Γενικά

Δερμιτζάκης: «Τραγικό να μιλάμε για χιονοδρομικά κέντρα αντί για σχολεία»

Για το άνοιγμα των σχολείων, το οποίο και θα πρέπει να αποτελεί βασική προτεραιότητα αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο καθηγητής Γεντικής Μανώλης Δερμιτζάκης.

Για το άνοιγμα των σχολείων, το οποίο και θα πρέπει να αποτελεί βασική προτεραιότητα αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο καθηγητής Γεντικής Μανώλης Δερμιτζάκης.

Στον ΣΚΑΪ μίλησε το πρωί της Πέμπτης (21/1) ο Μανώλης Δερμιτζάκης.

Ο καθηγητής Γενετικής της Ιατρικής Σχολής της Γενεύης αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα, τα οποία και πρέπει να γίνουν από τις Αρχές, σε ότι έχει να κάνει με την αρση του lockdown κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε βασική προτεραιότητα, θα πρέπει να αποτελεί το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων, ενώ χαρακτήρισε τραγικό λάθος την συζήτηση που γίνεται για άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων και όχι για τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές βαθμίδες.«Με απογοητεύει ότι άνοιξαν άλλες δραστηριότητες όπως η εκκλησία πριν από τα σχολεία» επεσήμανε και υπογράμμισε ότι είναι τραγικό λάθος να μιλάμε για σκι αντί για σχολεία» ανέφερε χαρατκτηριστικά ο ίδιος, ο οποίος στην συνέχεια πρόσθεσε: «Έπρεπε να ανοίξει κάτι οπωσδήποτε όμως πρέπει να γίνει με σειρά προτεραιοτήτων».

Στην συνέχεια των λεγομένων του, ο κ. Δερμιτζάκης ανέφερε ότι στην Ελβετία, η λαβίδα της Θείας Κοινωνίας γίνεται με άλλο τρόπο, που ποτέ δεν ακουμπάει στο στόμα. Επιπλέον σημείωσε πως η Ελλάδα πάει καλύτερα απ΄ότι περιμέναμε ενώ σε ότι έχει να κάνει με την εστίαση από την στιγμή που αυτή θα ανοίξει με την ίδια ωριμότητα, όπως οι άλλες, έξω δηλαδή δεν είναι δύσκολο να το σκεφτούμε.

Σ΄ότι έχει να κάνει με την μετάλλαξη του κορωνοϊού ο καθηγητής Γενετικής είπε τα εξής: «Δεν νομίζω ότι αυτή την στιγμή έχουμε κάτι να ανησυχούμε συγκεκριμένα αλλά πρέπει να ανησυχούμε γενικότερα για το γεγονός ότι υπάρχουν εμβολιασμοί σε περίοδο που έχουμε πολλά κρούσματα. Επομένως πρέπει να φτιαχτούν και να συνεχιστούν προγράμματα παρακολούθησης αυτών των μεταλλάξεων, όχι μόνο αυτών που ξέρουμε αλλά και καινούργιων παγκόσμια ώστε να προλάβουμε πιθανότητα εάν εμφανιστεί ένα τέτοιο στέλεχος σε σχέση με τα εμβόλια να μπορούμε να το περιορίσουμε γρηγορότερα».

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button