Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Τα «καυτά» ονόματα της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου

Έρχεται μεταγραφική περίοδος σε λίγες ημέρες και αυτοί είναι οι ποδοσφαιριστές που αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρουν και πιθανότατα να αλλάξουν ομάδα.

Έρχεται μεταγραφική περίοδος σε λίγες ημέρες και αυτοί είναι οι ποδοσφαιριστές που αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρουν και πιθανότατα να αλλάξουν ομάδα.

Παίκτες υπάρχουν, λεφτά πολλά για μεταγραφές δεν υπάρχουν. Από τις 4 Ιανουαρίου ως την 1η Φεβρουαρίου οι ομάδες θα προσπαθήσουν να… ξεφορτωθούν αυτούς που δεν θέλουν και να ενισχυθούν εκεί που κρίνουν ότι έχουν πρόβλημα.

Με δεδομένες τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού οι ομάδες θα προσπαθήσουν να κινηθούν στο μεταγραφικό παζάρι χωρίς να ξοδέψουν πολλά χρήματα.

Ποια είναι τα… καυτά ονόματα που αναμένεται να μας απασχολήσουν;

Ίσκο

Με τον Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο της ομάδας 28χρονος Ισπανός μέσος δεν περνά την καλύτερη περίοδο της καριέρας του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Γάλλος τεχνικός άναψε το πράσινο φως για την πώληση του ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα ήθελε να πάει σε μια ομάδα στην οποία θα είναι βασικός ώστε να καταφέρει να κερδίσει και μια θέση στην εθνική ομάδα της χώρας του για το EURO του προσεχούς καλοκαιριού. Ενδιαφέρον για τον Ίσκο υπάρχει κυρίως από την Πρέμιερ Λιγκ, με την Έβερτον και την Άρσεναλ να τον θέλουν για την ενίσχυσή τους.

Φιλίπε Κουτίνιο

Η Μπάγερν, στην οποία αγωνίστηκε ως δανεικός πέρυσι, δεν έκανε χρήση της οψιόν αγοράς του και έτσι ο Βραζιλιάνος επέστρεψε στη Μπαρτσελόνα. Δεν κατάφερε, όμως, να πείσει τον Ρόναλντ Κούμαν ότι μπορεί να βοηθήσει κι έτσι αναζητείται ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Το πρόβλημα είναι, ωστόσο, ότι προτάσεις άλλων ομάδων δεν φαίνεται να υπάρχουν για έναν παίκτη για τον οποίο οι Καταλανοί είχαν δώσει 160 εκατομμύρια ευρώ στη Λίβερπουλ.

Πολ Πογκμπά

Σε κάθε μεταγραφική περίοδο τα τελευταία χρόνια είναι για να φεύγει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Γάλλος μέσος, αλλά πάντα μένει. Πριν από λίγο καιρό ο μάνατζέρ του, Μίνο Ραϊόλα, δήλωσε ότι ο παίκτης δεν είναι χαρούμενος στο «Ολντ Τράφορντ» και θα φύγει με τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Γιουβέντους να είναι οι υποψήφιες για να τον αποκτήσουν. Οι Μαδριλένοι, βέβαια, δεν πρόκειται να κινηθούν μεταγραφικά τον Ιανουάριο και θα περιμένουν τον Πογκμπά το καλοκαίρι που θα μείνει ελεύθερος. Αν δεν έχει προλάβει ως τότε να τον πάρει η Γιουβέντους.

Μεσούτ Οζίλ

Ο διεθνής Γερμανός μέσος έχει τεθεί εδώ και μήνες εκτός Άρσεναλ από τον Μικέλ Αρτέτα, καθώς δεν δηλώθηκε στη λίστα ούτε της Πρέμιερ Λιγκ ούτε του Γιουρόπα Λιγκ. Δημοσιεύματα στην Αγγλία κάνουν λόγο για επαφή του με τη Φενέρμπαχτσε, αλλά ο Οζίλ ητά οκτώ εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, γεγονός που δεν έχει οδηγήσει ακόμα σε συμφωνία. Δεν αποκλείεται, πάντως, να μπουν και άλλες ομάδες στο… κόλπο για την απόκτησή του.

Κρίστιαν Έρικσεν

Πριν από μερικές ημέρες ο ισχυρός άνδρας της Ίντερ, Μπέπε Μαρότα, επιβεβαίωσε πως ο Δανός μέσος είναι προς πώληση. Δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στους «νερατζούρι» μετά την απόκτησή του από την Τότεναμ, ο Αντόνιο Κόντε δεν τον υπολογίζει και θα φύγει από το Μιλάνο. Γράφεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την Παρί Σεν Ζερμέν για την απόκτησή του και η πρόσληψη του Μαουρίσιο Ποτσετίνο στην τεχνική ηγεσία της γαλλικής ομάδας μπορεί να δώσει τη λύση στον Έρικσεν, ο οποίος έχει δουλέψει με τον Αργεντινό προπονητή στην Τότεναμ.

Ντέλε Άλι

(Photo by Michael Regan/Getty Images)

Η… κόντρα του με τον Ζοζέ Μουρίνιο συνεχίζεται και ο 24χρονος Άγγλος μέσος βλέπει πια το μέλλον του μακριά από την Τότεναμ. Δεν παίρνει χρόνο συμμετοχής και όταν ο Πορτογάλος τεχνικός τον χρησιμοποιεί το… πράγμα δεν λειτουργεί. Ακούστηκε για ενδιαφέρον της Γιουβέντους, αλλά και της Παρί Σεν Ζερμέν, όπου όπως και στην περίπτωση του Έρικσεν μπορεί ο Ντέλε Άλι να βρει διέξοδο στην Παρί Σεν Ζερμέν εφόσον επισημοποιηθεί η πρόσληψη του Ποτσετίνο.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button