Γενικά

Παγώνη για δεύτερη δόση εμβολίου: «Δεν είναι σαν την πρώτη, έχει παρενέργειες!»

Η Ματίνα Παγώνη σχολίασε το περιστατικό στην Κέρκυρα με τη νοσοκόμα που παρέλυσε μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου για τον κορονοϊού.

Η Ματίνα Παγώνη σχολίασε το περιστατικό στην Κέρκυρα με τη νοσοκόμα που παρέλυσε μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου για τον κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα όσα τόνισε η Ματίνα Παγώνη, τα εμβόλια μπορεί να έχουν παρενέργειες ενώ η δεύτερη δόση είναι πιο επικίνδυνη από την πρώτη.

Ωστόσο για τη συγκεκριμένη περίπτωση της νοσοκόμας με την παράλυση δεν υπάρχει ακόμα απόδειξη πως φταίει το εμβόλιο, και θα πρέπει να περιμένουμε να τα αποτελέσματα της σχετικής έρευνας.

«Θα πρέπει να αφήσουμε την ιατρική ομάδα να κάνει τη δουλειά της. Η δεύτερη δόση δεν είναι σαν την πρώτη, καθώς μπορεί να προκαλέσει πιο εύκολα πονοκεφάλους, τάση για εμετό κλπ».

Στην εκπομπή μίλησε επίσης και ο καθηγητής του ΑΠΘ Σταύρος Στυλιανίδη, που τόνισε πως τα λύματα δείχνουν μια σταθεροποίηση του ιικού φορτίου, μετά την εκτίναξη που σημειώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή.

Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα από τις δύο τελευταίες μέρες.

Την ίδια ώρα ένα βήμα πριν το lockdown τύπου Αθήνας βρίσκονται οι περιφερειακές ενότητες Αχαΐας και Ρεθύμνου, καθώς η διασπορά του κορονοϊού δεν αφήνει πολλά περιθώρια για εφησυχασμό.

Οι αποφάσεις

Οι επιστήμονες σε λίγες ώρες θα αξιολογήσουν όλα τα δεδομένα και θα καταλήξουν στην απόφασή τους μετά από ψηφοφορία. Η εισήγηση θα δοθεί στην κυβέρνηση και αυτή θα λάβει τις τελικές αποφάσεις οι οποίες και αναμένεται να ανακοινωθούν και εντός της ημέρας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως εάν υπερισχύσουν οι ειδικοί που θέλουν τα προληπτικά, άμεσα, μέτρα, τότε σε καθεστώς lockdown θα ζουν από Δευτέρα περισσότεροι από 5.400.000 Έλληνες σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Ρέθυμνο.

πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button