Γενικά

Lockdown: Νέα σενάρια για απαγόρευση κυκλοφορίας – μετακινήσεων μεταξύ δήμων – λιανεμπόριο

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στην Αττική, καθώς συνεχίζει να είναι πρωταθλήτρια στον αριθμό κρουσμάτων και η διασπορά του κορωνοϊού συνεχίζεται.

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στην Αττική, καθώς συνεχίζει να είναι πρωταθλήτρια στον αριθμό κρουσμάτων και η διασπορά του κορωνοϊού συνεχίζεται.

Η αύξηση του κρουσμάτων σε καθημερινή βάση, προκαλεί ανησυχία στους λοιμωξιολόγους που εισηγούνται επιτακτικά νέα μέτρα ή νέες παρεμβάσεις στο ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Παράλληλα, μεγάλη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στην Αττική, καθώς συνεχίζει να είναι πρωταθλήτρια στον αριθμό κρουσμάτων και η διασπορά του κορωνοϊού συνεχίζεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην κυβέρνηση πλεόν εξετάζουν σοβαρά την λήψη νέων πρόσθετών μέτρων όπως πχ. να αλλάξει το ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην Αττική το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και να εφαρμοστεί το μέτρο από τις 18:00 έως τις 05:00 το πρωί.

Το συγκεκριμένο μέτρο θεωρείται πως είναι εφικτό να εφαρμοστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, αφού τα σχολεία είναι κλειστά, άρα δεν θα υπάρχει κινητικότητα ούτε παιδιών, ούτε γονέων. Παράλληλα η πλειονότητα των πολιτών δεν εργάζεται το Σαββατοκύριακο, άρα υπό φυσιολογικές συνθήκες θα μειωθεί περαιτέρω η κινητικότητα.

Αν ληφθεί αυτό το μέτρο θα συμπαρασύρει και την λειτουργία των καταστημάτων , που πλέον το Σάββατο, θα κλείνουν στις 17:00.

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας, δικαίωμα μετακίνησης, πάντα με υποχρεωτική αποστολή SMS προς το 13033 και κωδικό 1, έχουν πολίτες που πρέπει να μεταβούν σε γιατρό ή με βεβαίωση εργασίας για όσους πρέπει να μεταβούν στη δουλειά τους. Ο κωδικός 6 θα ισχύει για κοντινή βόλτα κατοικιδίου.

Στο τραπέζι έχουν πέσει και προτάσεις για πρόσθετα μέτρα όπως:

– Περιορισμός μετακινήσεων μεταξύ Δήμων
– Τοπικές απαγορεύσεις
– Κατάργηση του “click in shop”

Δηλαδή όσο καταστήματα παραμείνουν σε λειτουργία να λειτουργούν αποκλειστικά με την μέθοδο του click away

Κρίσιμη συνεδρίαση λοιμωξιολόγων

Την Παρασκευή (5/2) συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι για να καταλήξουν στην εισήγηση που θα δώσουν στην κυβέρνηση η οποία και θα λάβειτις όποιες αποφάσεις για νέα μέτρα, στην προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Οι όποιες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button