο οποίος σκόραρε κιόλας στο χθεσινό ματς. Ο νεαρός επιθετικός, ξεκίνησε στις ακαδημίες της Λαμίας ως σέντερ φορ, αλλά χθες ο προπονητής των «κυανόλευκων» τον πέρασε στα άκρα και στην αριστερή πλευρά όπου τον είδαμε να συγκλίνει αρκετές φορές προς τα μέσα και ο σέντερ φορ Τσούκαλος, στην προκειμένη περίπτωση να «τραβιέται» στα άκρα.

Διαβάστε επίσης

Back to top button