Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Εύκολα ο Ατρόμητος

Ο Ατρόμητος μπήκε με φόρα από το Πρωτάθλημα και πήρε διπλό που του δινει προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Οι Περιστεριώτες νίκησαν με 1-0 τον Αστέρα και έτσι έχει σκορ πρόκρισης στα προημιτελικά.

Το ματς 

Οι γηπεδούχοι πίεζαν από το ξεκίνημα του αγώνα, στο 4ο λεπτό σε ωραίο γύρισμα του Γιαννούλη από τα αριστερά, ο Μανιάς προσπάθησε να κάνει την προβολή, αλλά δεν πρόλαβε την μπάλα και μπλόκαρε ο Μίρκοβιτς.

Στην πρώτη φάση που έκαναν στο παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 9΄όταν ο Τριανταφυλλόπουλος έδιωξε άσχημα με το κεφάλι, ο Βασιλακάκης πήρε τη μπάλα και με δεξί σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 0-1 νικώντας τον Αθανασιάδη, ο οποίος ήταν εκτός θέσης.

Οι Αρκάδες δεν μπορούσαν να βρουν χώρους για να γίνουν απειλητικοί, παρά το γεγονός ότι είχαν την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσαν να φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή κυρίως με σέντρες. Οι παίκτες του Ατρόμητου ήταν περισσότερο απειλητικοί ιδιαίτερα στην κόντρα επίθεση. Στο 21′ ο Ντιγκινί μπήκε από τα αριστερά, ο Βασιλακάκης έπιασε την κεφαλιά με τον Αθανασιάδη να διώχνει εντυπωσιακά.

Στο 31ο λεπτό ο Μαντίντα έβγαλε στον Μανιά, αυτός έκανε το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, αλλά δεν ήταν καλό και κατέληξε άουτ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Αστέρας Τρίπολης έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει όταν ο Μανιάς βρέθηκε τετ α τετ με τον Μιρκοβιτς, έκανε το πλασέ, αλλά ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου απέκρουσε.

Στην επανάληψη, ο Ατρόμητος ήταν και πάλι αυτός που έφτιαξε τις ευκαιρίες και έψαξε το γκολ. Στο 56’ ο Αθανασιάδης είπε «όχι» στον Ουάρντα, ενώ δευτερόλεπτα μετά ο Ρισβάνης έκανε την προβολή με την μπάλα να περνάει… σύριζα από το αριστερό δοκάρι της εστίας!

Αυτές οι φάσεις έδειξαν να «ξυπνάνε» τους Αρκάδες, οι οποίοι πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και άγγιξαν το γκολ σε αρκετές περιπτώσεις. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας, λοιπόν, ο Μίρκοβιτς βγήκε χωρίς λόγο από την περιοχή του και έδιωξε σε πλάγιο την μπάλα σε μια φάση που ήλεγχε απόλυτα ο Ρισβάνης.

Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι εκτελώντας γρήγορα το πλάγιο και βρίσκοντας τον Μανιά, αλλά ο φορ του Αστέρα κατάφερε να αστοχήσει σε κενή εστία! Δύο λεπτά μετά ο Μίρκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Τσουκαλά, ενώ στο 73’ έδιωξε τη σέντρα-σουτ του Καλτσά και στη συνέχεια ο Χατζηισαΐας έβαλε την κόντρα στον Μανιά και δεν του επέτρεψε να σκοράρει από το ύψος της μικρής περιοχής.

Ο Αστέρας συνέχιζε να πιέζει, έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης αλλά δεν κατάφερε να το βρει μέχρι το φινάλε, με το τελικό σφύριγμα του Βάτσιου να βρίσκει τους Περιστεριώτες να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Μπέρτος (55΄Ιγκόρ Σίλβα), Τριανταφυλλόπουλος, Σελίν, Γιαννούλης, Τσουκαλάς, Ιγκλέσιας, Καλτσάς, Ισνάλντο (74′ Δουβίκας), Μαντιντά (46΄Τόνσο), Μανιάς.

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μίρκοβιτς, Χατζηισαΐας, Μπουσούλατζιτς, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Καρασαλίδης, Κιβρακίδης, Μάντσον, Βασιλακάκης (86′ Κυριακίδης), Ουάρντα (90′ Ούμπιδες), Ντιγκινί (90’+ Μενσά).

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button